Zadnji komentari

Bosanskohercegovački problem

Pin It

Problem je jedino rješiv, i sa više sukobljenih strana, samo na pravdi. A pravde u Bosni i Hercegovini nema. Onima koji bi trebali da je brane i njeguju pravda je smetnja u njihovu vladanju, čvrstom rukom, zločinima i silom…

Svaki problem u kojem ima više sudionika on je kompliciraniji, zagonetniji, zamršeniji i dakako teže ili nikako rješiv. Poglavito je težak i nerješiv ako se u njegovo „rješavanje“ uključe interesi izvana koji u njemu vide svoje vrijeme i svoju dobit. Tada se u njegovu rješavanju primjenjuju sva moguća dozvoljena, a još više nedozvoljena, sredstva. Vanjski upletači, zajedno sa izabranim partnerom iz gorućeg problema, počinju ga rješavati nekim vidom zločina. Prilaze mu tako da smanje broj sudionika problema, jer što manji broj sukobljenih strana tim problem postaje rješiv, teorija je veliki i moćnih zemalja svijeta, kojima problemi i odgovaraju pa čak tamo gdje ih nema oni ih režiraju i zameću. Zapravo to je nova doktrina globalizatora i graditelja Novog svjetskog poretka.

Europski problem prošlosti, u kojem su izrasle najcrnje ideologije i ideolozi u ljudskoj povijesti, pokušava se riješiti prisilnim ujedinjenjem svih međusobnih protivnika iz vremena robovlasništva, feudalizma, kapitalizma, imperijalizma, nacizma, fašizma,osmanizma, komunizma u jedan jedini režim nazvan globalizam. Silom se ujedinjuje nespojivo, nameće novo i tako se nastoji zajednički, sve te imperijalne sile prošlosti, krenuti u osvajanje ostatka svijeta. Bolje rečeno pokušava se vratiti izgubljeno, porobiti ponovno zemlje, kolonijalizirati ih i držati u ropstvu i pokornosti kao u prošlosti. Sada kreču zajedno kako se ne bi na osvajačkim putevima same između se sudarale. Na tom putu osvajanja i pokoravanja ostatka svijeta melju sve, gaze svojim prljavim i krvavim čizmama, prijete i uništavaju. Čak su ozakonili i legalizirali i doktrinu „humanitarne“ vojne intervencije protiv onih koji se počinju odupirati nadirućem globalnom robovlasništvu umotanog u foliju europskih asocijacija i svjetskog globalizma.

Bosanskohercegovački problem Europljani, kroz osobu svoga visokog predstavnika, te vojne i političke moći koncentrirane u toj zemlji, su počeli rješavati na najbrutalniji i najzločinačkiji način. Prišli su mu metodom smanjenja broja sudionika problema. I kada se iz problema na zločinački način uništenja ili preseljenja na drugi dio Kugle zemaljske gdje će se utopiti i nestati, isključi i protjera jedan, hrvatski, narod, za Europljane Londona i Pariza, Haaga i islamskog svijeta, problem postaje rješiv. U đavolskoj politici Hitlera današnjeg vremena dobro i pažljivo, licemjerno i brutalno razrađen je scenario uništenja beha Hrvata, kao treće strane u beha problemu. Njihovim istrjebljenjem građansko konfesionalni problem Bosne i Hercegovine postaje rješiv sa dvije ostale sukobljene strane, srpskom i muslimanskom.

Izgrađena je paukova mreža oko beha Hrvata u kojoj se trebaju pogušiti, a ostatak izvan jednostavno na hitlerovski način istrijebiti. Sve, ama baš sve, s hrvatskim znakom i predznakom, identitetom i prepoznatljivošću i vjekovnoj zasebnosti i izgrađenosti u Bosni i Hercegovini treba i mora se iščupati, zatrpati, raseliti, anacionalizirati, dekroatizirati, dekatolicizirati, jednostavno sve nestati na beha prostorima i beha političkoj sceni.

