Savjest, što je to????

Pin It

Anonimni osječanin uplatio 2500 kuna na račun gradskog prevozničkog poduzeća jer se prije deset godina švercao kao student u tramvaju. Čovjeku proradila savjest , ta tako rijetka da ne kažem nepostojeća vrlina u današnjoj hrvatskoj svakodnevnici.

Zamislite kako bi lijepo zvučala vijest da je Ivo Sanader vratio milijardu i pol kuna u hrvatski državni proračun ili da je Damir Polančec osjetio grižnju savjesti i hrvatskom narodu vratio milijardu kuna. Kad bi svi ti nažalost naši političari ,privrednici, menadžeri i sve ine krvopije bez imalo savjesti koji se već dvadeset godina švercaju u hrvatskom političkom tramvaju vratili sve sline milijarde koje su oteli , opljačkali u silnim pretvorbama ,privatizacijama , razvojnim projektima , privatno-državnim investicijama i sličnim kriminalnim igrokazima u trenu bi nestalo krize .

Nažalost nema niti najmanje šanse da se tako nešto dogodi, političke krpelji nemaju savjesti niti znaju što je to uopće kao što nemaju ni poštenja , morala ili bilo koje druge pozitivne ljudske osobine. To su ljudske nakaze koje su sve u ovoj zemlji prilagodile otimačini i pljački tako da bez obzira na antikorupcijski igrokaz naše Vlaisavljevićke , „pravna država“ nema nimalo šanse da zakonski vrati opljačkano, da tu imovinu, vile ,stanove , tvornice oduzme a te ljudske karikature spremi tamo gdje im je i mjesto u zatvor. I to ne na ženski odjel u Remetincu u posebnu jednokrevetnu ćeliju vjerojatno opremljenu klimom, televizijom već na Goli otok gdje je Josipovićev otac tako vješto godinama disciplinirao Hrvate.

Pravna država kao i savjest uostalom rezervirani su samo za nas male obične ljude koji plaćamo sve svoje kredite i dugove državi , bankama , Haagu, aboliranim četnicima, pederima i ne znam više kome sve ne pa zašto onda ne bismo platili i dugove koje su nam svojim nesebičnim i samoprijegornim radom uspjeli stvoriti licemjerni lopovski političari. A ti dugovi nisu tako mali , vjerojatno će ih vraćati i naši praunuci ako nas ne zatru do tada. Država funkcionira na zaduživanju , eto neki dan nova milijarda eura ili dolara svejedno sve će to platiti hrvatski narod, pitanje je do kad ? Pa i to otprilike već znamo , do onog trenutka dok nas ne gurnu u EU, tad su svoj posao pljačke , izdaje i rasprodaje hrvatske države završili i usput osigurali dugogodišnje robovanje hrvatskog naroda onima koji im danas daju kredite.

Posljednji biser koji sam čuo je prijedlog izmjena zakona o referendumu kojim pokušavaju progurati da referendum prolazi sa dvadeset i pet posto. Eto koliko im je stalo da nas europeiziraju pod svaku cijenu i koliko ih je strah za svoju sudbinu ako im to ne uspije. Prvo ne znam kakav je to referendum  na kojem će biti dovoljno 25 % glasova onih koji uopće iziđu na referendum da bi takav referendum bio volja naroda , što je onda sa onih 75 % koji neće biti za EU ? Ma neka jednostavno donesu zakon da je dovoljno mišljenje Vesne Pusić i Voislava Stanimirovića.

Opasne se igre igraju, prodaju i izdaju se interesi cjelog naroda kao i svih budućih naraštaja Hrvata koji će bude li po njihovom rasti kao europski robovi umjesto da budu ponosni ljudi u svojoj državi. Mi koji možemo to spriječiti uglavnom stojimo po strani i mirno gledamo očekujući valjda nekakvo čudo. Problem je to što se čuda izuzetno rijetko događaju , posljednje smo doživjeli 91, kad smo suprotno očekivanjima i željama europe i dobrog djela hrvata uspjeli zaustaviti velikosrpske koljače i obraniti domovinu . Zato danas plaćamo , zato su danas branitelji stigmatizirana, obespravljena i marginalizirana društvena skupina koju svaki jugoslavenski nacionalista bio to Josipović, Pusička ili Teršelićka može ponižavati do mile volje. Očigledno je da je hrvatskom narodu svejedno što će biti sa državom i budućnosti naše djece. Kako dalje ? Toliko zazivano buđenje i ujedinjenje čini se kao utopija. Možda je nedavni norveški primjer što se događa kad netko poludi dovoljan primjer i upozorenje hrvatskoj veleizdajničkoj vlasti jer čini mi se da ta stoka ne poštuje baš ništa ni zakone , ni volju naroda koji ih je postavio , možda bi poštovali silu, možda….hypoteticly speaking.

 

Popaj