Zadnji komentari

Rozalija Bartolić: Vrijeme je da uzmemo svoju državu!

Pin It

Image result for rozalija bartolić prosvjed beljak

Umjesto da mi predstavljamo u našim institucijama, umjesto da sinovi i kćeri naših junaka donose zakone, u uredima divljaju beljaci, zakone donose nasljednici zločinačkih politika, pa i sami sudionici zločina”, rekla je

Predsjednica Zagrebačke udruge udovica, Rozalija Bartolić danas je bila među najoštrijim govornicima prosvjednog skupa protiv Beljaka i govora mržnje. Njen govor prenosimo u cijelosti:

“Beljakove riječi su odavno pojava i politika koju nam nameću pobjednici 2. svjetskog rata koje smo mi porazili uz strašnu žrtvu i herojstvo. Poraženo zlo opet je ovladalo našom državom, zato sam i tužna, iako sam ponosna jer sam s vama.

Umjesto da mi predstavljamo u našim institucijama, umjesto da sinovi i kćeri naših junaka donose zakone, u uredima divljaju beljaci, zakone donose nasljednici zločinačkih politika, pa i sami sudionici zločina”, rekla je.

“Iako su strašne riječi Kreše Beljaka povod za okupljanje, ovo se događa godinama, od poruka u medijima do sabora, od školske učionice do odluka Ustavnog suda kojima se udara u samo srce obitelji kakvu poznajemo. Zato je, dragi prijatelji, potrebno odmah prestati državu ostavljati zlim ljudima i idejama. Zato ove prosvjede moramo preseliti u državne institucije”, rekla je i dodala kako narod mora donositi i tumačiti zakone. “Uzmimo svoju državu u svoje ruke”, rekla je.

dnevno.hr