Zadnji komentari

Svijet kroči u globalnu tragediju

Pin It

Na djelu je unaprijeđena "orwellovsko-kafkijanska drama" u kojoj američki sudovi i tradicionalne institucije gube sav utjecaj

Ovo što se je u Americi odigralo prošlih dana i što će se odigravati sljedećih tjedana, pa i mjeseci, nova je crna povijesna stranica u koju ulazi svijet. Ubuduće istina će biti ono što nam određuju Veliki Brat, odnosno "duboka država", potpomognuta pokvarenim ljevičarskim medijima.

Kao što nas uvjeravaju u laž da se moramo bojati kineske laboratorijske gripe iz Wuhana, jer im je to sredstvo da nas sve cijepe i čipiraju (čitaj: podrede i unište), isto tako ti tzv. mainstream mediji lagali su nas da je senilni Joe Biden pobijedio pobjednika Donalda Trumpa. Ubuduće istina ne će biti ono što i jest istina, nego istina će biti laboratorijska, lažna i na nju će nas prisiljavati. Upravo onako kako već više od pola godine prisiljavaju obične, normalne ljude da nose maske, da ne rade, da ne idu u školu, da se ne bave športom, da slušaju Velikog Vođu… U suprotnome kažnjavaju vas, progone, tuku, pucaju u vas, cijepe vas, čipiraju vas… Kao što je u tijeku besprizorno sahranjivanje samoga privida demokracije u SAD-u, tako od početka ove godine traje planetarno zaluđivanje i strašenje ljudi kako bi se lakše predali na milost i nemilost svjetskim policajcima. Čisti totalitarizam u najgorem obliku. Iz straha za opstanak na tržištu do jučer naklonjeni mediji, poput Vox Newsa, okreću ploču i počinju ponavljati laži da je gubitnik Biden pobijedio pobjednika Trumpa. I zato treba otvoreno reći kako su rušenjem Trumpa i poništavanjem njegove pobjede na izborima srušeni stoljetni temelji demokracije na kojima je počivalo američko društvo. U SAD-u se trenutačno odvija iznadrealna i futuristička politička epizoda u kojoj svi mediji otvoreno blokiraju aktualnoga američkog predsjednika. Neki od političkih analitičara to su nazvali unaprijeđenom "orwellovsko-kafkijanskom dramom" u kojoj američki sudovi i tradicionalne američke institucije gube sav utjecaj. I ta imperijalna političko-medijska metastaza nije samo zahvatila Ameriku, ona je metastazirala i u hrvatskim medijima, i u hrvatskoj politici, a na žalost, i u većini svjetskih država. Znači li to da svijet kroči u globalnu tragediju? Nije isključeno.

• Vođa većine u američkom Senatu, republikanac Mitch McConnell (Sheffield, Alabama, 20. II. 1942.) pozvao je u prošli petak na prebrojavanje "svakog zakonskog glasanja" i da "sve strane moraju promatrati postupak". McConnell je još dodao: "Svaki zakoniti glas treba biti prebrojen. Bilo koji nezakonito dostavljeni glasački listići ne smiju. A sudovi su ovdje da primjenjuju zakone i rješavaju sporove. Tako glasovi Amerikanaca odlučuju o rezultatu". Iako je rođen u Alabami, McConnell služi kao visoki američki senator u Kentuckyju i najdugovječniji je američki senator u povijesti i čelnik republikanaca američkog Senata s najdužim stažem u povijesti. McConnell zauzima konzervativne političke pozicije.

