Zločin bez kazne, kazna bez zločina

Pin It

Zašto Tomislav Merčep mora biti u zatvoru objasnio nam je ovih dana Jutarnji list prikazujući sliku dvanaestgodišnje Aleksandre Zec ubijene 91. godine. Ne pada mi na kraj pameti opravdavati bilo koji zločin i ako se dokaže Merčepova odgovornost tad će i odgovarati za taj zločin ali…

Cijela priča o obitelji Zec vrlo vješto se medijski koristi od strane srpske manjine u Hrvatskoj od kojih su mnogi abolirani četnici koji kroz tu priču nastoje umanjiti i relativizirati upravo svoje zločine koje su počinili tijekom domovinskog rata a za koje gotovo nitko nije odgovarao. Podižući Aleksandru Zec na nivo ikone i bezočno je koristeći u svim mogućim prigodama da podupru svoju tezu o genocidnosti hrvatskog naroda pripadnici abolirane manjine i jugonostalgičari u liku Josipovića i Mesića nastavljaju dugogodišnju politiku zamućivanja vode , politiku podmetanja i laži. Danas imamo samo nastavak slične politike komunista koji su u Jugoslaviji abolirali četnike (kao i mi uostalom) ,u toku rata a naročito poslije njega poubijali nekoliko stotina tisuća Hrvata i to redom i žena i djece sve pravdajući navodnim ustaškim žločinima . Neki dan su na Šaranovoj jami nedaleko ustaškog logora Jadovno ponavljali laži o desecima tisuća nevinih srpskih žrtava a u tu jamu su u stvari 1945 iz Gospića kamionima dovoženi hrvati , ubijani i bacani u jamu. Još u Jugoslaviji su te žrtve pretvorene u žrtve ustaških zločina i tako je eto ostalo do danas. Istina se zna ali nikoga ne zanima, u današnjoj hrvatskoj u kojoj vlada sinergija aboliranih četnika i jugoslavenskih nacionalista ponovo je sve opasnije biti Hrvat.

Po tko zna koji put pokazalo se da stara srpska politika laganja itekako daje rezultate jer kad na našim cenzuriranim medijima ponove laž pet puta ona postaje istina kao i dokazi Save Štrpca za hrvatsko pravosuđe. U potpunosti je proveden naum izjednačavanja krivnje i relativiziranja srpskih zločina. Eto danas je Šljivančanin pušten iz zatvora u Haagu nakon što je odležao sedam godina , dakle sedam usranih godina za pobijene na Ovčari ,za razaranje i ubijanje Vukovara , to je ta europska pravda koja istovremeno našim generalima odreže dvadeset godina za „prekomjerno granatiranje Knina „ koje nije dokazano upravo suprotno ali dokazi nisu težina na vagi pravde u Haškom tribunalu kao ni na hrvatskim sudovima čini mi se , bitno je ispuniti plan i što više krivnje svaliti na leđa hrvatskih branitelja jer se proporcionalno toliko krivnje skida sa stvarnih zločinaca i koljača od kojih neki nažalost sjede i u hrvatskom državnom saboru.

Zašto je tome tako ? Ima nekoliko razloga prije svega mislim da je na nama najveće krivica jer smo postali apatičan nezainteresiran narod koji nije u stanju obraniti čast svojih heroja već ih nemilice izdaje pokušavajući time valjda kupiti bolju budućnost ali ta tako kupljena budućnost će biti sve samo ne dobra. Srbi su svojih nekoliko žrtava vrlo vješto iskoristili svaku žrtvu su personalizirali dali joj ime i prezime a tisuće hrvatskih žrtava su zgurane u bezimenu masu i za to su bez sumnje krivi naši mediji i to hrvatsko istraživačko novinarstvo kojima je zanimljiv Big Brother iz Beograda , pederski balovi i parade. Nitko ne spominje zločin u Širokoj Kuli od 13. Listopada 91 kad je pobijeno 40 mještana a među njima i 13 godišnja Verica Nikšić, zašto o njoj ne čujemo barem jednako često kao o Aleksandri Zec i trebaju li njene ubojice ići u zatvor? Čini se da ne trebaju jer su 82 osumnjičena za taj zločin abolirana nakon što im je ratni zločin prekvalificiran u oružanu pobunu, jer je valjda srpskoj manjini dozvoljeno dići oružanu pobunu i pritom razarati gradove i sela ,sve žrtve te njihove pobune valjda nisu dostojne današnje hrvatske prevde. Nikolina i Željka Fabac 8 i 14 godina mještanke Gornjih Jama pobijene sa svojim obiteljima namaju mjesto na stranicama Jutarnjeg lista, vukavarskih 86tero djece od kojih je najmlađe imalo šest mjeseci ne zanimaju ministra Bošnjakovića kao ni 33oje Slavonsko Brodskih mališana ubijenih u „oružanoj pobuni“ abolirane manjine. Takvih primjera ima puno ali o njima ništa ne znamo , nitko u medijima ne pita kad će njihovi ubojice izići pred lice pravde. Kad su u pitanju hrvatske žrtve pravda u ovoj jadnoj zemlji koju zovemo domovinom , nekako uvijek gleda na drugu stranu.

Možemo mi misliti da to sve i nije toliko važno ili da to nije naša briga ali moramo biti sigurni da takvim ponašanjem otvaramo mogućnost novih hrvatskih žrtava i samo je pitanje vremena kad ćemo i sami doći na red jer aboliranoj manjini i jugoslavenskim nacionalistima zločinci smo već samim time što smo Hrvati. Zločin bez kazne njima, kazna bez zločina nama , baš pošteno ,razmislimo malo o tome dok još možemo ,razmišljajmo o tome dok ne izlazimo na izbore ili referendum…..

Popaj