Četverokut u kojem se razradila politika njihova uništenja, u Zagrebu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, u Sarajevu islamističko fundamentalističko muslimanska strana, u Banja Luci radikalna srpska strana, i u Bosni i Hercegovini europska kroz britansku osobu visokog predstavnika Paddy Ashdowna i institucija Haaškog Međunarodnog suda za ratne zločine na prostorima bivše Jugoslavije, zatvoren je, i igre uništenja treće sukobljene beha strane, Hrvata, privode se kraju. Dokle ljudska zloća može ići. Nezamislivo i za nevjerovati. Problem se pokušava riješiti na način uništenja jedne strane.

Crveno-crno-zelena zidarska sprega tvoraca i sutvoraca Novog svjetskog poretka sredstvima za istrjebljenje, humanitarnim vojnim akcijama, tajnim svjedočenjima, zabranama, zatvaranjima, političkim procesima, ubojstvima, progonima, vojnim upadima u banke, smjenjivanjem legalno izabranih hrvatskih političkih predstavnika beha problem svodi na dva sudionika vjerujući da tako postaje rješiv.

Počelo je srpsko muslimanskim dogovorom, Milošević-Izetbegović, o podijeli Bosne i Hercegovine, nakon čega je krenula srpska a zatim i muslimanska agresija na beha Hrvate, i čijim dvjema agresijama je nestalo više od pedeset posto toga bosanskog naroda. Zatim dolazi do muslimansko srpskog sukoba o podijeli osvojenog i na beha Hrvate se izvršava sljedeća mudžahedinsko islamističko teroristička agresija u kojoj iz Bosne i Hercegovine nestaje više od dvjesto tisuća Hrvata.

Nastavlja se u američkoj vojnoj bazi u Daytonu poslije kojeg opet nestaje oko pedeset posto ostatka beha Hrvata. Dvije tisućite kada u Hrvatskoj na vlast dolaze komunisti i haaški svjedok Stjepan Mesić, čovjek koji patološki mrzi Hrvate u Bosni i Hercegovini, ništa ne manje voli i one u Hrvatskoj budući da je protiv njih i svjedočio u Haagu, u Bosnu i Hercegovinu tada dolazi britanski salveta političar lord Paddy Ashdown. I to nije slučajno, u Bosni i Hercegovini tada počinje pravi egzodus ostatka ostataka Hrvata.

Oklevetani od strane Mesića i Račanove koalicije postali su nezaštićeni zečevi za odstrjel svim lovcima na ljudske sudbine i živote, razularene svjetske zajednice i njenih predstavnika te islamskih fundamentalista koji su pretrpali Bosnu i Hercegovinu. Srpsko muslimanska strana iskorištava to vrijeme, te zajedno sa visokim predstavnikom Međunarodne zajednice u vrijeme Mesićevo Račanove vladavine Hrvate beha svode na razinu nacionalne manjine, u zajamčenoj Bosni i Hercegovini tri konstitutivna i suverena naroda. Oteto im je svako pravo, i izgubili su jednakost i ravnopravnost, konstitutivnost i suverenost. Našli su se u položaju u kakvom su bili početkom Dvadesetog stoljeća Armenci u Turskoj, na kojima je Turska izvršila genocid. Našli su se u položaju u kakvom su kršćani u svim islamskim zemljama svijeta. U Bosni i Hercegovini je uništen jedan narod, čime je kako drži Međunarodna zajednica problem postao rješiv, s dva sudionika. Hrvata je gotovo i nestalo sa beha prostora i iz njihove tisućljetne domovine.

No, varaju se ubojice toga naroda jer beha problem ostaje i dalje nerješiv, budući da se zločinima problemi ne rješavaju. Oni se samo zatrpavaju i ostaje samo pitanje vremena kada će ponovno buknuti i rasplamsati se. Mnogi svjetski, nacionalni ili vjerski, problemi rješavani nepravdom i zločinima ostali su neriješeni i sa dva sukobljena partnera. Problem je jedino rješiv, i sa više sukobljenih strana, samo na pravdi. A pravde u Bosni i Hercegovini nema. Onima koji bi trebali da je brane i njeguju pravda je smetnja u njihovu vladanju, čvrstom rukom, zločinima i silom.

Vinko Đotlo/kamenjar.com