Vuk Perišić-glasnogovorinik jugoslavenskih nacionalista u Hrvatskoj?

Pin It

Čitajući komentar mog sugrađanina Vuka Perišića na Tportalu zaista se moram zapitati živim li to ja i dalje u Jugoslaviji ili mi se samo čini ? Ima u tom tekstu svega i svačega i površnom čitatelju bi se moglo učiniti kao prilično dobar liberalan tekst , ali…

Po Vuku zlo svih zala je nacionalizam koji je uzrokovao raspad Jugoslavije koju on očigledno nikako ne može prežaliti i nažalost nije jedini. Od kako se ostavio fiškalskog posla ,valjda zbog velike uspješnosti isti gospodin dao se u pisce,kolumniste što li već. Svaki njegov tekst prožet je idejom jugoslavenstva kao vrhunskog dostignuća naroda „ od Đerdapa pa do Triglava“ pa tako i u posljednjem uratku tvrdi da je proglašenje Hrvatske neovisnosti bilo okidač za agresiju sa kojom Jugoslavija i Jugoslaveni nisu imali ništa jer se već raspala. Nadalje nam objašnjava kako smo ginući diljem Hrvatske u stvari branili ustavno pravne i političke stečevine Jugoslavije , i kao veliko finale upućuje nas kako uopće nije bitno koliko i kakvih država ima na nekom prostoru najvažnije je da su demokratske a mi Hrvati smo taoci mita o svojoj nezavisnosti.

Imajući u vidu danas sa vremenskim odmakom činjenicu kako smo proglašeni zločincima i kriminalcima jer smo se branili u AVNOJevskim granicama a srbi koji su raskomadali Bosnu nagrađeni Republikom Srpskom možda smo doista trebali uspostaviti povijesne granice i uzeti oteti Banat,Srijem,Boku…,uopće ne sumnjam da bi u tome uspjeli.

Ma krasno moj Vuče ,kad je već tome tako i zaista smo branili Jugoslaviju u Domovinskom ratu moram se zapitati kako to da nam se kao osvjedočeni Jugoslaven nisi pridružio u obrani tih Titovih stečevina ? Tvrdiš da je to bio rat za teritorij a ne neovisnost, možda opet ovisno sa koje pozicije gledaš , moje iskustvo iz tog rata mi govori da je to bio rat za goli opstanak protiv dojučerašnjih Jugoslavena koji su gle čuda najednom postali velikosrbi i četnici. I zaista si u pravu tvrdnjom da je proglašavanje hrvatske neovisnosti bio okidač ali ne zbog hrvatskog nacionalizma već gole činjenice da je ta tvoja Jugoslavija bila ostvarenje sna o velikoj Srbiji predugih 45 godina koji je došao u pitanje. Možda tebi Vuče i tebi sličnima ta Jugoslavija i je bila vrhunac ,oličenje demokracije i slične nebuloze ali zaviri malo u jame po ovoj zemlji , zaviri u evidenciju Golog otoka ( pitaj predsjednika ima dobre veze kad je ta tematika u pitanju ) , konačno zaviri u upravljačku strukturu, strukturu represivnog aparata te zločinačke tvorevine koju obožavaš pa će ti biti možda jasnije da Hrvatima i nije bila toliko slobodna i demokratska a možda će ti biti i razumljiviji razlozi zašto je Josip Broz doživljavan kao ultra zločinac što i jeste bio.

Paradoksalno je da u državi koja je svojim Ustavom definirana kao nacionalna država hrvatskog naroda svako izjašnjavanje Hrvatom i domoljubom bude odmah proglašeno nacionalizmom jer to je jednostavno nemoguće. Jugoslavenski nacionalisti kojima i ti pripadaš ste jedini nacionalisti u ovoj zemlji i krajnje je vrijeme da vas tako počnemo i zvati iako se pokušavate prikriti kroz građanske ,nevladine i ne znam kako se već ne zovu udruge.

Kako je rekao predsjednik svih Jugoslavena neki dan ovo što nam se danas događa je plod dugogodišnjeg rada i doista nije pretjerivao. Jugoslavenski nacionalizam nikad življi na ovim prostorima predvođen kvazikompozitorom Josipovićem i aktivisticom Pokreta za Jugoslaviju Vlaisavljević-Kosor uz svu silu sljedbenika zaognutih u antifašizam, europejstvo i slične blistave ideje dugi niz godina rade na uništenju Neovisne Republike Hrvatske jer u tim vašim glavama samo spominjanje Hrvatske države je neoprostivi zločin a kamoli njeno postojanje. Potpuno je jasno da ti je Vuče isplativije biti glasnogovornik te ekipe nego se mučiti odvjetništvom jer su resursi veliki a u konačnici sve plaća taj genocidni Hrvatski narod koji se usudio pomisliti da može živjeti u svojoj državi bez srpsko (jugoslavenskog) demokratskog nadzora.

Nažalost moram priznati da uspijevate u svom naumu, vješto koristite hrvatsku razjedinjenost, sklonost izdaji nacije i korumpiranosti . Danas smo doista na rubu i o nama ovisi hoćemo li taj rub preći, hoćemo li se utopiti u europskom jadu dok nam vi držite glave pod vodom ili ćemo ipak opstati kao slobodan narod u suverenoj zemlji. Eto posljednji primjer europeizacije Hrvatske ,Istrom nam ovih dana patroliraju srpski policijski inspektori ,doduše u civilu ali naoružani sve to valjda kao nekakva turistička razmjena u sezoni. Pitam se što će se dogoditi kad taj i takav inspektor koji očito ima i ovlasti jer je naoružan zaustavi hrvatskog veterana i na čistom Jugoslavenskom jeziku ga pita : „daj bre ličnu kartu“. Opet ćemo biti zločinci i divljaci jer ne želimo srpske žandare u Hrvatskim gradovima kao da nije dovoljna sva sila aboliranih četnika primljenih u Hrvatsku policiju. Čini mi se da će kad-tad na puno pitanja morati odgovoriti hrvatskom narodu oni koji te plaćaju moj Vuče…….

Popaj