Zadnji komentari

Poklon gradu Vukovaru i hrvatskim braniteljima

Pin It

Film "Ćelija za doktoricu" kao dar hrvatskim braniteljima | HKM

Poštovani, ovim putem Hrvatski Filmski Institut želi obavijestiti Hrvatsku javnost kako stavlja na raspolaganje besplatni pregled filma Ćelija za doktoricu povodom obilježavanja dana herojske obrane grada Vukovara koji je u Domovinskom ratu napadnut i potpuno razrušen od strane Srbije, Crne Gore, četnika i JNA.

Film je poklon Hrvatskim braniteljima, svim stanovnicima herojskog grada Vukovara i cijelom Hrvatskom narodu i služit će kao vječna uspomena na teške ali slavne dane koji će zauvijek ostati upisani u Hrvatsku povijest. Malobrojna grupa Hrvatskih branitelja uporno, srčano i odlučno branilo je napadnuti grad. Drama bitke i žrtva cijelog grada omogučila je Hrvatskoj osposobiti narod za obranu te je ujedno pomogla da Hrvatska dobije međunarodnu potporu za svoju neovisnost.

Film Ćelija za doktoricu možete pogledati na ovom linku, https://www.youtube.com/watch?v=k0wJCNWRGxU&feature=youtu.be

Uz film možete pročitati i akademski uradak koji je publiciran u International Journal of Social Sciences:  

"Prosecuting Rape, Sexual Enslavement and Genocide in Time of War: Southeastern Europe 1991-1995" in the International Journal of Social Sciences:  https://www.researchgate.net/publication/310789496_PROSECUTING_RAPE_SEXUAL_ENSLAVEMENT_AND_GENOCIDE_IN_TIME_OF_WAR_SOUTHEASTERN_EUROPE_1991-1995

Neka vječno živi u svim našim srcima grad Vukovar i Vukovarci, svi Hrvatski branitelji i uspomena na veličinu žrtve koja je položena za našu prekrasnu i slobodnu državu Hrvatsku. Hvala im!

Nikola Knez