Zadnji komentari

Jedan od predvodnika nemira na Kapitolu zapravo je radikalni aktivist protiv klimatskih promjena

Pin It

Jake Angeli, muškarac kojeg je američko Ministarstvo pravosuđa nedavno optužilo za “nasilni ulazak i nerede koje je provodio na Kapitolu” ranije je sudjelovao u prosvjedima zbog klimatskih promjena, iako su ga sada glavni mediji prikazali kao gorljivog Trumpovog pristašu.

AZCentral opisao je Angelija kao jednog od “stotinu prosvjednika u Arizoni koji su se okupili solidarizirajući se sa štrajkovima zbog klimatskih promjena širom svijeta” u rujnu 2019.

AZCentral donosi ukupno 3 fotografije Angelija iz različitih kutova kako strastveno sudjeluje u skupu.

Jake Angeli, šamanski praktičar, marširao je 20. rujna 2019. do zgrade Kapitola države Arizone, tražeći mjere za suzbijanje klimatskih promjena, piše Thenationalpulse.com.

Prosvjedi u kojima je Angeli sudjelovao bili su dio kampanje protiv klimatskih promjena Grete Thunberg, kada su, kako se navodi, “milijuni mladih širom svijeta” prosvjedovali kako bi potaknuli vlade da “učine više u borbi protiv klimatskih promjena – i da to učine brzo”.

Organizator prosvjeda iznio je ciljeve u izdanju CNN-a, a oni se gotovo ne razlikuju od ciljeva krajnje lijevih Demokrata poput Alexandrije Ocasio-Cortez.

Štoviše, matična organizacija ove grupe, Strike With Us, surađuje s mnoštvom progresivnih aktivističkih grupa, uključujući Black Lives Matter Greater NY, Women’s March, Progressive Democrats of America, New Progressive Alliance, MoveOn i druge.

Glavni mediji prešutjeli njegov klimatski aktivizam

Glavni mediji, željni prikazivanja Angelija kao odanog Trumpovog pristašu, izostavili su te podatke o njemu.

U CNN-ovom opisu Angelija u pet odjeljaka također nije opisan njegov klimatski aktivizam:

“Prosvjednik Jake Angeli – poznat kao QAnon Shaman – brzo je postao simbol bizarnog i zastrašujućeg spektakla dok su kružile fotografije na kojima luta po dvoranama Kapitola držeći američku zastavu i stojeći bez majice na podiju Senata. Angelija, koji živi u Arizoni, nismo mogli dobiti za komentar, ali njegov bratić Adam Angeli potvrdio je za CNN u kratkom pozivu da je čovjek s rogovima njegov rođak. Adam Angeli rekao je da je on ‘domoljub i velik tip čovjeka SAD-a’.

Neki od Angelijevih objava na Facebooku evociraju teorije zavjere QAnona, čiji pristaše vjeruju u smiješnu teoriju da postoji klika pedofila koji štuju Sotonu i koji su se infiltrirali u najviše krugove američke vlade, a kojima se suprotstavlja predsjednik Trump.

Neke od Angelijevih objava imaju i nasilna obilježja, kao što je meme u kojem poručuje:

“Nećemo imati stvarne nade za preživljavanje neprijatelja raspoređenih protiv nas dok ne objesimo izdajice koje su među nama”. Jedna njegova fotografija na Facebooku prikazuje ga u krznu i rogovima kako puškom nišani prema kameri.

Posljednjih mjeseci Angeli je redovito prisutan na pro-Trumpovim prosvjedima u Arizoni, uključujući demonstracije ispred centra za brojanje glasova u okrugu Maricopa.”

Izvor: narod.hr