Zadnji komentari

HDZ postao vodeća stranka jugoslavenskog nacionalizma

Pin It

Ništa bolje nije ni danas sa strankom HDZ koja je kao i pravaški izdajnici, već godinama u  Hrvatsko – srpskoj - jugoslavenskoj koaliciji. Ta i takva koalicija pretvorila je zemlju u eldorado za lopove u domovini i inozemstvu, uništila je svaku mogućnost normalnog narodnog prosperiteta, ubila je dostojanstvo hrvatskom čovjeku i izručila ga na milost i nemilost jugoslavenskim lopovima i europskim birokratima

Kao što su pravaški izdajnici Folnegović, Supilo, Trumbić, Mile Starčević, zubara Ante Pavelić, koji su se priklonili “Hrvatsko - srpskoj koaliciji” i sa svojim istomišljenicima unosili u stranku prava elemente jugoslavenstva, oportunistički se odnosi prema mađarskoj politici u Hrvatskoj. Gdje je Stranka prava sve više poprimala jugoslavensko obilježje, i 1910. neslavno nestaje, izdavši pravaška načela.

Ništa bolje nije ni danas sa strankom HDZ koja je kao i pravaški izdajnici, već godinama u  Hrvatsko – srpskoj - jugoslavenskoj koaliciji. Ta i takva koalicija pretvorila je zemlju u eldorado za lopove u domovini i inozemstvu, uništila je svaku mogućnost normalnog narodnog prosperiteta, ubila je dostojanstvo hrvatskom čovjeku i izručila ga na milost i nemilost jugoslavenskim lopovima i europskim birokratima.

U svakom pogledu vidljiv je znatan porast tog „komunističkog jugoslavenskog“ ekstremizma u Republici Hrvatskoj, a predvode ga Markovina, Tonić, Jakovina, Lalić, Klasnić i još čitav niz tih tipova bez domovine. Niz koji se između ostalog ogleda u tome što različite udruge, mediji, institucije i političke stranke javno veličaju bivši jugoslavenski režim. Biološki nasljednici tih jugoslavensko – komunističkih udbaških dužnosnika nesmetano bez ikakvih sankcija uz potporu medija pljačkaju hrvatski narod i rastaču hrvatsku državu, to se čini uz prešutno odobravanje HDZ-a, koji svojim ne činjenjem potiču porast četništva, jugoslavenstva i korupciju u lijevoj našoj.

HDZ bi komotno mogla promijeniti svoje ime u ORJUNA kako bi u potpunosti odgovarala svojem novom političkom poslanju i vodstvu.

A to će vjerojatno sluganski prihvatiti i sve stranačke glavešine, saborski zastupnici, 220 000 članova  HDZ, dok će njihovi koalicijski partneri na čelu s Štromarom, Pupovcem, Radinom i Kajtazijem biti oduševljeni tim jugoslavenskim - proeuropskim i progresivnim iskorakom HDZ-a.

Na žalost kao da se radi o učenicima Masarykove škole (češkog profesora) koji su zbog jugoslavenske ideologije napustili učenje dr. Ante Starčevića i priklonili se protuhrvatskoj politici u zemlji i inozemstvu. 

Možemo si misliti u kojoj mjeri su se političari današnje parlamentarne opozicije i pozicije udaljili od temeljnih principa državotvorne hrvatske politike , principa koje u biti nikada nisu imali, jer potječu iz miljea bivše jugoslavenske komunističke partije.

Nema demokracije, nacionalnog ponosa, napretka i prosperiteta hrvatskom narodu dok se ne uklone jugoslavenski ostaci iz službenog javnog života hrvatske države, privatno neka radi i piše što god hoće ali da se kroz hrvatske institucije, HTV promovira i potiče jugoslavenski nacionalizam je nedopustivo . Doista, hrvatski narod i hrvatska država imaju velikih razloga za zabrinutost. Poslije 1991. – najvećih do sada.

Damir Jakeljić