Zadnji komentari

"Sukobe interesa" prepustiti redovnim sudovima

Pin It

Ponavljam: Uostalom smatram kako to Povjerenstvo za sukob interesa treba odmah ukinuti. Kao prvo, potpuno je blesavo pored živih i „zdravih“ sudova umetnuti još nekakav parasudski organ, te ga još debelo plaćati, kao da je ovo država pijanih milijardera.

Drugo, i ne manje važno, kao da je neznan netko u sustav umetno mjesto stvaranja kaosa, gejzir kaosa, halabučenja i harangiranja, dakako po potrebi, za stvaranje medijskog pa društvenog rastrojstva - na ničemu.

Kako je to ustvari ništa pokaže se odmah čim se prašina slegne i „odradi“ - medijski, politički, povjerenički… pos'o. Da ne govorimo o tome kako je to „tijelo“ osim što je parasudsko i parapolitičko, politički arbitrarno. Tu je sud, pa na sud i s onima (političarima) koji lažu, nevješti su, nepismenjaci jedni, u ispunjavanju tih famoznih imovinskih kartica - jer, tako to uostalom javnost, naročito politički neprijatelji „predmeta“ tog Povjerenstva i vide: naime „tko laže taj i krade“. Da se radi i o parapolitičkom tijelu dokaz je i bivša Velika  Povjerenica Dalija Orešković koja se iz njega odvukla izravno u „pravu“ politiku i sad figurira čistom politički. U tome je „sukoba interesa“ k'o u priči.

Ponavljam, ako eto redovni sudovi ne bi bili sposobni suditi u ovakvim „složenim“ slučajevima treba osnovati posebni sud za „sukobe interesa“ i to svakako u jednom manjem gradu, primjerice, Bjelovaru, Požegi, Slavonskom Brodu… te tako u državu unijeti zrnce decentralizacije, a bilo bi tu još pozitivnih učinaka, recimo, i malih demografskih i inih. Ako netko misli kako ovime izokola branim  bivšeg ministra Milana Kujundžića, jer je on trenutačno u žarištu, gadno se vara. Baš suprotno, smatram kako se on na tom mjestu, kao HDZ-ov ministar, nije uopće trebao naći zbog političkih razloga, nu valjda ga je Andrej Plenković uzeo stoga što je on bušio Tomislava Karamarka i to, vidi Vraga, fol s desna. Čak je bio osnovao i stranku, nekakvu »Zoru« za koju nisi mogao znati referira li se na suvremenu grčku "Zlatnu" ili petrogradsku povijesnu Auroru, uostalom jedino joj je bilo važno da – buši Karamarka i HDZ, čak i sudjelovanjem na predsjedničkim izborima protiv Kolinde Grabar-Kitarović. »Zoru« (ah, proračunatog li imena) je u međuvremenu utrnuo, zanimljiva slučajnost, kao što je i predsjednička lignja Ivo Josipović osnovala stranku "Naprijed Hrvatska", pa ju povukla nazad, pod povijesnu "šupu". Sad ima onu stranku koju je i imao - nazad Hrvatska, a sam se po enti puta vratio nazad, u Partiju. Kujundžićeva politička biografija i put, je i inače neobično zanimljiva - k'o da ju je „slagao“ da ne napišem tko. E pa sad će on, htio ne htio, a već i jest, „bušiti“ Plenkovića i njegovo „krilo“ HDZ-a.

Mato Dretvić Filakov/hrvatski-fokus.hr