Zadnji komentari

Ministarstvo hrvatskih branitelja osudilo devastiranje spomenika dr. Franji Tuđmanu

Pin It

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije je u utorak osudilo vandalski čin devastiranja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Splitu poručivši kako je to još jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata.

Uloga prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju Republike Hrvatske nemjerljiva je, a dr. Franjo Tuđman najveći vizionar i državnik naše novije povijesti jer je upravo pod njegovim vodstvom stvorena, obranjena i oslobođena Hrvatska, poručuju u priopćenju.

Izrazili su i “zabrinutost zbog tog vandalskog čina jednog ili više počinitelja koji je, nažalost, još jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata”.

Zabrinjava, kažu, činjenica da su u posljednje vrijeme takvi incidenti sve učestaliji, što upućuje na nedovoljno poznavanje i vrednovanje tog najvažnijeg razdoblja hrvatske povijesti kao temelja naše državnosti.

Skrb o nasljeđu Domovinskog rata ostat će jedna od glavnih misija Ministarstva hrvatskih branitelja, što podrazumijeva podizanje i očuvanje spomen-obilježja u čast onima čijom je zaslugom i žrtvom stvorena naša država, poručuju u priopćenju.

Spomenik dr. Franji Tuđmanu je u noći s ponedjeljka na utorak poliven rozom bojom.

kamenjar.com