Zadnji komentari

Uručena priznanja za najbolje knjige iz Domovinskog rata

Pin It

Dvorana hrvatske kulturne zaklade- Hrvatsko slovo u Zagrebu u četvrtak (1. listopada) bila je premala prigodom svečane dodjele priznanja za najbolju knjigu na književno-publicističkom natječaju Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) za 2020. godinu.

Ove godine, odlukom Prosudbenog suda, nagrađena su dva naslova koji ravnopravno dijele prvo mjesto, dvije knjige iz Domovinskog rata – jednu iz vandomovinske i jednu iz domovinske Hrvatske.

 U tim knjigama, naglasio je Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., koji je dobitnicima i uručio priznanje, stapaju se njihova dva pogleda i u sinergiji vandomovinske i domovinske Hrvatske  u jedan i uvelike zajednički doprinose jedinstvenom hrvatskom nacionalnom biću i jedinstvenoj hrvatskoj pobjedi u Domovinskom ratu, za slobodu Hrvatske koja je početkom zadnjeg desetljeća 20. stoljeća izborila svoje mjesto među slobodnim narodima i državama cijelog svijeta.

Nakladnik knjige Michaela Palaicha (živi u Arizoni) je CroLibertasPublishers u SAD-u i prevedena je na hrvatski, dok je Paladinu knjigu objavilo Društvo hrvatskih književnika.

O ovom priznanju, koje se dodjeljuje od 2000. godine, iznimno se pohvalno izrazio i potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Sve što radimo, radimo sa željom – da se ne zaboravi- istaknuo je Pavković.

Nakon uručenja priznanja, posjetitelji su imali prigode vidjeti i iznimno zanimljiv dokumentarni film Michaela Palaicha – Bleiburg.