Jesmo li nešto naučili ??!!

Pin It

Poslije 15.siječnja ljeta gospodnjeg 2011. neke stvari u Hrvatskoj definitivno postaju jasne ili barem malo jasnije. Između ostalog kristalno jasno je da nas još ima,meni je to bilo jasno ali vladajućoj kasti izgleda nije ,jer toliko su truda svih ovih godina uložili da nas ne bude.

Vjerojatno su malo zatečeni jer je dio Hrvatske populacije koju zbog uloge u Domovinskom ratu s pravom zovu branitelji ,dakle oni koji su prije samo 20 godina bili prebalavi da bi išta znali o životu ali su taj isti život bili spremni izgubiti u obrani domovine,isti oni koje u zadnjih 15 godina razvlače po sudovima domaćim i stranim,oni koje proglašavaju ratnim zločincima ,povlaštenima a po mišljenju vlasti i milih nam manjina oni koji su suvišni u ovom društvu i svedeni na razjedinjenu mizernu grupaciju uspjeli su u posvemašnjoj medijskoj blokadi bez potpore "braniteljskih" udruga organizacijske ili bilo kakve pomoći organizirati uspješne i mirne prosvjede diljem zemlje. Između ostalog i u Zagrebu,sam prosvjed je bio uspješan i na nivou bez ekscesa na veliku žalost vlasti jer siguran sam na najmanji povod bi krenula represija.

Jasno je nažalost da naš Hrvatski narod još uvjek predobro živi da bi se makar spontano priključio prosvjedima kad već nije bilo poziva i organizacije. U Hrvatskoj metropoli prolazio je prilično nezainteresirano kraj prosvjednika ,vjerojatno u čudu ili možda ljut što im remetimo mir idiličnog jutra na Jelačić placu. Ponovo se sve svodi na isti ili sličan broj kao 91. ,18 - 20 tisuća ljudi koji vole ovu zemlju beskompromisno,i vole ju uvijek i prije i sad i do smrti. Nažalost i to smo uglavnom znali.

Ključno pitanje je što dalje ,naizgled ponavljam samo naizgled izostala je reakcija vlasti,reakcija udbaško-jugoslavenskih snaga koji vuku ovu zemlju u mulj .Jer reakcija postoji ,predsjednik se sastaje s Kosoricom,sastanči sa predstavnicima braniteljskih udruga sve u cilju zaustavljanja braniteljskog bunta,tako da nam prodani pojedinci poručuju da će naš predsjednik braniti prava branitelja ,moš mislit. Uostalom naš brat po oružju Purda još uvijek čeka milost božju u zatvoru. Strah i budite sigurni u to samo strah je ono što su naši političari osjećali ovih dana jer evo nedaleko od nas u Tunisu imaju prilike vidjeti što se događa kad običan narod popizdi i počne prosvjedovati. Naravno da su aktivirani udbaški majstori zamagljivanja istine tako da imamo u Njemačkoj pojavu Hrvatske terorističke organizacije koje li prigodne slučajnosti,ako već ne mogu utišati branitelje ajmo ih što prije proglasiti teroristima da bi ih poslije lakše ne pohapsili već streljali po kratkom postupku u najboljoj maniri antifašističkih prijekih sudova.Pišu se i nove optužnice i to sve u tišini,otkrivaju se novi "zločini" hrvatske vojske kao okvir za nove optužnice.

Sve onako u tišini dok nam na HTVu nacionalnoj televiziji reklamiraju Hrvatski Big brother u Srbiji,kreće novi val udara na branitelje jer sa prosvjeda smo im poslali jasnu i nedvosmislenu poruku i vladajućim i opoziciji, na nas više ne možete računati,nejasno je samo to zašto smo stali. U redu je prosvjedovali smo ali zar je to sve što ćemo napraviti,ne bi li trebalo organizirati novi prosvjed ovaj put pred Banskim dvorima gdje ćemo im ne slati poruke već dati jasno definirane zahtjeve. Pohapsite svoje lopove a vi ostali gospodo povucite se sa svojih pozicija jer ovu zemlju vodite u propast. Zahtjev i vladi i predsjedniku jer vrijeme kad je Hrvatski narod očekivao ili pristojno molio svoje vođe da rade posao za koji su predobro plaćeni odavno je prošao. Došlo je vrijeme da narod počne zahtijevati , da li smo to do sad naučili ili nismo?

Popaj