Zadnji komentari

Milanović: Kokošarili su ili potkradali, ograđujem se da me ne bi napao Vlado Šeks; Pleter je zaštićen k'o lički medvjed

Pin It

Milanović u Petrinji i Glini: Uvijek može bolje, ali radi se dobro - tportal

Pleter je zaštićen k'o lički medvjed s obzirom da 90 posto rade s državom. Bio bih sretniji da taj posao rade sisački i petrinjski ugostitelji koji ne mogu raditi zbog korone, a trebaju platiti radnike", kazao je Milanović. 

Predsjednik Zoran Milanović obišao je potresom pogođena područja gdje je komentirao poslijeratnu obnovu kuća i tvrtku Pleter. 

"Jako je puno službi na terenu, dosta je šteta, interesantno, kod kuća iz obnove. U Sibiću, prognaničkom naselju koje je napušteno '91. pa obnavljano '98., svaka kuća je oštećena do te mjere da nije useljiva, što je neobično i stvara određene upitnike. Ne mislim na ratno profiterstvo i odgovornost neke stranke, pa tako ni HDZ-a, ali skoro sve kuće koje sam vidio su uništene do te mjere da se u njima ne može živjeti", rekao je Milanović.

Dodao je da je dojam da se uz potreškoće koje su normalne u ovakvim poteškoćama ide naprijed. 

Komentirao je i državnu tvrtku Pleter koja kuha obroke, a kojoj je na čelu njegov savjetnik za veterane, umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković. 

"Moj savjetnik je i lovac i suprug, ne nam je li djed, otac, on je bio zapovjednik Tigrova, on je moj savjetnik, a to što je na čelu Pletera je druga zapovjedna crta, preko MORH-a. Nemam odgovor jesu li trebali doći ranije i biti ovdje", dodao je.

Poručio je da to nije Hrvatska vojska, nego da su formirani kao društvo s ograničenom odgovornošću koje uglavnom radi s Ministarstvom obrane.

"Oni u ovoj krizi rade, kad su zatvoreni ugostiteljski objekti. Ne znam kakvu razliku rade, da isto ne mogu napraviti ugostitelji kroz javni novac, da se to naplaćuje. Pleter je zaštićen k'o lički medvjed s obzirom da 90 posto rade s državom. Bio bih sretniji da taj posao rade sisački i petrinjski ugostitelji koji ne mogu raditi zbog korone, a trebaju platiti radnike", kazao je Milanović. 

Pitanje nije je li Pleter trebao ranije doći, nego je li uopće trebao doći, dodao je. 

Što se tiče USKOK-a, ogradio se. 

"Ograđujem se odmah da me ne bi napao Vlado Šeks, nisam protiv HDZ-a. Tu su kokošarili pa su kuće radili po lošim projektima ili su potkradali. Ovo je kokošaranje ili potkradanje, koga ćete za to optužiti, pokojnog predsjednika? To je jedna od naših sramota". 

direktno.hr