Zadnji komentari

Uskoro ćete saznati imena ključnih suradnika srbijanske BIAe u Hrvatskoj !

Pin It

Image result for špijun"

Iznenadit ćete se tko je sve i koliko novaca primio od Beograda...

U medijsku hajku koja je u Srbiji ovih dana pokrenuta protiv hrvatskog istražitelja ratnih zločina i predsjednika Nacionalnog sindikata policije Nikole Kajkića, uključio se čak i zloglasni Veselin Šljivančanin.

Napadajući Kajkića, u izjavi za Alo.rs zločinac kojeg pamtimo iz okupiranog Vukovara, između ostaloga kaže: “Hrvati su postali isuviše agresivni i ne biraju sredstva...“

Tabloidi pod Vučićevom kontrolom već danima divljaju i napadaju Kajkića češće i žešće nego Jelenu Karleušu! U svemu prednjače Informer i Blic. Srbe je doslovce uhvatila panika zbog tužbi koje su pokrenuli hrvatski logoraši, a našeg istražitelja proglasili su “tajnim agentom“ SOA-e zato što je nekako uspio nabaviti dossiere Hrvata zatočenih u srpskim koncentracijskim logorima, koji su sada temelj privatnih tužbi, a koje je već odavno u njihovo ime trebala podnijeti Hrvatska država.

Ipak, cijela “afera“ potpuno je izmišljena od strane Vučićeva 'Agitpropa', kako bi se skrenula pozornost srbijanske javnosti s nekoliko slučajeva vrlo kompromitantnih za službeni Beograd. Prije svega se to odnosi na aferu 'Krušik' i prodaju oružja Saudijskoj Arabiji, u koju je osobno upetljan Branko Stefanović, otac srbijanskog ministra policije i Vučićevog intimusa - Nebojše Stefanovića. Nadalje, Vučića već godinama prate optužbe za ozbiljan gospodarski kriminal i pranje novca preko njegovog brata Andreja Vučića. No, kruna svih afera je otkriće da Rusi već duže vrijeme vrbuju agente srbijanske BIA-e i njihove visoke dužnosnike. To je za Vučića velika šamarčina, zbog toga jer cijelo vrijeme u javnosti stvara sliku o velikom prijateljstvu Moskve i Beograda. Ako je ono zaista iskreno i ako mu Rusi vjeruju, zbog čega ga onda špijuniraju?! Vjerojatno zato jer im se ne sviđa njegova iznenadna povezanost s Njemačkom, ali i bliskost s britanskim obavještajnim službama...

Kako bi se sa svega navedenog skrenula pozornost, naslovnice Vučiću odanih tabloida, ali i sadržaj brojnih televizijskih emisija, sada su posvećeni Hrvatu Nikoli Kajkiću.

S obzirom da se u izvješću BIA-e, prema pisanju srbijanskih medija, na nekoliko mjesta spominje emisija Bujica kao i njezin voditelj, mi ćemo se vrlo rado uključiti u ovu priču; ne samo potporom Nikoli Kajkiću koja je oduvijek neupitna, već ćemo u jednoj od sljedećih emisija objaviti imena ključnih suradnika srbijanske tajne službe BIA-e koji djeluju u Republici Hrvatskoj. Kada vidite tko je sve i koliko novaca primio od Beograda, posve sigurno nećete ostati ravnodušni.

Velimir Bujanec