Zadnji komentari

Tomašić o jugo zastavi u Rijeci: ‘Ne možete prežaliti to što se Hrvatska oslobodila okova titoizma!’

Pin It

Image result for ruža tomašić"

Simboli zločinačkog komunističkog režima na ulicama Rijeke koji vrijeđaju brojne građane nisu nikakva umjetnost nego jasna promocija političkih uvjerenja i ispoljavanje osobne frustracije jedne klike koja ne može prežaliti to što se Hrvatska oslobodila od okova titoizma i jugoslavenskih zabluda. I sve to na račun poreznih obveznika, kao i inače

Hrvatska eurozastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić oglasila se u subotu na svom profilu na Facebooku o postavljanju jugoslavenskih simbola u Rijeci.

“Simboli zločinačkog komunističkog režima na ulicama Rijeke koji vrijeđaju brojne građane nisu nikakva umjetnost nego jasna promocija političkih uvjerenja i ispoljavanje osobne frustracije jedne klike koja ne može prežaliti to što se Hrvatska oslobodila od okova titoizma i jugoslavenskih zabluda. I sve to na račun poreznih obveznika, kao i inače.

Riječka, hrvatska i europska kultura u ovom su projektu svedene na nostalgiju za propalim zločinačkim sustavom i državom koja je bila tamnica naroda. To je poražavajuće zato što taj lijepi hrvatski grad i naša domovina mogu – i u kulturnom i u svakom drugom smislu – ponuditi puno više od provincijskog ljevičarenja i jugonostalgije pojedinaca koji su u bivšem sustavu živjeli kao bubreg u loju pa sad žale za svojim privilegijama.

Komunistički simboli ne smiju nagrđivati javne površine! Ako ih se prikazuje tek kao dio hrvatske povijesti, mjesto im je u muzeju, a ne na gradskim ulicama u slobodnoj demokratskoj Hrvatskoj!”

7dnevno