Hrvatska 2012. godine ????

Pin It

Dok u DIP pristižu izborne kandidacijske liste , već više od stodvadeset njih , što je samo pokazatelj da je politika još uvijek najunosnije zanimanje u Hrvatskoj , ovaj tjedan je prošao bez spektakularnih uhićenja ili političkih blamaža. Bit će da se gospoda političari čuvaju za predizbornu kampanju.

Fascinira me toliki broj kandidacijskih lista stranaka više od 120 , plus tridesetak neovisnih kandidata. Toliko ljudi naprosto hrli u politiku , a zemlja nam iz dana u dan propada sve više. Bit će da je problem u selekciji , čini se da nam se kad je politika u pitanju dogodila u posljednjih dvadeset godina negativna selekcija kadrova ili narodskim jezikom rečeno najveće smeće u zemlji utrpali smo u Hrvatski državni sabor i ostale državne institucije.

Možda je to dobrim dijelom i odgovor svima onima među kojima sam i ja , koji se pitaju kako nam je uspjelo u samo dvadeset godina dovesti državu na rub postojanja i ekonomskog i političkog. Ako podrobnije promotrimo političke stranke na hrvatskoj političkoj sceni , njihove „programe“ , ponašanje u opoziciji ili na vlasti razvidno je da bolje od današnje situacije u zemlji i nismo mogli očekivati. Od kraja rata a pogotovo od 2000. godine i smjene vlasti na političkoj sceni ne postoji više niti jedna jedina državotvorna stranka.

HDZ kakav smo znali iz devedesetih preko Sanadera i današnji vrh stranke proveo je unutarstranački proces detuđmanizacije i od stranke desnog centra pretvorio se u malo desnije krilo SDPa. SDP nikada niti nije bio državotvorna stranka , uostalom na samom glasovanju o proglašavanju samostalnosti nisu sudjelovali jer im je očigledno ideja hrvatske državnosti u sukobu sa savjesti pa su radije napustili sabornicu prilikom glasanja , poručujući valjda svima kako oni sa time nemaju veze. Dakle da je po gospodi iz SDPa hrvatske države nikada nebi niti bilo. HSS, HSLS, HSP u današnjem obliku nisu niti blizu toga da bi ih proglasili državotvornim strankama , oni i sve ostale stranke koje se vrte oko HDZa ili SDPa postali su interesni sateliti kojima nije ni na kraj pameti voditi brigu o hrvatskim nacionalnim interesima , o državotvornosti i boljitku hrvatskog naroda jer sve te stranke prije svega nastoje zadovoljiti materijalne apetite vodstva svojih stranaka i pretvorile su se u poslušnike domaćih ili stranih interesnih skupina.

Ne vođenje hrvatske dugoročne ekonomske politike, ne postojanje dugoročnih planova za niti jedan segment gospodarstva , a na drugu stranu bezočno bogaćenje političkih i tehnomenadžerskih elita kroz kriminalnu privatizaciju, korupcionašku mrežu u svim javnim poduzećima, nanošenje ogromnih šteta državi kroz zaduživanja poduzeća u stotinama miliona kuna bez ikakve krivične odgovornosti današnja je slika Hrvatske i direktna posljedica nepostojanja državotvornih stranaka. Od svih parlamentarnih stranaka jedino Glavašev HDSSB vodi dosljednu državotvornu politiku a od novih stranaka na političkoj sceni Sačićev ABH pokazuje čvrst stav kad je u pitanju nacionalna i državotvorna politika a i svojim ponašanjem prije predstojećih izbora i pokušajem okupljanja desnice bez fige u džepu i sa jedinom namjerom stvaranja kvalitetne prohrvatske izborne fronte koja bi zajedničkim izlaskom na izbore mogla ostvariti značajan izborni rezultat

Nažalost ta desna koalicija nije zaživjela prije svega zbog sitnih pojedinačnih interesa ponekih stranačkih čelnika a tu mislim najprije na Đapića i njegovu marionetu Srba koji samostalno izlaze na izbore očekujući valjda pobjedu a na prošlim nisu prešli ni prag. No dobro kažu koga nema bez njega se može ali birači moraju biti svjesni da izlaskom na izbore i glasanjem za HDZ ili Kukuriku koaliciju glasaju protiv interesa ove zemlje , protiv interesa budućnosti svoje djece jer politika koju zagovaraju i provode te dvije stranke je veleizdajnička i vodi ka determiniranju Hrvatske kao državno-političkog subjekta , nebitno dali kroz nove jugo asocijacije kojima naginje SDP ili HDZeovo utapanje u EU. Mislim da Hrvati konačno moraju početi misliti svojom glavom i pogledati što se to događa u Evropi u koju nas guraju , razmisliti kako je to odjednom obrambeni rat postao agesija , a kriminal i pljačka postali legalni. O tome kako ćemo glasati na ovim izborima ovisi hoće li Hrvatska država kao država hrvatskog naroda 2012. Godine uopće postojati i hoće li javne kuhinje i beskućništvo postati hrvatska svakodnevnica kao danas u Grčkoj. . Uvedimo odgovornost i poštenje ponovo kao poželjne kategorije u Hrvatski sabor jer danas ih nema ni u Saboru ni u Hrvatskoj.

Popaj