Zadnji komentari

Brkić objavio: Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave

Pin It

Andrej Plenković i njegov tim u ponedjeljak ujutro će i službeno ispuniti obrasce u HDZ-u za unutarstranačke izbore. Očekuje se da to učine i Miro Kovač i njegov krug ljudi.

Milijan Brkić otkrio je u Dnevniku Nove TV za koju će se funkciju kandidirati.

Intervju s Brkićem prenosimo u cijelosti:

Svi su se više-manje izjasnili - na koju će te se funkciju vi kandidirati?

Ja sam se do sada kandidirao za funkcije na kojima sam i prošao. Kandidirat ću se za funkciju potpredsjednika HDZ-a. Dugo sam razmišljao o tome. Nisam rođen da vječno budem zamjenik predsjednika HDZ-a.

U timu ste Mire Kovača?

Ja sam u timu HDZ-a. Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve ljude za dobrobiti stranke. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika.

Ako je Miro Kovač Plenkovićev protukandidat i ako se vi okupljate oko Mire Kovač, što je to nego timovi i stvaranje timova?

Jedna je pozicija izazivača, u toj utakmici, a predsjednik je taj koji bi trebao okupljati i ne raditi timove i kažem vam da sam se u tom smislu razočarao. Govorim o smjeru i činjenici da nas je ova politika dovela do dva poraza.

Šta znači kad kažete treba vratit dite materi?

To znači vraćanje HDZ-a članstvu. Mislio sam na vraćanje one emocije. Nažalost, kada osjetite da jedna velika količina članstva šuti onda je to alarm za uzbunu. Odluka o Istanbulskoj je bila točka prijeloma, to nam nije trebalo. Nasilje prema ženama se mora puno efikasnije riješiti.

direktno.hr