Promene!!!!?????

Pin It

Htjeli smo promjene a čini se dobili smo PROMENE. Eto baš na Dnevniku naše YUtelice gledam nekog ishlapjelog partizana – antifašistu kako nam priča o junačkoj borbi povodom nekakve partizansko – komunističke obljetnice i svoju govoranciju završava Smrt fašizmu – sloboda narodu , očekivao sam u nastavku i Živio drug Tito i partija ali taj dio je izostao valjda je još prerano .

Ali nema brige doći će i to na red , vjerojatno sa povratkom Dana republike i nošenjem štafete. Nakon Dnevnika , nastavak nove sheme HTVa u vidu filmskog uratka iz regiona , obilje ekavice u srpskoj komediji Tesna koža čisto da nas podsjete na to što nas čeka i u kom smjeru će nas voditi naša nova (stara) vlast.

Inače izbori su prošli i svi smo dobili po zasluzi i u skladu sa starohrvatskom tradicijom dva Hrvata – tri stranke. Oni sa Jugoslavijom u srcu dobili su vlast u skladu sa željama i uvjerenjima , takozvana domoljubna opcija iliti desničari kako nas odmila ovi prvi zovu čim kažemo da smo Hrvati dobila je šamarčinu od uskogrudnih i egoističnih lidera raznoraznih HSPova i njima sličnih stranaka koji su eventualnu fotelju obećanu od HDZa pretpostavili domovini u koju se toliko kunu , a i ruku na srce nije im prvi put . Domoljublje je danas u Hrvatskoj jeftina roba a to su ovi izbori zorno pokazali. Umjesto toliko potrebnog i očekivanog jedinstva dobili smo totalnu razjedinjenost i sukladno tome i izborne rezultate u vidu slovima i brojkama jednog ( 1 ) zastupnika umjesto dvadeset ili više , čestitam…

A i naš Hrvatski narod se izjasnio , i naravno treba poštovati volju naroda , uostalom za to pravo naroda da slobodno svojom voljom glasa i bira koga želi na vlasti ginuli smo prije dvadesetak godina i usput ispali zločinci. Malo mi je ipak žao svakog izgubljenog mladog života jer da bi glasali za komuniste i imali ih na vlasti nismo morali ratovati i ginuti imali smo tu privilegiju i prije devedesetih.

Taj naš narod se prilično jasno izjasnio ili glasanjem ili ne glasanjem da mu baš i nije stalo do domovine , samostalnosti, suverenosti. Očigledno je da mu nekakve domoljubne ideje i nisu prirasle srcu jer baš mi nije jasno kakav to Hrvat moraš biti ili čovjek uopće pa glasati za jednog Čačića , Pusićku , Milanovića ili Opačićku i još očekivati od tih osvjedočenih antihrvatski orjentiranih likova nekakav boljitak , promjene za Hrvatski narod . Ma bez sumnje biti će promjena i u ekonomsko- egzistencijskom i političkom pogledu. I neka ih bude , tražili smo sada uživajmo.

Najbitnije im je sada skrpati kakvu takvu vladu, podjeliti fotelje kako ove doma tako i one u evropskoj birokraciji. Jako im je važno pošto poto ugurati ovu zemlju i narod u stado evropske unije , gdje ćemo moći jedino blejati skupa sa Grčkim , Talijanskim ,Irskim i Portugalskim ovcama dok nas budu šišali i muzli bez ikakvog utjecaja na naše sudbine jer o tome će odlučivati nekakav Hans , Jurgen ili John , ipak ljudi bolje znaju što nama treba . Vidimo to jasno na Grčkom i Portugalskom primjeru , bar mislim da neki vide. Ugovor o pristupanju potpisao je veleizdajnički dvojac Kosor-Josipović kršeći time odredbe Ustava , koliko je obvezujući taj potpis vidjet ćemo. A koliko smo velike budale vidjet ćemo na referendumu ako ga bude , sudeći po rezultatima izbora nisam baš neki optimist.

Laku noć Hrvatska…..

Popaj