Zadnji komentari

Prosvjedna nota dragovoljaca „Vukova“ zbog inicijative za promjenu imena ulice Mile Budaka u Virovitici

Pin It

Image result for ulica mile budaka virovitica

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata Ogranak „Vukovi“ Taborište  izjasnio se  2011. godine kao i 2019. godine protiv promjene imena ulice Mile Budaka u njihovom   prigradskom naselju u Virovitici.

Nezadovoljni inicijativom o promjeni imena ove ulice 2011. godine „Vukovi“ su napisali Prosvjednu notu koju su uputili saborskom zastupniku Josipu Đakiću, tadašnjem županu Tomislavu Tolušiću, dožupanu Staniši Žarkoviću i gradonačelniku Ivici Kirinu. 

Poticaje da se promjeni naziv ulice Mile Budaka „Vukovi“ su doživjeli kao napad na dobre tekovine Domovinskog rata koje su plod žrtava za „slobodu, neovisnost i suverenost Republike Hrvatske“. Zato ove dobre tekovine „nitko neće i ne smije u njih dirati“, pišu „Vukovi“ u Prosvjednoj noti.

 „Ulica koja je u ovom predmetu sporna predstavlja ponos i diku građana koji u njoj žive i koji svojim izjašnjavanjem ustaju protiv bilo kakvih politikantskih i sitnih političkih prikupljanja bodova nekih od trenutno izniklih, novopečenih političara koji sve ove godine vjerujemo nisu znali u kojoj državi žive ili žele živjeti.“

Što je za dragovoljce „Vukove“ „ponos i dika“ za gradonačelnika Kirina su „negativne povijesne konotacije“ pa je Gradsko vijeće Grada Virovitice 9. svibnja 2019. godine odlučilo da se ime ulice mijenja.

Vlatko Ljubičić