Zadnji komentari

Penava: Novi prosvjed nema smisla. Pribjeći ćemo drugim rješenjima o kojima će javnost saznati uskoro

Pin It

Image result for ivan penava

Pomaci se nisu učinili, godina dana je prošla. Bio bih naivan kada bih mislio da će organizacija još prosvjeda učiniti nešto, a ništa se nije promijenilo. Jedino što je relevantno je rezultat, njega nemamo, i morat ćemo se poslužiti drugim polugama. Pribjeći ćemo drugim rješenjima i o njima ćemo upoznati javnost uskoro

Gostujući na N1 televiziji rekao je da će podržati predsjednicu. "Ne vidim prostora za dilemu niti razmišljanje u nekom drugom smjeru. Samo članstvo u HDZ-u govori o tome, a sudeći prema tome što je Grabar-Kitarović radila u zadnjih pet godina mislim da dijelim mišljenje građana Hrvatske", rekao je vukovarski gradonačelnik. Istaknuo je kako je s njom u iznimno dobrim odnosima.

Na pitanje zašto su ga mediji povezivali s Miroslavom Škorom, Penava je odgovorio da Osijek nije daleko od Vukovara.

"Cijenim ga, dobar je pjevač, i imam dobro mišljenje o njemu. Mislim da je suludo tražiti od bilo kog Slavonca ili Vukovarca da kaže bilo što loše o čovjeku koji je skladao 'Ne dirajte mi ravnicu'", rekao je vukovarski gradonačelnik.

Na pitanje ima li animoziteta kada ukazuje da institucije ne rade svoj posao, Penava je odgovorio:

"Ne bih to rekao, prenapuhano je kroz medije sve što se tiče osobnih poruka upućenih meni. Ne mogu se požaliti ni na izjave premijera ni drugih vodećih ljudi u stranci. Malo sam na svoju ruku, ponašam se prilično autistično. Za mene je filozofija vrlo jednostavna - vrijednosti Domovinskog rata, kao i branitelja, za mene predstavljaju Domovinski rat u cijelosti. Neke su vrijednosti iznad politike i stranačke stege. U tom se smislu ponašam autistično. Ne kalkuliram s tim tko zauzima koju poziciju, pa ni u stranci, bez obzira na veličinu te funkcije i tražim da se svi poklone pred ovim vrijednostima. Ni jednog trena ne kalkuliram da nekome podilazim kada su te vrijednosti u pitanju". 

O mogućem novom prosvjedu je rekao:

"Mislim da drugi prosvjed nema smisla, kada bih ga organizirao drugi put to bi bilo u Zagrebu. Prvi je bio prosvjed u kojem su se artikulirale sudbine, činjenice. Molio sam javno da se učine pomaci. Pomaci se nisu učinili, godina dana je prošla. Bio bih naivan kada bih mislio da će organizacija još prosvjeda učiniti nešto, a ništa se nije promijenilo. Jedino što je relevantno je rezultat, njega nemamo, i morat ćemo se poslužiti drugim polugama. Pribjeći ćemo drugim rješenjima i o njima ćemo upoznati javnost uskoro", rekao je Penava na N1 televiziji. 

direktno.hr