Zadnji komentari

Zahvala biskupu Košiću i mnogima od vas

Pin It

Image result for josip pečarić

Dragi Oče Biskupe,

Zahvaljujem Vam se na čestitki povodom moga rođendana:

Dragi Akademiče,

Sretan Vam rođendan! Želim dobro zdravlje i Božji blagoslov u svemu!

S poštovanjem

+Vlado Košić

PS. Na portalu narod.hr jutros vidim članak o Vama, drago mi je. no, jedan komentira da je Vaš rođendan danas, tj. 3.9., a ne jučer, kako oni pišu… Pozdrav!

https://narod.hr/kultura/2-rujna-1948-prof-dr-josip-pecaric-akademik-i-najplodonosniji-znastvenik-koji-je-nepozeljan-politicko-kulturnom-lobiju-zbog-domoljublja

Zapravo nije nitko pogriješio oko moga rođendana. Službeno je to 2.9. i tako piše u mojim dokumentima. Međutim rođen sam 3.9. i u mojoj obitelji se oduvijek taj datum slavi kao moj rođendan. Ima mojih prijatelja koji to znaju i vjerojatno je tak kojega spominjete jedan od njih.

Uostalom u čestitki dr. sc. Josipa Stjepandića, koji je napisao sjajni tekst o mom radu, i piše da je to 3.9. Zapravo zahvaljujući toj čestitci, koja je dana u tekstu  PISMO 'RUSKOG' ZNANSTVENIKA MINISTRICI ZNANOSTI RH, doznao sam da sam po Scopusu ruski znanstvenik. Je li to ostvarenje želje hrvatskih političara? Naravno zahvaljujem i dr. Stjepandiću i portalima koji su prenijeli njegovu čestitku (kamenjar, hrvatsko nebo, dragovoljac).

Portal narod.hr itekako zaslužuje moju zahvalnost za tekst čiji ste mi link Vi poslali. Već sam naslov puno kaže:

2. RUJNA 1948. PROF. DR. JOSIP PEČARIĆ – AKADEMIK I NAJPLODONOSNIJI ZNASTVENIK KOJI JE NEPOŽELJAN POLITIČKO-KULTURNOM LOBIJU ZBOG DOMOLJUBLJA!

Već na početku izdvajaju slijedeće:

Ono što je vrlo interesantno, osim što je najpolodonosniji hrvatski znastvenik sa 1100 znanstvenih radova, dr. Josip Pečarić je vrlo plodonosan domoljubni pisac tema s povijesnim i političkim značenjem. Zbog svog izrazitog i intelektualnog domoljublja, dr. Pečarić postao je nepoželjan režimskim medijima i postkomunističkoj paraintelektualnoj zajednici koja je zadominirala hrvatskim kultruno-znanstvenim prostorom.

Potom daju neke osnovne podatke iz mog životopisa, a na kraju navode skoro sve moje knjige, kako kažu „samo neka, u službenoj Hrvatskoj nepoželjna, političko-povijesna djela dr. Pečarića. Tekst završava s lijepom čestitkom:

Sretan rođendan, profesore, i hvala za sav rad, trud i ljubav za Hrvatsku!

Hvala Uredništvu portala narod.hr.

Zapravo je istog dana objavljena kolumna Zvonimira Hodaka, koji na neki način objašnjava njihov naslov.

Naime veliki hrvatski kolumnist Hodak piše:

„Dr. Davor Pavuna, hrvatski fizičar svjetskog glasa, nazvao je to PPP ili prvi Pečarićev poučak. Naime, akademik je onako poprijeko, bez trulih kompromisa, podijelio Hrvate na ”ustaše” i ”srpske sluge”. Radikalno jer su tu upali mnogi koji to nisu zaslužili. Ali formula je provokativna i zaslužuje “brutalnu“ pažnju naše lijeve medijske falange. Slično je bilo i 1941. godine i 1991. godine. Još jedan dokaz da se povijest često pretvara u farsu.“

https://direktno.hr/kolumne/nekada-su-ovce-sluzile-platezno-sredstvo-danas-sluze-ko-jamci-kredite-ili-glasaci-izborima-165849/

Spominje Hodak i Thompsona, zahvaljujem se i njemu i njegovoj obitelji na čestitki, i Vas.

Zanimljivo je da i sam dr, Pavuna spominje PPP u svojoj čestitki:

Sretan Ti I Blagoslovljen rodjendan, dragi Josko!

Cini se da $oro$ mediji pomalo ‘upijaju poruku PPP-a ! ...

Tvoj 'Bokeljanin’, 

Davor Pavuna

(Vjerojatno će Vas zanimati i intervju profesora Pavune:

http://glasbrotnja.net/davor-pavuna-zagrmio-me-hrvatskoj-pitaju-dokaz-koliko-smo-izmanipulirani/)

Na portalu narod.hr spominju i moja povjesna djela.

Zato će Vas zanimati i čestitka jednog od značajnijih hrvatskih povjesničara:

Dragi Josipe,

vjerojatno sam među posljednjima koji Ti čestitaju rođendan. Ali, vjerujem da sam među onima koji to čine najiskrenije. Neka Te Bog čuva jer si ovom narodu veliki Njegov dar.

Mir i dobro Tebi i svakom članu drage obitelji Pečarić

Mato Artuković

Brod, 2. rujna 2019.

A o povijesti govori i Mladen Pavković:

...ipak nas brine nešto drugo, a to je – hrvatska šutnja, osobito tzv. hrvatskih intelektualaca. Stječe se dojam kao da se svaki puta kod tih i takvih „ekscesa i incidenata“ sakriju u mišje rupe, pa šute očekujući da će ih zbog toga netko i nagraditi, kao u vrijeme komunizma.

Što se ne javljaju recimo članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU)? Kraj njih (svaka čast iznimkama poput akademika Pečarića) suvremena hrvatska povijest prolazi kao voda ispod mosta. Šute i čuvaju svoje pozicije.

https://www.braniteljski-portal.com/pavkovic-sute-i-paze-da-se-nikom-ne-zamjere-tzv-postena-inteligencija-kao-da-ima-flaster-na-ustima-i-strah-od-govorenja-istine

O ulozi moje Akademije u onome o čemu piše narod.hr pisao sam često. Napadali su me i zbog moje obrane Thompsona u kojoj ste i Vi sudjelovali. A „Bojnu“ danas možemo slušati i na Talijanskom:

https://narod.hr/kultura/video-ovo-morate-cuti-bojna-cavoglave-ima-svoju-talijansku-hard-rock-inacicu

Zato se još jednom zahvaljujem svima koji su mi uputili svoje čestitke, navodeći čestitku našeg pjesnika Ivana Bradvice:

Poštovani Josipe!

Povodom Vašeg 71.rođendana šaljem Vam svoju osmislicu.Ivan

Duh (akademiku Pečariću)

Stvarateljski duh pojedinca ljepoti tajne prilazi, novo stvara kad ima inspirativnog dara u prostoru i vremenu unatoč društvenom nevremenu, njegov trag budućem životu je drag, jedino je što vrijedno ostaje po čemu se život nadahnuća pamti dok za nj istinska ljubav plamti.

Još jednom HVALA svima!

Vaš,

Josip Pečarić