Zadnji komentari

Zekanović : Ako korona virus dođe u Sabor, tu će i stati!

Pin It

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u srijedu je u ime saborskog kluba govorio o korona virusu te postavio pitanje je li Hrvatska spremna za slučaj da bolest dođe i tu.

"Vjerujem da svi pratite što se događa s korona virusom, ali neke se stvari krivo interpretiraju. Na današnji dan je zaraženo 24.562 ljudi korona virusom, a od posljedica bolesti umrle su 493 osobe. Trajno se izliječilo tek 910. Sve te brojke ne znače ništa, ali brojka oboljelih je u tjedan dana porastao četverostruko", rekao je Zekanović.

Zekanović je komentirao kako u hrvatskim ljekarnama nema maskica, o čemu je portal Direktno prvi pisao.

"Hoće li se tijek bolest tako nastaviti nije sigurno, ali u medijima možemo pročitati da će bolest dosegnuti vrhunac u travnju ili svibnju. Postoji realna opasnost da se epidemija ove opake bolesti proširi Hrvatskom, a postavlja se pitanje jesmo li za to spremni. U hrvatskim apotekama nema maskica. Ne želim širiti paniku, ali nema maskica. Zašto nema? Jesmo li već u ovoj ranoj fazi ostali bez osnovne medicinske opreme?", dodao je. 

Također, Zekanović je prozvao kolege zbog slabog odaziva na sjednici.

"Ova bolest nije tako daleko. Došla je u mnoge europske zemlje, a neke su nama u susjedstvu. Trend je jasan. Jedna Indija je zabranila izvoz medicinske opreme. Ponovit ću pitanje, jesmo li spremni? Svaki četvrti pacijent završi na respiratoru. Imamo li mi dovoljno respiratora? Ova bolest vjerojatno jedino neće pogoditi Hrvatski sabor jer ovdje se nema na kome širiti. Kolege rijetko dolaze na sjednicu pa ako bolest tu dođe, tu će i stati", zaključio je Zekanović.

direktno.hr