Administratorica Uprave za opće poslove (GSA), Emily Webster Murphy (St. Louis, Missouri, 27. XII. 1974.), zadužena za davanje "zelenog svjetla", ne priznaje pobjedu demokratskog kandidata Joea Bidena. Niti američko Ministarstvo obrane ne želi stupiti u kontakt s Bidenovim timom. Jason Miller (Seattle, 1975.), viši savjetnik predizborne kampanje Donalda Trumpa, izjavio je da riječ priznanje "trenutačno nije u rječniku republikanaca". Kod Amerikanaca procedura je jako bitna. Kako GSA-ina administratorica Emily W. Murphy još uvijek mora "utvrditi" pobjednika prije nego što Bidenova kampanja pošalje timove u agencije, pribavi brifing knjige koje uglavnom pripremaju državni službenici u karijeri i pristupi sredstvima od 9,9 milijuna dolara, sve dotle Ministarstvo obrane ne će stupiti u kontakt s Bidenovim timom. Stvar se zakomplicirala po Bidena i one koji su ga proglasili pobjednikom time što je Donald Trump 9. studenoga 2020. smijenio ministra obrane Marka Espera (Uniotown, Pennsylvania, 26. IV. 1964.) i na njegovo mjesto postavio Christophera Charlesa Millera (Platteville, Wisconsin, 15. X. 1965.). Trump je Espera tek sada smijenio jer se je u lipnju javno suprotstavio raspoređivanju vojske u suzbijanju antirasističkih prosvjeda u državi. "U skladu sa Zakonom o predsjedničkoj tranziciji iz 1963., kako je izmijenjen i dopunjen, administrator GSA utvrđuje očito uspješnog kandidata kada je pobjednik jasan na temelju postupka utvrđenog u Ustavu", izjavila je Emily W. Murphy. Zakon ne kaže kako i kada bi Murphy trebala donijeti odluku i mogla bi pričekati sastanak Izbornog kolegija 14. prosinca. Mary D. Gibert, federalna koordinatorica za tranziciju, rekla je da se GSA "suzdržava i da ne će ugostiti ljude iz Bidenovih timova sve dotle dok ne dođe do utvrđivanja činjenica". Prema The Washington Postu Gibert "nije dala vremenski okvir kada se to očekuje".

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere (Benton, Arkansas, 22. XI. 1987.) naglasio je da "Trumpova administracija slijedi sve zakonske zahtjeve". Glasnogovornica Donalda Trumpa Kayleigh McEnany (Tampa, Florida, 18. IV. 1988.) objavila je da počinje pravna bitka za osporavanje pobjede na izborima demokratskog kandidata Bidena. "Naše stajalište je jasno. Želimo zaštititi pravo američkog naroda. Želimo pošteno brojenje zakonitih glasova. Želimo maksimalnu transparentnost. Želimo da svaki legalni glas bude prebrojen, i da se svaki ilegalni glas odbaci", poručila je Kayleigh, glasnogovornica Bijele kuće i Trumpove kampanje. Trump opravdano i utemeljeno tvrdi da je na izborima došlo do masovne prijevare i pokrenuo je niz sudskih tužbi kojima će pokušati osporiti izborni rezultat.

Američki ministar pravosuđa William Barr (New York, 23. V. 1950.) uputio je pismo tužiteljima američkih saveznih država da istraže "utemeljene tvrdnje o izbornim nepravilnostima i bilježenju glasova" u Pennsylvaniji, Georgiji, Michiganu, Visconsinu, Nevadi, Minesoti, Arizoni, Sjevernoj Karolini… Izborni stožer predsjednika Donalda Trumpa podnio je tužbu jer je pobjeda Bidenova najobičnija prijevara. "Dajem vam ovlasti da istražite utemeljene tvrdnje o izbornim nepravilnostima i bilježenju glasova, prije potvrđivanja izbornih rezultata, što sam ja već učinio u specifičnim slučajevima", napisao je Barr u pismu upućenom saveznim tužiteljima i ravnatelju FBI-ja, u kojemu iznosi pojedinosti o izbornoj prijevari. Barr također navodi kako je u Pennsylvaniji prekršen Ustav jer je stvoren "protuzakoniti dvostruki izborni sustav". Barr je uputio pismo tužiteljima nakon sastanka s vođom republikanske većine u Senatu Mitchom McConnellom, koji je u ponedjeljak rekao da Trump ima pravo istražiti tvrdnje o "nepravilnostima" na prošlotjednim izborima. Naime, u pennsylvanijskom sustavu glasovanja poštom "ne postoji transparentnost i mogućnost provjere kakva postoji za glasače koji glasuju na biralištu", navodi Barr. "Za birače u Pennsylvaniji postojali su različiti standardi, ovisno o tomu koji su način glasovanja izabrali, a mi vjerujemo da je u tom dvostrukom izbornom sustavu moglo biti lažnih glasova koji su se brojili bez prave provjere ili nadzora", pojasnio je Matthew Morgan (La Plata, Maryland, 5. II. 1973.), glavni savjetnik Trumpove kampanje.

Izborna prijevara na američkim predsjedničkim izborima mnoge je zbunila, pa čak i poslovično pedantne Engleze. Britanski premijer Boris Johnson poslao je čestitku na pobjedi Joeu Bidenu, a tekst čestitke odnosio se na predsjednika Donalda Trumpa. Na čestitci je prikazan Donald Trump, a napisane su i riječi "drugi mandat" i "u budućnosti". U isprici Bidenu i javnosti hladni Englezi napisali su da je u pitanju bila – "tehnička grješka".

