Dan kada je Hrvatska država prestala postojati

Pin It

U općoj poplavi civilizacijskih postignuća kojima nas u posljednje vrijeme obasipa vodeći dvojac Jugoslavenskih nacionalista u Hrvatskoj klavirist Josipović i jugonostalgičarka Kosor-Vlaisavljević gotovo nezapažena je prošla vijest u Slobodnoj Dalmaciji o tome kako će nam ove sezone Istrom patrolirati srpski policijski inspektori u civilu , naoružani i po ovlastima izjednačeni sa hrvatskim policajcima.

Dakle nakon što su krenuli u hapšenja hrvatskih branitelja, nakon što su veleizdajnički ispregovarali ulazak zemlje u ropstvo EU, nakon što su ukinuli samostalnost Hrvatskog pravosuđa stavljajući ga pod pasku Haaga pritom se pobrinuvši da to isto pravosuđe osnuje sudove za ratne zločine u Rijeci,Osijeku,Splitu i Zagrebu koje će nadzirati Haag i na kojima će se suditi po dokazima koje je skupio Veritas Save Štrpca inače ratnog tajnika Vlade republike srpske krajine i to bez ikakve istrage, nakon što nisu prstom makli na osude generala, na spašavanja Marića iz srpskog zatvora sad su očigledno osokoljeni nikakvom reakcijom hrvatskog naroda odlučili na ulice hrvatskih gradova uvesti srpske milicionare , naoružane i sa ovlastima da legitimiraju, hapse, ispituju i ako situacija zahtjeva koriste vatreno oružje protiv hrvatskih građana, dakle ubijaju, a situacija će zahtijevati nema sumnje.

Ista je to politika kao i politika srbijanskog predsjednika Tadića koji nam je dan nakon Dana državnosti opalio šamarčinu uz odbravanje vladajućih struktura na obilježavanju spomena na srpske žrtve u logoru u Jadovnom. Tamo je ni više ni manje osim tadićevog dede i strica bačeno nekoliko desetaka tisuća nevinih srpskih duša iako ta jama po speleološkim mjerenjima , dakle izmjerenoj kubaturi prostora jame nemože primiti ni tisuću i pol ljudi sve da ih je moguće vrlo precizno slagati a ne bacati. Ne mislim pri tome da je i jedna jedina žrtva malo pa makar čija ona b ila , ali ako se Hrvatima neprestano vade zločini i prije osamdeset godina i još se bezočno napuhuju lažima o broju žrtava a zločini u puno bližoj povjesti sa srpske strane potpuno zanemaruju i amnestiraju onda mi je to ipak u najmanju ruku sumljivo.

Dali nas uopće treba čuditi što će nam milicajci zemlje koja nas je napala prije dvadeset godina dijeliti pravdu , mislim da ne. To je samo dokaz da Josipović i Kosor-Vlaisavljević nisu spavali na satovima povijesti kao mi. A ta povijest je nebrojeno puta pokazala unazad stotinjak godina kako su za hapšenja, ispitivanja, premlaćivanja i ubijanja Hrvata najkvalificiraniji upravo Srbi,od žandara u kraljevini SHS,kraljevini Jugoslaviji do milicionera u SFRJ. Naravno reći će nam da će ti inspektori djelovati samo u paru sa hrvatskim kolegama, no krasno imajući u vidu koliko je aboliranih četnika u hrvatskoj policiji to bi nas zaista trebalo umiriti, nema ih puno blizu tisuću. Tako da bi ti parovi mogli izgledati ovako srpski inspektor Nemanja Ristić koji je usput budi rečeno devedesetih branio srpsku nejač od povampirenih ustaša paleći Škabrnju u patroli sa hrvatskim kolegom Milenkom Koraćem koji radi u PU Vukovarsko-Srijemskoj PP Tovarnik a devedesetih je nosio četničku zastavu Vukovarom i pjevao „ Slobodane šalji nam salate , bit će mesa klat ćemo Hrvate“.

Čije zakone će ti srpski milicajci provoditi baš me zanima ili možda na studiju kriminalistike u Srbiji imaju koligij Hrvatskih zakona, moš mislit.

Toliko o civilizacijskim tekovinama po kojima ćemo živjeti ako bude po željama vladajućih veleizdajnika. Ne mogu a da se ne zapitam koji je stvarni cilj uvođenja na ulice Istarskih gradova i da li samo Istarskih srpske milicije, nevina turistička razmjena ? Imali smo je i do sad Poljake ,Čehe ali nisu imali ovlasti,oružje i nisu bili u civilu ili je ipak u pitanju nekakva puzajuća okupacija Hrvatske. Što je sljedeće što nam pripremaju, popunjavanje postrojbi HVa profesionalcima iz Republike Srpske sa kojom je predsjednik Jovo ostvario jako dobre kontakte. Ili je ipak stvarna uloga ostvarenje akcijskog plana o hapšenju dvadesetak tisuća hrvatskih branitelja u koju svrhu su i osnovani sudovi, a ko bi taj posao mogao bolje odraditi od srpske milicije.

U svjetlu ovih poteza vlade više mi uopće ne izgleda nevjerojatno informacija kako je na osiguranju posljednja dva prosvjeda branitelja u Zagrebu bilo desetak autobusa srpskih specijalaca , kao ni informacija o tome kako je registar branitelja naglo skočio sa tristo na petsto tisuća zbog toga što je stoosamdeset tisuća kraiških četnika izjednačeno po pravima sa hrvatskim braniteljima i uvršteno u Registar branitelja. Možda upravo zbog toga registar i nesmije biti dostupan javnosti. Sigurno nije zbog toga jer naša vlada brine o dostupnosti podataka i sigurnosti branitelja jer koliko im je do toga stalo vidimo po događanjima posljednijh mjeseci.

Ako je vladajuća jugonacionalistička klika u stanju javno provesti ovako nešto strah me je i pomisliti što su sve potpisali i što se sve krije u za javnost tajnim poglavljima o pregovorima za ulazak u EU, a kako je tamo zorno možemo vidjeti po snimkama iz Grčke. Po tome kakva se ekonomska politika vodi u Hrvatskoj posljednjih petnaest godina a svodi se na postulat mi ćemo se zadužiti a narod će platiti mi smo sljedeća Grčka i tu sudbinu možemo izbjeći jedino neulaskom u EU.

Kako bilo da bilo ja se od danas u Republici Hrvatskoj ne osjećam ugodno a bogami ni sigurno. Zamolio bih u svoje ime hrvatske policajce da sa sobom nose domovnice jer mogu biti sigurni da niti jedan srpski inspektor dok Hrvatska država postoji samo makar na papiru neće postupati ni na koji način prema meni bez obzira dali mu te ovlasti Josipović-Vlaisavljević tandem ili sam sveti Sava osobno.

Laku noć Hrvatska ,mirno spavaj srpska milicija te čuva.

 

Popaj