Tužna hrvatska jesen

Pin It

Potpuno očekivano hrvatski branitelj Veljko Marić osuđen je u Srbiji na dvanaest godina robije. Isto tako potpuno očekivano aktivirane su nove optužnice protiv četrdesetak hrvatskih branitelja među koje je ni kriv ni dužan upao dugogodišnji suradnik UDBE „Sova“ Šeks.

Sve su to plodovi dugogodišnjih napora hrvatske vlade kao i rezultati širenja regionalne pomirbe jugoslavena Josipovića, jer kako će se to oni pomiriti ako su branitelji na slobodi ? No mislim da zec leži u nekom drugom grmu, sve te osude , optužnice su ionako na liniji djelovanja hrvatskih političkih čimbenika koje bi ja nazvao jednom rječju veleizdajnici jer zaista nisu ništa drugo. Svime što ti naši političari čine unatrag petnaestak godina sustavno uništavaju, prodaju, pljčkaju , izdaju i uništavaju zemlju kojoj su na čelu. Sada kad se predizborna kampanja uvelike zahuktava , kad izlaze u javnost grozni detalji o tome kako je pljačkana Hrvatska u režiji HDZa i Sanadera, kako su rasprodane banke za vrijeme vladavine SDPa i jednima i drugima odgovara skrenuti pozornost javnosti sa političkog kriminala , sa crnih fondova i tajnih računa i sasvim prigodno i dobrodošlo im je talasanje na relaciji Zagreb – Beograd.

Odgovara našim lopovima koji se bore za novi mandat a odgovara i Tadiću u Srbiji koji je također pred izborima i mora zadovoljiti četnike u Srbiji. Sve je to dio dogovorenog i razrađenog igrokaza , pa ne sastaju se Tadić i Josipović uzalud. Razvidno je kako stranke na hrvatskoj političkoj sceni nemaju nikakve programe, ponovo kao i toliko puta do sada izbore žele dobiti prodavanjem magle, bezveznim politikanstvom i praznim obećanjima. I HDZ i SDP čekaju ulazak u EU kao pojas za spašavanje , jer tad će ih valjda EU birokracija spašavati od kaznenog progona i bjesa vlastitog naroda koji će se sigurno probuditi iz latergije u kojoj je sada , iz snova kako će MOŽDA biti bolje jer nada umire posljednja. Probuditi će se bez sumnje kad u Hrvatskoj krene Grčki scenarij a krenuti će u to ne moramo sumnjati. Način na koji hrvatske političke elite vode ovu zemlju ne može završiti nikako drugačije nego bankrotom , sveopćim gospodarskim i ekonomskim slomom. A do tada treba preživjeti razmišljaju naši političari i kukuriku i kukulele opcija, treba još malo prodavati maglu i puštati spinove a za tako nešto su više nego dobro došle osude branitelja i nove optužnice koje su pripremljene odavno , čekao se samo pravi trenutak da ih iskoriste.

Kosorica grčevito kao papagaj ponavlja kako ona o kriminalu pojma nije imala, o crnim fondovima još manje. I dok penziće pokušava kupiti sa 145 kuna jer valjda toliko vrijedi njihov glas, USKOK oslobađa aktere plačke INE iz redova vlade, Polančec je oslobođen sumnje sada je Sanader sve kriv dok ne smisle kako će i njega osloboditi. Naj odlikovaniji hrvatski lopov Zagorac tuži Hrvatsku međunarodnom sudu za ljudska prava iako mu je suđeno za vrlo mali dio herojskih poduhvata plačke ove zemlje u vrijeme dok smo mi za nju krvarili. Srbija sudi građanina Hrvatske za na vodni zločin koji se je dogodio na teritoriju Hrvatske i svi akteri tog navodnog zločina su državljani Hrvatske, to je vjerojatno pravni raritet u svijetu ali je isto tako i pokazatelj u kakvoj zemlji živimo. U zemlji koja pravno više ne postoji ali ima još uvijek resursa koje se može opljačkati što je vrlo zanimljivo domaćim i stranim lopovima.

Kako dalje i što učiniti ? Iskreno pojma nemam. Na sreću ili nesreću pripadnik sam one marginalizirane skupine dragovoljaca koja je 91 bez puno razmišljanja uzela oružje i otišla braniti domovinu. Potpuno sam svjesan da smo tu istu domovinu izgubili i nezahvalno je mene pitati rješenja jer svi ti naši veleizdajnici po meni zaslužuju jedino metak bilo koje boje da jesu . To je jedino kvalitetno i trajno rješenje za tu vrstu ljudi koja je u stanju opljačkati i prodati svoj narod i točka ni više ni manje. Nažalost kažu da to nije pristojno nije po zakonu jer eto živimo u demokraciji koju smo usput budi rečeno mi izborili. Živimo u „pravnoj“ državi u kojoj pravo funkcionira samo kad malom čovjeku treba sjesti ovrha na sva primanja da bi se zaštitili interesi stranih banaka koje nam deru kožu, u kojoj lopovi u zatvoru dobivaju dvadeset tisuća kuna plaće jer je to po zakonu.

Na drugu stranu Hrvatski narod onaj dio koji zovemo tiha većina, ja bih rekao ona većina koja kalkulira i čeka kao što je čekala i 91 , još uvijek čini se predobro živi da bi se pokrenula još uvijek čini se ima previše svojih sitnih interesa koje bi mogla izgubiti ako se pokrene. Branitelji su razjedinjeni iako svi u njih ponovo gledaju i čekaju što će učiniti. A ne čini se ništa ili vrlo malo, nedovoljno za bilo kakvu kvalitetnu promjenu na bolje. Čekaju se izbori a tog najavljivanog jedinstva desnih opcija nema na vidiku. Mediji su u rukama vladajućih ili oporbe , svejedno.

Ne dogodi li se čudo bojim se da smo izgubili Hrvatsku.

Neka bude i tako neće biti prvi put , Hrvati će preživjeti , uvijek preživi…..

 

Popaj