Zadnji komentari

Poturica je gori od turčina

Pin It

A upravo danas je došla potvrda kako su u RH mnogi na istim pozicijama. Naime za Visoki prekršajni sud: ‘ZDS’ je kažnjiv i u pjesmi ‘Čavoglave’. Obrazloženje je dostojno psihijatrijskih bolnica

Poštovane Predsjednice i Ministrice,

Poštovani predsjednici i ministri,

Tekst koji sam vam poslao, a koji je objavio prosrpski portal IN4S sa sjedištem u Podgorici objavio je i portal HKV-a:

https://www.hkv.hr/vijesti/inozemni-tisak/32416-sestra-istaknutog-ljubitelja-ustastva-josipa-pecarica-zavijorila-sahovnicu-u-kotoru.html

Mene sam tekst podsjeća na poznatu izreku iz naslova, ili ako baš hoćete u hrvatskom slučaju na „Posrbica gori od Srbina“.

Kako to?

Pa oni u tekstu na svoj način konstatiraju što im smeta u mom radu, a što također smeta mnogima u hrvatskoj vlasti i u oporbi, naime moje „su publikacije nadahnjivale i samog Franja Tuđmana“. Iako su njima one šovinističke, a to misli i spomenuti u RH, doista je velika pohvala, koje od spomenutih u RH ni u snu ne bih očekivao.

To što su i jednima i drugima to šovinističke publikacije, tj. ja u svom publicističkom radu kako kažu u tom tekstu veličam NDH, zapravo samo iznova potvrđuju oni moju staru tvrdnju o tome kako Srbi dijele Hrvate na Ustaše i Srpske sluge. Pogledajte samo što je njima veličanje NDH:

„Tako je ove godine po Hrvatskoj predstavio svoje najnovije knjige o „stubovima Pečarićeve Hrvatske“ (Tuđman, Kordić i general Praljak, Tompson, biskup Košić), a na promocijama mu je između ostalih govorio i Miroslav Tuđman.“

A upravo danas je došla potvrda kako su u RH mnogi na istim pozicijama. Naime za Visoki prekršajni sud: ‘ZDS’ je kažnjiv i u pjesmi ‘Čavoglave’. Obrazloženje je dostojno psihijatrijskih bolnica. Npr.:

“Činjenica da je navedeni izraz dio autorskog umjetničkog djela”, stoji dalje u presudi “ne mijenja činjenicu da simbolizira mržnju prema ljudima drugačije vjerske i etničke pripadnosti, manifestaciju rasističke ideologije kao i podcjenjivanje žrtava zločina protiv čovječnosti, te da je protivan odredbi članka 39 Ustava RH koji zabranjuje svako pozivanje ili poticanje na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti”, citira Jutarnji list.

“Opisano ponašanje svakako doprinosi stvaranju atmosfere u kojoj se utječe na javni red i mir na način da se ohrabruje druge na izražavanje mržnje i na nasilje, odnosno stvara latentna opasnost, nelagoda i uznemirenost kod osoba koje ne spadaju u većinsku etničku ili vjersku skupinu”.

Podsjetimo, pjesma je iz Domovinskog rata u kome je itekako doprinjela da se Hrvatska obrani od fašističke srpske agresije. U toj agresiji čak je i stalni sud u Haagu ustanovio da je Srbija bila agresor i da je pričinila niz genocidnih radnji.

Visoki prekršajni sud zapravo pokazuje kako oni podcjenjuju žrtve zločina protiv čovječnosti - žrtve počinjene iz mržnje prema Hrvatima. Na taj način upravo taj „sud“ potiče na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti”.

A da se radi o tome potvrđuje i e-mail koji sam povodom teksta  o mojoj sestri dobio od jednog hrvatskog dužnosnika:

Dragi akademiče,

Čestitke sestri! Proslavila je spomen na Oluju- jednu od najvećih antifašističkih operacija u novijoj povijesti. Oluja  je oslobodila Hrvatsku, slomila srpski apartheid, stvorila uvjete za Daytonski sporazum i dala šansu Srbiji da započne vlastitu demokratizaciju. Žalosno je što je  srpsko fašističko vodstvo okupiranih djelova Hrvatske i Službeni Beograd otjeralo hrvatske Srbe u zbjeg i evakuiralo ih iz Hrvatske. Nažalost hrvatski Srbi na poticaj  Srbije vodili su isključivu politiku “ili će ovo biti dio velike Srbije ili mi tu nećemo živjeti”. Takva nacistička politika je na koncu morala završiti na takav način!

Lp

Dakle, i u hrvatskim vlastima ima onih koji su svjesni fašističkog karaktera srpske agresije.

Konačno je i sama Predsjednica tako formulirala i svoj odnos prema ZDS pa u svom intervjuu Hrvatskom tjedniku kaže da je svaki pozdrav pod kojim je branjen Vukovar, uključujući, dakle, i pozdrav Za dom spremni prihvatjiv.

Činjenica da se neposredno poslije tog njenog intervjua pojavila i ova presuda, samo sugerira kako je Tihomir Dujmović bio u pravu kada je tvrdio da je podrška HDZ-a Predsjednici samo formalna, a oni zapravo žele Milanovića za predsjednika. Ako se sjetimo kako im je Škoro „obrusio“ zbog premještanja ploča poginulim HOS-ovcima u Jasenovci, ispada da im Milanović i jest najbliži.

Ali vratimo se rečenici iz naslova, tj. dajmo nekoliko usporedbi teksta s prosrpskog portala i ponašanja hrvatskih vlasti.

Portal je napao moju sestru zbog nečega što je ona učinila. Hrvatskim vlastima ne smeta što se u RH kažnjavaju članovi moje obitelji, a da im je krimen to što su članovi moje obitelji.

Portal kaže da sam „talentovani matematičar“, a u RH mediji ne smiju izvještavati o konferencijama meni u čast, pa ni kada kolege iz svijeta tvrde da sam kralj u svojoj oblasti, a kažnjavaju se moji suradnici i časopisi. I to časopisi koji su po svjetskim bazama među najboljim hrvatskim znanstvenim časopisima, pa su tako dva od tih mojih po hrvatskim vlastima časopisa koji nisu dobri postali Q1 časopisi! Obavijestio sam vas o tome, ali od vas samo šutnja!

Kada uz sve to vidimo kako je nedavno Vučić osudio pjevanje „Čavoglava“ i odmah imamo i ovakvu odluku spomenutog suda, zar vas nije sramota, zar se ne gadite sami sebi?

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić

P.S. U Hrvatskom tjedniku od 14. kolovoza pročitajte tekst: LJUBITELJI SRPSKIH RATNIH ZLOČINACA svi su oni koji traže zabranu Za dom spremni.

Tisno, na Veliku Gospu 2019.