Zadnji komentari

Bujica - Tomislav Jelić: Za Kolindin poraz krivi su 'Crni labud' Plenković i 'Siva sova' Šeks

Pin It

 

DR. IGOR PETERNEL: “Izgledna je ‘velika koalicija’, Plenkoviću neće biti problem koalirati sa SDP-om!”

“Promijenio se predsjednik, a to smo predviđali još od Svjetskog nogometnog prvenstva i utakmice protiv Francuske, kada su predsjedničine dionice počele kopniti,”

započeo je svoju analizu rezultata predsjedničkih izbora u Bujici na Z1 televiziji društveni aktivist i kolumnist portal Dnevno.hr - dr. Igor Peternel. 

Nastavio je: - Kad trend jednom naglo krene prema dolje, on se u politici skoro nikada ne može okrenuti. Kolinda je prije godinu i pol počela padati. Počela se ponašati nedržavnički, čudno… Čak su mediji te njezine eskapade nazivali gafovima, a ja bih rekao da je svaka od njih bila veći ili manji skandal. Kad se sve to skupi, onda dobijemo što smo dobili, posebno ako uzmemo u obzir i njezinu sinergiju s djelovanjem Andreja Plenkovića, koji je iz dobro poznatih razloga poprilično neomiljen u dobrom dijelu biračkog tjela HDZ-a.

Svoje viđenje izbornih rezultata i poraza Kolinde Grabar-Kitarović u emisiji je iznio i Tomislav Jelić iz zagrebačke organizacije Mosta: - U HDZ-u razmatraju tko je kriv za Kolindin poraz, je li 'Crni labud', jato labudova ili 'Siva sova'? Krivi su 'Crni labud' Andrej Plenković i 'Siva sova' Vladimir Šeks! 

POLITIKA ANDREJA PLENKOVIĆA GORA JE OD POLITIKE IVE SANADERA!

 

 

“HDZ je glavna brana u obračunu s komunističkim sustavom vrednota,” smatra Tomislav Jelić koji je bio i među osnivačima te stranke: ”HDZ-om uglavnom upravljaju djeca komunizma ili ucijenjeni ljudi poput Ive Sanadera, kojeg je opet 'Siva sova' dovela na čelo stranke. Politika Andreja Plenkovića nije se promijenila u odnosu na politiku Ive Sanadera. Dapače, otišla je u još gorem smjeru! HDZ je pod vodstvom Andreja Plenkovića počeo gubiti još kod raspuštanja Skupštine Ličko-senjske županije, kada su mislili da će se prošetati na izborima. Od 90-te pa sve do tih izbora HDZ je u toj županiji imao dvotrećinsku većinu. Izgubio je većinu i sad mora koalirati sa SDSS-om i kohabitirati s županom Milinovićem. Tamo nije bilo Miroslava Škore da ga mogu prozivati da je on krivac. Nakon toga dolaze europski izbori, gdje također nije bilo Miroslava Škore. Taj ‘Crni labud’ na europskim izborima bila je politika Andreja Plenkovića, podanička politika! I to članstvo HDZ-a vidi, ali se nema snage obračunati s takvim smjerom, zato što je HDZ nedemokratska stranka.”

Na pitanje je li “izdajica” zato što je podržavao Škoru, Tomislav Jelić odgovara: - Svi ti koji govore da sam izdajica, zato što sam glasova za Škoru, nisu bili u MUP-u, u jesen 90-te godine, kada smo u zagrebačkom Podsusedu osnovali nukleus dobrovoljačkih postrojbi. Ja bih se osjećao izdajicom da sam ostao u HDZ-u nakon Šeksove i Sanaderove politike! Bio sam predsjednik kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, potpredsjednik gradske organizacije, s nikim  osobno u svađi… Mogao sam tamo ostati i kao i ovi sadašnji šverceri domoljubljem ubirati razne pinke.

ŠVERCERI DOMOLJUBLJEM

Na pitanje tko je “švercer domoljubljem”, Jelić je odgovorio: - Na njihovom je čelu Milijan Brkić, koji već dugi niz godina šverca domoljubljem u HDZ-u i ne dopušta demokratizaciju stranke. Takav vješto služi Andreju Plenkoviću da pokaže da HDZ ima i desno biračko tijelo!

Je li to ta lažna desnica, pitao je voditelj, a Tomislav Jelić potvrdio: - To su najobičniji trgovci! Milijan Brkić je političko čedo Milana Bandića i ako pogledate njegove izjave, vidjet ćete da se sastoje od nekoliko otrcanih fraza koje Milan Bandić uporabljava zadnjih 20 godina u Gradu Zagrebu. Na primjer: “Moja zona odgovornosti”, “Ja nisam rođen da vjećno budem zamjenik predsjednika HDZ-a”, sve su to otrcane fraze Milana Bandića.

