Stabilizaciju i pomirbu u regiji ponovno moraju platiti Hrvati !!!!

Pin It

Dobili smo novu vlast iliti što bi narod rekao „ novi prasci- isto korito“. Naš predsjednik Josipović odavno je naglasio da je dolazak nove vlasti što valjda uključuje i njegovo ustoličenje na Pantovčaku kao i sve što nam se u posljednje vrijeme događa rezultat dugogodišnjeg rada.

I tu bih se zaista složio sa njime jer ovo što nam se događa zaista je plod dugogodišnjeg rada na projektu radnog naziva „uništenje Hrvatske države pod svaku cijenu“.

Vrijedno su na tom projektu radili Sanader i Kosorica sa svojom lopovskom družbom , pokradeno je gotovo sve što se dalo pokrasti , od Domovinskog rata uspjeli su napraviti katrikaturu u kojoj smo mi Hrvati agresori u vlastitoj zemlji. Generale su izručili Haagu a hrpu branitelja-agresora pozatvarali što u zemlji što u regionu. Bravo…. Vrijedno su pregovarali kako prodati ovu zemlju krupnom kapitalu u EU bez da o tome išta pitaju narod koji ih plaća jer valjda to se naroda i netiče. Svojim samoprijegornim dugogodišnjim radom konačno su i izgubili izbore i sada imamo na vlasti iste one koje smo imali i prije rata , iste one koji su rasprodali banke i INU i iste one koji će sve učiniti da dovrše posao koji je započeo HDZ a to je uništenje Hrvatske države , politički i ekonomski.

Svakodnevno slušamo o novim potezima koje nam pripremaju novi kukuriku ministri a svakako je jedna od glasnijih nova ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić. Od iste gospođe smo se tijekom godina naslušali svačega ali je najupornija bila na zagovaranju teze o Hrvatskoj –agresoru u BiH. Iz svake njene izjave izbija antihrvatstvo pa je onda i logično da je kao jednu od prvih mjera koje će poduzeti na novoj dužnosti povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije pred međunarodnim sudom pravde u Haagu. Pitam se ima li ona doista mandat da se u ime hrvatske i hrvatskog naroda odrekne ogromnih financijskih sredstava a i samo dobivanje presude povjesno označava Srbiju kao agresora što također ima veliku važnost.

Gospođa ministarka Pusić obrazlaže nam da će tužbu povući ako se riješe pitanja nestalih i opljačkane imovine. Ma zaista krasno zamišljeno , nestale će proglasiti mrtvima a vratit će nam pitam se što ? Da se malo prisjetimo a možda i gospođu ministarku iako čisto sumnjam da je zanima.Po nekompletnim podacima u Domovinskom ratu je poginulo 13 583 a ranjeno 37 180 državljana Republike Hrvatske. Koliko gospođo Pusić vrijede životi poginulih ili ruke, noge i zdravlje ranjenih i tko je to do vraga uopće pucao na te ljude i konačno tko ste vi gospođo Pusić da se u njihovo ime i u ime hrvatskog naroda odričete barem simbolične materijalne naknade koju bi trebao isplatiti agresor.

Nadalje u Republici Hrvatskoj u toku rata razoreno je više od 180 000 stambenih jedinica , učinjene znatne štete na kulturnim i sakralnim objektima od neprocjenjive vrijednosti , prisjetimo se granata po Stradunu , po Šibenskoj katedrali , sjetimo se kako je izgledao vukovarski dvarac Eltz nakon renoviranja od strane srpskih tenkova , probajmo dozvati u sjećanje prizora iz razorenog Zadra, Gospiča, Otočca, Vukovara i mnogih drugih gradova i sela. Sve to moramo po rječima gospođe Pusić zaboraviti jer to izaziva sukob niskog intenziteta među državama u regiji i to nije dobro niti moralno. Pitam se kakvog je intenziteta po našoj novoj ministrici bio sukob od 91 do 95 i ko ga je izazvao. Kad jednom jasno odgovorimo na to pitanje postat će jasno i ko treba platiti ratnu odštetu . A ta odšteta koje bi se Pusićka rado odrekla i nije tako mala , iznosi oko 32 milijarde eura , tome još treba pribrojiti i 10 milijardi koje Hrvatska država treba dobiti iz sukcesijske mase bivše SFRJ. Pa nek mi nova ministrica suvislo objasni da nam nije potreban taj novac i da ga se trebamo odreći u ime nekakve politike pomirenja.

Nemam ja ništa protiv te politike ali prije nje neka zemlja agresor plati za sve zločine i razaranja u regionu pa joj više nikada neće pasti na pamet Velika Srbija . Primjera radi Njemačka je tek prošle godine otplatila zadnju ratu ratnih odšteta za prvi svjetski rat , za drugi još plaća i to se čini pravedno gospođo Pusić i gospodine Josipoviću , to je pravo i pravda a ne ova vaša politika pomirenja koju ponovo moraju platiti Hrvati da bi se za koju godinu sljedom te iste politike našli ponovo u nekakvoj trećoj Jugoslaviji koja vam je oduvjek više na srcu nego Hrvatska .

Popaj