Zadnji komentari

Ovo je tek uvertira za pretvaranje kršćanske Europe u islamski kalifat

Pin It

Odlukom turskog sultana Erdogana, jedna od najljepših crkvi na istoku, ona Krista Spasitelja u Chori, pretvara se u džamiju. Erdogan tako pokazuje što zapravo želi, zajedno s drugim političkim islamistima iz svog susjedstva. Takvoj ideologiji cilj nije ispunjen kad kršćansku crkvu pretvore u džamiju. To je tek uvertira za pretvaranje kršćanske Europe u islamski kalifat.

Zamislite da danas europski predsjednici ili premijeri pretvaraju stare i vrijedne džamije u kršćanske crkve. Ups, to je nezamislivo. Kao što je recimo nezamislivo, barem trenutno, da papa Franjo aktivno i beskompromisno stane u obranu kršćana tamo gdje su najugroženiji, a to je u zemljama u kojima su muslimani većina. To su lako provjerljive činjenice koliko ih god netko ne želio prihvatit kako bi se mogao plastično furati na političku korektnost.

Isto tako je i činjenica da se mnogi iz kršćanskih zajednica, zajedno s klerom, puno više trude ostati u dobrim odnosima s diktatorima kao što je Erdogan, nego što se trude pomoći onima koji moleći iste molitve ostaju bez kuća, žena, djece, crkvi i onog najvažnijeg, podrške njihove vlastite zajednice.

Kao što je Petar za Isusa rekao kako “on tog čovjeka ne pozna,” tako se i danas mi kršćani iz Europe pretvaramo da ne znamo tko su kršćani koji žive na istoku i da se oni nas ne tiču. To će se vratiti upravo nama samima kad nas u budućnosti snađu apsolutno isti problemi, komentirao je Marijan Knezović

kamenjar.com