Na pitanje je li “izdajnik” zato što je podržavao Škoru, odgovorio je i dr. Igor Peternel: - Po klasifikaciji Tihomira Dujmovića, ja sam definitivno “izdajnik”! On je to neizravno i napisao.

MILANOVIĆA SU NA VLAST DOVELI HDZ-ovi MEDIJSKI ZOBNIČARI!

“Krivi su svi,” nastavio je u ironičnom tonu dr. Peternel: ”Kandidatkinja zato što je loša i objektivno ne možeš natjerati ljude da izaberu lošu kandidatkinju. HDZ-ovci se danas kunu u domoljublje i predbacuju drugima, a sami su mogli izabrati dobrog kandidata Škoru i sada ne bi imali Milanovića na Pantovčaku, nego Škoru. Nisu to htjeli, pa su probali moralnim ucjenama tipa 'borba protiv crvenog vraga', a na kraju nisu uspjeli. Danas ljude etiketirati kao “izdajice” zato jer nisu slušali HDZ, u najmanju je ruku bezobrazno! Ja u drugom krugu nisam glasovao i rekao sam unaprijed zašto neću. Ne osjećam se niti izmanipuliran, a niti kao “izdajnik”, s obzirom da smatram da birači moraju misliti vlastitom glavom, a ne pristajati na ucjene HDZ-a. Nijedna stranka ne može automatizmom polagati pravo na bilo koga. Andrej Plenović je mogao, s obzirom da je imao procjene kako mu ta kandidatkinja neće donjeti pobjedu, Kolindu natjerati da odustane od kandidature. To je Vučić napravio s Nikolićem, kada je shvatio da bi mogao izgubiti i da će se ljevičari se vratiti. Preuzeo je odgovornost, sam se kandidirao i pobijedio i zadržao je pozitivan trend. HDZ-ovci nama predbacuju da smo suodgovorni za dolazak Milanovića, isto tako mi možemo njima prebacivati da su suodgovorni, jer da su makar pet posto više podržali Škoru, danas bi on bio predsjednik Republike Hrvatske.”

Jelić se složio s Peternelom: - Sve ankete su prije prvoga kruga ukazivale da samo Miroslav Škoro može pobijediti Zorana Milanovića u drugome krugu. Onda su dečki sa Zrinjevca 7, među koje spadaju i Zoran Milanović i Andrej Plenković i Joško Klisović i Gordan Jandroković, lijepo iza zavjesa dogovorili kako će odraditi da unište Škoru. Naručili su preko svojih medijskih zobničara napade na Miroslava Škoru da ne uđe u drugi krug i upravu su ti zobničari, koje je usmjerio HDZ, doveli Zorana Milanovića na vlast!

“Oni su napadali Škoru, zato jer su znali od kuda prijeti najveća opasnost,” nadovezao se dr. Peterne i upozorio da sve što se događa vodi prema tzv. velikoj koaliciji: ”Mogućnost velike koalicije je izgledna, zato što Plenković zna da će na izborima teško imati bilo kakav koalicijski potencijal. Njemu ta koalicija ne bi bila problem, jer između njegove politike centra i SDP-ove politike centra ne vidimo neke prevelike razlike.”

TERMIN “KRAJNJA DESNCIA” PLENKOVIĆ JE PREUZEO OD BEOGRADA!

Upravo zbog pripreme terena za tzv. veliku koaliciju između  HDZ-a i SDP-a, Andrej Plenković zadnjih nekoliko dana govori o opasnosti od dolaska “krajnje desnice” – rečeno je u Bujici, a dr. Peternel je to i obrazložio: - Plenković ne zna što znači “krajnja desnica” i ne zna što to “krajnja desnica” zagovara. “Krajnja desnica” u Hrvatskoj zagovara izrazito pitome vrijednosti u usporedbi s europskom desnicom. Ono što desnica u Hrvatskoj traži je da Hrvatska unutar Europske unije ima vlastiti stav, da za Srbiju traži da prođe iste one provjere zrelosti političkog društva, koje je prolazila i Hrvatska. ”Krajnja desnica” se protivi abortusu, što je danas znastveno progresivna vrijednost koja dolazi iz Amerike. I ono najbitnije, a mislim da je Andreju Plenkoviću veoma mrsko, je da ta pseudokrajnja desnica ultimativno traži jednako vrednovanje svih totalitarnih sustava. Meni zaista nije jasno što Plenkoviću tu smeta i volio bih da nam to objasni.

Jelić je podsjetio da su Plenkovićevu terminologiju o "krajnjoj desnici" osmislili velikosrpski eksponenti u hrvatskoj politici i medijima: - To su preuzeli od Beograda, za koji je svaka Hrvatska država "ustaška", a svaki istinski hrvatski domoljub "rigidna desnica".