Zadnji komentari

Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom posljedica je Plenkovićeve politike

Pin It

“Jučer oko 9, inače tu prođem, ne gledam, gledam da sklonim što prije ovce s asfalta. Idu noću, danju, prolaze, ne znamo tko bi to napravio”, kazao je za Večernji list brat Milorada Pupovca. Dodaje kako ih dosad nitko nije provocirao ni maltretirao jer su srpska manjina u Hrvatskoj.

Nove prijetnje čelniku SDSS-a i HDZ-ovom koalicijskom partneru Miloradu Pupovcu osvanule su na ulazu u njegovo rodno selo – Donje Ceranje.

“Нове пријетње предсједнику наше странке, Милораду Пуповцу, на улазу и његово родно село…”, napisali su iz SDSS-a uz fotografije prijetnji:

Preko ploče s imenom sela ispisan je grafit ”Ubi Srbina”, a u blizini je zalijepljen plakat na kojem je Pupovčeva fotografija.

Naziva ga se velikosrpskim luđakom i proziva da terorizira cijelu Hrvatsku.

”Posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske”, piše na plakatu.

Pupovčev brat natpis vidio jučer

Brat Milorada Pupovca natpis je jučer vidio kada je vodio ovce s ispaše.

“Jučer oko 9, inače tu prođem, ne gledam, gledam da sklonim što prije ovce s asfalta. Idu noću, danju, prolaze, ne znamo tko bi to napravio”, kazao je za Večernji list brat Milorada Pupovca. Dodaje kako ih dosad nitko nije provocirao ni maltretirao jer su srpska manjina u Hrvatskoj.

“Ja sam to jučer vidio, a je li to bilo u subotu, nedjelju, ne znam”, rekao im je.

“Mene stvarno nitko ne dira, živim tu povremeno, inače sam u Rijeci. Meni ne smeta nitko, nemam problema što se tiče s nacionalne strane. Dobar sam sa svim mojim Hrvatima, znam ih puno, s njima sam svaki dan. No, ovo me baš iznenadilo. Ovo je sramota”, rekao je Milan Čubrilo za Večernji list.

“Nisam vidio natpis, ali čuo sam. Pisalo je Ubi Srbina i bio je neki plakat. Građani srpske nacionalnosti nemaju inače problema ovdje. Nikad nas nitko nije gnjavio. Uvijek ima netko da će nešto tako uraditi, kao možda i oni u Srbiji, ne znam što da kažem. Ja problema nisam imao, govorim za sebe, za ljude koji su tu stalno, ne znam”, rekao je za Večernji Zoran koji je u posjeti majci u Donjim Ceranjima.

Podsjetimo, zbog napada na Srbe u Uzdolju i zbog navodnog napada na Dobrivoja Arsića u Viškovu, SDSS je 24. kolovoza održao konferenciju za medije, a Milorad Pupovac za Radiosarajevo.ba dan kasnije ustvrdio je kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

Time je izazvao brojne reakcije.

“Dogodio se navodni napad iz nacionalne mržnje u Viškovu u Rijeci, na bivše “vojno lice” u bivšoj JNA, aktualnog umirovljenika, srpskog povratnika, a istovremeno i ponosnog člana HDZ-a Dobrivoja Arsića, koji sve više podsjeća na “labradorski” rukopis. Na to je Milorad Pupovac zakucao NDH etiketu suvremenoj Hrvatskoj preko sarajevskog radija. Bio je to jedan od najotrovnijih udaraca Milorada Pupovca hrvatskoj državi otkad se javno bavi politikom. I podsjetio me je na druga dva njegova difamacijska udarca slične otrovne snage”, upozorila je Višnja Starešina, podsjetivši na Pupovčevo optuživanje Katoličke crkve u Hrvatskoj 1992. za pokrštavanje 11.000 srpske djece, te na laž o likvidaciji 400 nevinih srpskih civila, razorenih 3000 objekata i 200.000 protjeranih Srba, pripremljena u kuhinjama srpskih obavještajnih službi i servirana haaškom tužiteljstvu.

Od drugih brojnih reakcija na Pupovčeve tvrdnje javili su se i zahtjevi za raskidanjem koalicije. Od Milorada Pupovca zatraženo je da se ogradi od te izjave. On se zasad o tome ne oglašava, a SDSS još nije donio konačnu odluku o tome ostaje li u koaliciji.

Izvor: narod.hr