Zadnji komentari

Neuspjeh ljevičarske vlade: Broj ilegalnih migracija u Italiji skočio za 150 posto u odnosu na prošlu godinu

Pin It

Migranti Italija - Najnovije i najčitanije vijesti - Index.hr

Vlada je do sada bila naklonjena ilegalnoj migraciji, ali situacija, posebno što je puno migranata zaraženo koronavirusom, postaje neizdrživa, pisao je Le Figaro. Izvješća o masovnom bijegu migranata iz karantene podigla su uzbunu. U samo jednom vikendu u srpnju, više od 700 migranata je pobjeglo iz karantene

Talijanska ljevičarska vlada nije uspjela kontrolirati ilegalnu migraciju, što je dovelo do povećanja ilegalnih migracija za 150 posto u odnosu na prošlu godinu.

Od početka kolovoza 2019. do kraja srpnja 2020. na talijansku obalu stiglo je 21.618 migranata, što je 148,7 posto više u odnosu na 8.691 dolazak u prethodnoj godini, izvijestila je talijanska ministrica unutarnjih poslova Luciana Lamorgese. Otprilike 41.6 posto migranata koji su u proteklih godinu dana stigli u Italiju su iz Tunisa, dok je iz Libije njih 40.7 posto.

Migranti bježe iz karantena

Vlada je do sada bila naklonjena ilegalnoj migraciji, ali situacija, posebno što je puno migranata zaraženo koronavirusom, postaje neizdrživa, pisao je Le Figaro. Izvješća o masovnom bijegu migranata iz karantene podigla su uzbunu. U samo jednom vikendu u srpnju, više od 700 migranata je pobjeglo iz karantene, piše rmx.news.

Talijanska vlada je također odobrila masovnu amnestiju za 600.000 ilegalnih migranata u svibnju ove godine, Salvini je tada upozorio da će takav potez samo potaknuti veću migraciju u Italiju. Dok je Salvini bio ministar unutarnjih poslova, Italija je doživjela veliko smanjenje ilegalnih upada u Italiju zbog svoje uporne politike blokiranja brodova nevladinih organizacija što je nova vlada prestala raditi.

Prije nekoliko dana, unatoč nepodnošljivoj situaciji u Italiji, novi njemački brod Sea-Watch 4 napustio je luku Burriana i otplovio prema središnjem Sredozemlju kako bi ponovo prevozio ilegalne migrante u Italiju. Čak i prije nego je brod zaplovio, zapovjednik broda, Jacob Frümann, izjavio je da će Sea-Watch 4 operirati oko 30 kilometara od obala Libije i da će im prije ili kasnije trebati talijanska luka kako bi mogli dovesti migrante na obalu.

Inače, nevladina organizacija Sea Watch prikuplja sredstva putem grupnog financiranja, a sponzorira ih i Njemačka evangelička crkva.

Izvor: narod.hr