• Oskarovac John Voight, otac glumice Angeline Joly, objavio je na mreži kratku video snimku u kojoj kaže da su američki predsjednički izbori prijevara, da je na djelu "zli savez ljevičara sa Sotonom", te kako mu se "gadi ova medijska laž da je izabran Biden". Voight je još dodao: "Oni koji sada skaču od sreće, skaču k užasu u komu će biti".

• Sve je naopako. Bezvjernici slave papu Franju, a muslimani pobjedu katolika Joea Bidena. Usred muslimanskoga Sarajeva militantni Bošnjaci slave lažnu, odnosno namještenu pobjedu katolika Bidena, a u isto vrijeme oskvrnjuju svaki kršćanski katolički znamen u glavnom gradu Sarajevu. Zeleni jurišnici Stranke demokratske akcije jure automobilima po gradu i šire američke zastave, a u isto vrijeme pale i zabranjuju preostalim Hrvatima da slave Božić, Uskrs i druge katoličke blagdane. 

• Nakon što su u SAD-u danima namještali predsjedničke izbore i na kraju uspjeli – dakako, uz pomoć američkoga korumpiranog sudstva po uzoru na Divlji zapad – Melinda Gates, žena zloglasnoga Billa Gatesa napisala je na facebooku: "Povijesni izbori u povijesnoj godini. Radujem se radu s predsjednikom Joeom Bidenom, potpredsjednicom izabranom Kamalom Harris i članovima Kongresa s obje strane prolaza koji će pomoći u završetku pandemije i voditi inkluzivni oporavak. Istina je da naša vlada još uvijek ima dug put da odražava različitost naše zemlje. Ali sada kada smo izabrali Kamalu Harris za prvu ženu i osobu boje koja je služila za potpredsjednika, bliži smo nego ikad prije. Štoviše, rekordan broj žena se kandidirao za ured i pobijedio ove godine. Marširajući za ravnopravnost spolova, prosvjedujući za rasnu pravdu i zahtjevnom prilikom za sve, Amerikanci su pokazali što narod može i treba biti. Nadam se da će se nova administracija svaki dan boriti da ova vizija postane stvarnost". https://www.facebook.com/melindagates/

• Dana 9. studenoga 2020. Christoph Strack napisao je u Deutsche Welleu članak pod naslovom »Berlin: Tri vjere, jedna bogomolja« i podnaslovom »Projekt "House of One" (Kuća jednoga) u Berlinu će nakon godina pregovaranja, napokon krenuti u implementaciju. U siječnju počinju radovi na ovom jedinstvenom objektu« (https://www.dw.com/hr/berlin-tri-vjere-jedna-bogomolja/a-55524702). Strack odmah na početku članka piše kako se već "više od deset godina u Berlinu planira i raspravlja o ideji o zajedničkoj zgradi tri monoteističke religije: judaizma, kršćanstva i islama" i dodaje kako će nakon nekoliko odgađanja "projekt sada i službeno biti pokrenut. I to u srcu starog Berlina"! U nastavku Strack piše o bagerima, kopanjima jama za temelje…, koji će u siječnju 2021. početi s izgradnjom "Kuće jednoga", dakako, boga! Saznajemo kako je administrativni ravnatelj zaklade "Kuće jednoga" Roland Stolte, dok je na čelu Upravnog odbora zaklade od 20 članova berlinski gradonačelnik Michael Müller, dakako iz SPD-a. U upravnom odboru nalazi se i glavni ravnatelj Humboldtovog foruma, ravnatelj Židovskog muzeja, ravnatelj Njemačkog kazališta, predsjednik Zaklade pruske kulturne baštine, te direktor organizacije "Haus der Kulturen der Welt" (Kuća svjetskih kultura).

Berlinski gradonačelnik Müller je »"jako oduševljen idejom" ovog međureligijskog projekta« i priopćava nam da će ova globalizacijska crkva bez boga biti izgrađena usred Berlina na mjestu gdje je "više od 700 godina stajala Petrikirche - vrlo važna crkva za povijest Berlina". Vrlo važna! I još "Petrova crkva". Da ne bi! Crkva, džamija, i sinagoga u jednom koštat će navodno 43,5 milijuna eura. Novac navodno nije upitan, jer je već osiguran. Na sjednici Upravnog odbora ove globalizacijske bogomolje bez boga govorio je i jedan njemački katolik, Joachim Haake, ravnatelj Katoličke akademije u Berlinu, i pritom se "založio za ozbiljan i otvoren dijalog između religija - u prijateljstvu". Haake je još rekao i ovo: "Ova vrsta kulture razgovora očajnički nam je potrebna s obzirom na pooštravanje politike identiteta", na čemu će ga zasigurno jako brzo pohvaliti, odlikovati i unaprijediti papa Bergoglio. Muslimanski imam Kadir Sanchi iskoristio je trenutak da izjavi kako se islamska religija "instrumentalizira". U nastavku teksta saznajemo kako ova bogomolja bez boga već ima svoj uzor, koji se nalazi u Banguiju, glavnom gradu već pokorene Srednjoafričke Republike, gdje tobože tamošnji kršćani i muslimani planiraju sličnu vjersku kuću. Nijemci spominju sličan projekt u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, izraelskoj Haifi… Najobičnija medijska instrumentalizacija ako se prisjetimo kako i po Africi muslimani protjeruju, siluju i kolju kršćane. A ni u pravoslavnoj Gruziji ekumenizam nije stigao ni do prvoga slova 'e'. A tek Izrael!

