Zadnji komentari

Hrvatski 'Lav sa Soče' nepobjedivi feldmaršal Svetozar Boroević

Pin It

Hrvatski feldmaršal Svetozar Boroević (1856. - 1920.) nije izgubio niti jednu bitku, obranio je svih jedanaest uzastopnih talijanski ofanziva na Hrvatske položaje u Prvom svjetskom ratu, a 1917. Boroevićevi Hrvatski vojnici prelaze u protuofanzivu i rasturaju talijanske linije koje su doživjele totalni slom i raspad zapovjednog sustava

da se nije radilo "samo" o povlačenju talijanske vojske nego o bezglavom bježanju govori i činjenica da Hrvatski bojovnici u jurišu ulaze sto kilometara u dubinu neprijateljskog teritorija bez većeg otpora i od tada Italija ispada iz Prvog svjetskog rata!

Boroević je tada ponovio za Hrvatski Trst, "Talijani mogu samo preko naših leševa ući u Trst"!

Bez hrabrog vojskovođe Boroevića i njegovih neustrašivih Hrvatskih domobrana, danas bi se u Ljubljani govorilo talijanskim jezikom, a možda i u Karlovcu, te Hrvatska teško da bi imala petinu današnje obale!

Svetozar Boroević se nije prodao srpskoj okupatorskoj vojsci, nego je radije časno i ponosno umro u siromaštvu u Austriji kao veliki Hrvatski domoljub i jedan od najvećih vojskovođa ikad u povijesti ratovanja!

Danas Hrvati o svom najvećem vojskovođi iz Prvog svjetskog rata ne znaju gotovo ništa, a mnogi nisu čak niti čuli za njega, te nemaju niti jednu ulicu ili trg s njegovim imenom, to potvrđuje da je i dalje isti okupator na vlasti u Hrvatskoj koji nas je okupirao koncem 1918. godine!

Ove godine se navrašava 100 godina od feldmaršalove smrti, vidjet ćemo tko će ga se sjetiti i koliko Hrvatskih domoljuba.

SAMO ISTINOM POBJEĐUJEMO ZLO!

Natko  Kovačević