Totalna rasprodaja radi likvidacije !!!!

Pin It

Od kako je hrvatske države , mislim na na ovu posljednju suverenu , samostalnu Republiku Hrvatsku u hrvatskim vladama je sjedio poneki „trgovac“ , od 2000ite na ovamo tih trgovaca u vladi imamo sve više i naravno osnovna djelatnost im je trgovina. Uništena su gotovo sva proizvodna radna mjesta, poljoprivredna proizvodnja je zanemariva a po državi niču jedino šoping centri.

Postali smo prava uvozna velesila, uvozimo baš sve , primjerice ove godine tražim slamu za jaslice (agnostici neznaju što je to ) i moram kupiti slamu uvoz iz Italije , van pameti. Zatrpani smo robom sumnjive kvalitete koju domaći trgovci prodaju po ne baš malim cijenama . Nedavno smo dobili i novu vlast i vladu i mirne duše mogu primjetiti da je to kompletna vlada crvenih trgovaca. Na graničnim prijelazima na ulazu u zemlju slobodno možemo staviti natpise „TOTALNA RASPRODAJA – ZBOG LIKVIDACIJE“.

Nije to toliko čudno ako znamo da je ova vlada nasljednik Račanove trgovačke vlade koja je uspješno rasprodala banke i INU. Ovi danas imaju plan , kažu plan 21 što god to značilo. Ja od tog plana vidim da Hrvatsku državu pretvaraju u šoping centar za europske i kupce iz regije gdje je totalna rasprodaja baš svega.

Ministar financija Linić , inače napušteno dijete sa Kozare ,tvrdi partizansko-komunistički kadar koji ovu zemlju voli ko vrag tamjan jutros je najavio da ulazimo u recesiju (???) , jer valjda smo dosad živjeli baš dobro , to su valjda promjene koje su obećali naivcima koji su glasali za njih a to znači većini hrvata. Usput je ovih dana najavio prodaju jedine hrvatske banke , po njemu su očigledno Hrvati prebedasti da bi imali barem jednu svoju banku i najveće osiguravajuće kuće Croatia osiguranja. Naravno bolje je za ovaj narod i zemlju da se naš novac neprestano zauvijek odljeva u Njemačku , Italiju, Austriju umjesto da ostaje ovdje i reinvestira se na našem tržištu.

Ministar i prvi potpredsjednik vlade kako on to voli istaknuti Gazimir Čačić bez sumnje vrijedno radi na planovima rasprodaje ostataka gospodarstva jer ruku na srce za ništa drugo nije niti sposoban, vlastitu firmu nekoliko puta je sanirao državnim novcem , ne plaća vlastite radnike a u konačnici nikada nije savladao niti vožnju automobila što uz malo truda možemo naučiti malo pametnijeg majmuna. Već je najavio a sigurno ćemo o tome još čuti davanje u koncesiju Hrvatskih autocesta , hrvatske šume i vode su sljedeće na redu.

Na rasprodaji je ovih dana i hrvatski jezik i pravopis , već su promjenjeni nazivi ministarstava športa i zdravstva u sport i zdravlje a među kukuriku intelektualcima vodi se i burna rasprava o pravopisu . Vjerojatno bi bili najsretniji da uvedu srpski jezik kao službeni jer ovaj hrvatski samo unosi zbrku u komunikaciji sa partnerima u regiji. Gospođa ministarka Pusić već je dala na sniženje i rasprodaju ratnu odštetu koju imamo pravo tražiti od Srbije a što će ponuditi Slovencima još nije potpuno jasno , arbitraža oko Piranskog zaljeva je ponovo aktualna i iako je gospodin Vukas neosporno vrsan stručnjak u području međunarodnog pomorskog prava , Pusićka to sigurno zna bolje pa će Slovensko more biti do Zadra a ZERP će im sezati do Splita . Ne bi me začudilo da im da i Istru , Hrvati ionako ne znaju što će s morem i Istrom.

Trgovine će sigurno biti i u Ministarstvu turizma budući da je ministar Ostojić otprije poznat ka vješt trgovac nekretnina , posebice zemljišta u Istri. U duhu rasprodaje i trgovački usmjerene državne politike ovih dana se vodi i Pusićkina kampanja objektivnog i argumentiranog upzonavanja Hrvata sa prednostima ulaska u EU , ta kampanja ne nudi nikakve argumente pogotovo ne objektivne i argumentirane . Malo više mi liči na jeftinu reklamnu kampanju za kremu protiv celulita gdje ciljanu skupinu uvjeravaju kako će za 15 dana biti ponovo čvrstih i ljepih nogu i stražnjica samo ako kupe njihov preskupi i nedjelotvorni proizvod . O nus pojavama ni riječi.

Tako ćemo i mi postati preko noći uspješni i bogati , narasti će nam standard i općenito Hrvatskom će teći med i mljeko ako uđemo u EU. Bez sumnje hoće Pusićki i ekipi a mi ostali ćemo plaćati svake godine taj ulazak silne milijarde samo za povlasticu da živimo u zemlji koja više nije naša i u kojoj mi sami ne odlučujemo o ničem a ponajmanje o tome kako ćemo živjeti.

Htjeli smo promjene i dobit ćemo ih , samo nisam baš siguran koliko će nam se te promjene svidjeti. Referendum je pred nama i iako sam siguran da će gospoda kukurikavci učiniti baš sve da ga namjeste i da rezultati budu onakvi kakve bi oni htjeli , ipak iziđimo na referendum i glasajmo po savjesti jer ovo je možda posljednji puta da nas netko uopće pita za mišljenje

 

Popaj