Ova vijest iz Berlina nije nova. Važno je podsjetiti da je protestant Stephen Evans, dopisnik engleskoga BBC Newsa iz Berlina još 21. lipnja 2014. objavio članak pod gotovo istim naslovom »Berlinska kuća jednog: Prva crkva-džamija-sinagoga?« i podnaslovom »Berlin misli da stvara vjersku povijest jer se muslimani, Židovi i kršćani udružuju i grade mjesto na kojem svi mogu klanjati. Kuća jednog, kako je nazivaju, bit će sinagoga, crkva i džamija pod jednim krovom« (https://www.bbc.com/news/magazine-27872551). Protestant Evans je puno izravniji pa nam objašnjava da je ova suluda globalizacijska ideja potekla od berlinskoga protestantskog pastora Gregora Hohberga. Saznajemo i da se bogomolja bez boga želi izgraditi na mjestu prve crkve u Berlinu, koja datira iz XII. stoljeća. Crkva Svetog Petra teško je oštećena 1945. Oštetili su je crveni, boljševici, vojnici Crvene armije koji su zauzeli Berlin. A kako su nakon rata tim dijelom Berlina vladali komunisti Istočne Njemačke, crkva nije obnovljena. Iako su 2008. arheolozi otkrili ostatke drevnog groblja ovaj prostor nije konzerviran, nego se planira još jednom oskvrnuti.

• Brazilsko zdravstveno regulatorno tijelo priopćilo je da obustavlja klinička ispitivanja kineskog cjepiva protiv COVID-a Sinovac zbog "teških popratnih pojava" do kojih je došlo 29. listopada.Sinovac je jedno od tri eksperimentalna cjepiva protiv COVID-a kojim je Kina cijepila stotine tisuća ljudi u sklopu programa za izvanrednu upotrebu. Kineski zdravstveni dužnosnici su 20. listopada objavili da to cjepivo nema ozbiljnih popratnih pojava.

• Evo popisa Srba kojima je isplaćen novac

https://i.postimg.cc/sxY9whd4/FB-IMG-1600814372772.jpg I, začudo, Milorad Pupovac se nije pobunio.

• Hercegbosanski muslimani u Austriji zatražili su status nacionalne manjine! To je zatražila unitarna bošnjačka "Bosanska akademska zajednica". "Mi Austrijanci bosanskog podrijetla vjerujemo da će se uskoro dogoditi da Bosanci budu priznati kao etnička grupa. Biti priznat kao manjina je od velikog značaja jer to potvrđuje naš izvanredni doprinos povijesnom, kulturnom i političkom razvoju države i društva", piše na mrežnoj stranici ove unitarne muslimansko-bošnjačke udruge. Ovu su ideju podržali i neki Hrvati "daidže", odnosno "ujaci" podrijetlom iz BiH, prije svega unitarni "Krug intelektualaca 99" iz Sarajeva. Osnovni cilj muslimana-Bošnjaka iu BiH je da na ovaj način pojačaju bošnjačku unitarizaciju i izvan granica matične zemlje, a to planiraju traženjem da nepostojeći tzv. bosanski jezik bude "službeni" manjinski jezik u Austriji.

• Nizozemska ministrica najavila uklanjanje spola s osobnih iskaznica. Spol nizozemskih državljana više ne će biti naveden na osobnih iskaznicama u sljedećih nekoliko godina, tvrdi nizozemska ministrica obrazovanja, kulture i znanosti Ingrid van Engelshoven. U pismu upućenom parlamentu, uklanjanje spola najavila tijekom razdoblja između 2024. i 2025. Njemačka kancelarka Angela Merkel već je prije izbacila spol iz osobnih iskaznica.

Marijan Majstorović/hrvatski-fokus.hr