Zadnji komentari

Cenzura zvana Capak?! Član Stožera novinarki: “Nikada više nećete moći postavljati nikakva pitanja!“

Pin It

Nakon što su mu novinari iz raznih redakcija, postavljali posve legitimna pitanja, u interesu objaktivnog i istinitog informiranja javnosti, tijekom eskalirajuće pandemije koronavirusa, dr. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odlučio je članove Nacionalnog stožera civilne zaštite, od novinara zaštiti staklenom pregradom i to je obrazložio mjerama zdravstvene zaštite.

Zanimljivo je da se članovima Stožera, od sada mogu postavljati samo pitanja putem jednog mikrofona, koja, navodno, moraju biti unaprijed najavljena i sve to snima samo jedna kamera – HRT-a.

Do ovakvih mjera, slučajno ili ne, došlo je nakon što smo Krunu Capaka, između ostaloga, pitali za slučaj dr. Nakića i mogućeg kršenja samoizolacije u Zadru, za pokušaj otkupa dva i po' milijuna maski od jedne pulske tvrtke, po cijeni od 19 milijuna kuna, ali i pitanja kolegice s jedne druge televizije, o (ne)nošenju maski...

Iako smo gospodinu Capaku namjeravali i danas postaviti još neka, vrlo zanimljiva pitanja, on je novinarku Bujice na vrijeme upozorio - kako to neće biti moguće.

“Lijepo pozdravite urednika, recite mu da ga je pozdravio dr. Capak i da nikad' više od dr. Capaka neće dobiti nikakvu izjavu,” rekao je Capak, a mi snimili...

Nakon nekoliko dana, gospon doktor se ogradio staklom. Iz zdravstvenih, a moguće i nekih drugih razloga...

Velimir Bujanec