Zadnji komentari

Mladen Pavković: Ministrice, ako „zvezda“ nije po zakonu, tko će odgovarati?

Pin It

Jutarnji list - Petokraka ima svako pravo stajati nad Rijekom. To da se  grad ne zove Fiume je zasluga partizana

Pa, ako je  ova komunistička zvijezda postavljena mimo zakona onda netko za to treba i odgovarati. Naime, relativno dugo se znalo da će „zvezda“ zasjati iznad Rijeke uz pomoć njihova gradonačelnika koji je „crven kao paradajz“ tako da je naprosto neshvatljivo kako nitko nije zaustavio ovaj sramni projekt, već se počelo o tome više pisati i polemizirati tek kad je postavljen

Mediji javljaju da je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek ustvrdila da je instalacija „Spomenik crvenoj Rijeci“ u Rijeci izvedena mimo zakonom propisane procedure, (sic!), ocijenivši da je riječ o primarno političkoj akciji kojoj je cilj poticati ideološke sukobe.

I, što sad?

Pa, ako je  ova komunistička zvijezda postavljena mimo zakona onda netko za to treba i odgovarati. Naime, relativno dugo se znalo da će „zvezda“ zasjati iznad Rijeke uz pomoć njihova gradonačelnika koji je „crven kao paradajz“ tako da je naprosto neshvatljivo kako nitko nije zaustavio ovaj sramni projekt, već se počelo o tome više pisati i polemizirati tek kad je postavljen.

Zakon se mora poštivati, pa poštovana ministrice od vas očekujemo da pod hitno prijaviti nadležnim službama ovu smijuriju, odnosno da se založite da se makne u ropotarnicu.

Također nas zanima, ako je sve kako kaže, tko će odgovarati, tim prije jer sei za manje prekršaje  pišu stroge kazne.

Ne može svaki „cirkusant“ postavljati partizansko-komunističku zvijezdu  gdje god se sjeti i na taj način rugati se prije svih hrvatskim braniteljima, stradalnicima i članovima njihovih obitelji.

Kako bi se proveli razni obesneri i takvi „umetnici“ da su recimo u vrijeme Tita i partije na vrhu nekog nebodera u Rijeci postavili hrvatski grb?

Dakle, zanima nas tko će zbog ovog čina – odgovarati?

Ako sve to nije bilo po zakonu, i ne će nitko, onda vika ministrice kulture i medija nije ništa drugo nego „vjetar u leđa“ onima koji su to postavili, ili bolje rečeno odlična – (komunistička) propaganda.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)