Zadnji komentari

Bulj protiv iznajmljivanja sabornice EPP-u: ‘Na sastanku će biti i četnik Vučić i fašist Tajani’

Pin It

Zastupnik Mosta Miro Bulj u saborsku proceduru uputio je zaključak kojim se povlači odluka o iznajmljivanju sabornice Europskoj pučkoj stranci.

“UPUTIO SAM U PROCEDURU ZAKLJUČAK KOJIM SE POVLAČI ODLUKA O IZNAJMLJIVANJU SABORNICE EUROPSKOJ PUČKOJ STRANCI U KOJOJ JE I ČETNIK ALEKSANDAR VUČIĆ I FAŠIST ANTONIO TAJANI

Predsjedništvo Hrvatskog sabora je donijelo odluku o iznajmljivanju sabornice za potrebe stranačkog kongresa Europske pučke stranke, s obrazloženjem predsjednika Hrvatskog sabora kako je to dosadašnja uobičajena praksa i u ostalim zemljama Europske unije.

Budući se pokazalo da je to presedan, jer niti jedna druga članica Europske unije takvu odluku nije donijela, tražim u što kraćem roku raspravu i odluku Hrvatskog sabora da se sabornica neće iznajmiti za potrebe kongresa Europske pučke stranke.” – poručio je Bulj putam svog facebook-profila.

Podsjetimo, protiv iznajmljivanja dvorane u kojoj zasjeda najviše predstavničko i zakonodavno tijelo Republike Hrvatske već se oglasila udruga U ime obitelji, koja je poručila da je time narušeno dostojanstvo Hrvatskog sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela i simbola hrvatske državnosti i opstojnosti. 

Svoju odluku o iznajmljivanju sabornice vladajući HDZ pravdao je  tvrdnjom kako su isto napravila i druge zemlje poput Finske, Danske i Litve. Priča se međutim zakomplicirala, kada su Finska i Danska te posljednja u nizu Litva demantirale HDZ-ovo priopćenje da su iznajmljivale ili iznajmljuju vlastite nacionalne parlamente. Iz Litve su na upit medija istaknuli kako dvoranu nacionalnog parlamenta nije moguće unajmiti.

Izvor: narod.hr