Zadnji komentari

Branitelji ustali protiv Kreše Beljaka

Pin It

Kako smo već najavljivali jučer je u Samoboru održan prosvjed branitelja protiv gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka zbog njegovih izjava o prosvjednicima iz Savske koje je nazvao “šačicom pijanaca” te Udbi koja je pobila premalo emigranata“

Prosvjednici su u Samobor stigli iz više hrvatskih gradova, a prema nekim procjenama skupilo se oko 1500 do 2000 ljudi.

Prosvjed je počeo minutom šutnje, a nakon toga je intonirana državna himna.

Nakon toga počela su skandiranja protiv Beljaka, Vedrane Rudan i Stazića.

Skup su nazvali prosvjedom protiv govora mržnje i međusobne netolerancije, a Herman Vukušić, psihijatar koji vodi program s govorinice u Samoboru, kaže da skupom žele zaustaviti – građanski rat.

“Cilj je zaustaviti građanski rat koji u Republici Hrvatskoj traje već neko vrijeme, ali bez metka”, rekao je Vukušić. Upozorio je i na veliki broj suicida među braniteljima kao i na veći broj umrlih nego među općom populacijom.

Okupljena masa tada je počela prozivati Plenkovića, Beljaka, Ustavni sud zbog odluke o za udomiteljstvom istospolnih parova..

Prosvjednici su pozvali da se odmah krene prema na državne institucije te su naglasili da nisu ovdje samo radi Beljaka već je on kap koja je prelila čašu.

Tada je počelo skandiranje da je Beljak „obijač automobila i lopov“ te traže da odstupi s svih funkicija.

Čuli su se i komentari da si Beljak kod Bernardića priprema da bude „šef bezbednosti“ te da branitelji nisu dobili PTSP od rata nego od Beljaka i Stazića koji sotoniziraju Domovinski rat.

Željko Kekić Pauk bio je brutalan u svojem govoru: „Ja doista jesam bio bivši udbaš. Deset godina sam pratio ljude iz Hrvatske Crkve, godinama kardinala Kuharića, Kustića pratio sam i Majka Tereza kad god bi dolazila u Zagreb. Udba je bila sotonska služba. Novac koji je potrošen na tajne službe najprljaviji je novac. Konačnu odluku o likvidacijama Hrvata donosili su ljudi u Beogradu. Ubijalo se ljude kojima se nije moglo suditi, naše emigrante. Nisu Udbina ubojstva stala s Jugoslavijom, ja prepoznajem Udbin potpis metaka. Veličati danas Udbu je van pameti. Jedna od najvećih žrtava Udbe bio je i pokojni dugogodišnji predsjednik HSS-a Drago Stipac“, završio je svoj govor Pauk.

Među prosvjednicima su se našli i Zvonimir Hodak, Ante Kovačević, Tomasović, Đuro Glogoški…

7dnevno