Zadnji komentari

Dr. Vukušić: Ako mi Bog da snage da prebrodim ovu bolest, reći ću puno lijepoga o našem medicinskom osoblju, ali i 'mudrosti' velikih stratega koji vode krizu...

Pin It

Psihijatar Herman Vukušić: Podrška činu u kojem je troje ljudi ubijeno je  frapantna - tportal

Ako mi Bog da snage da prebrodim ovu bolest, imati ću puno toga za reći o tome kako je samopožrtvovnost i nesebično davanje hrvatskih medicinskih djelatnika najzaslužnije za mnoge spašene živote. Ali, kao javno-zdravstveni djelatnik sa 30 godina radnog staža, ukoliko sve ovo prođe, reći ću i šta mislim o našim "velikim vođama" i njihovim "upravljanju" ovom krizom

Poznati i međunarodno priznati psihijatar s Klinike za psihološku medicinu KBC Zagreb, dr. Herman Vukušić, nedavno je objavio kako se i on razbolio od Covida-19. Vukušić je, nažalost, dobio teži oblik bolesti te je trenutačno hospitaliziran u Covid-bolnici Dubrava, na Institutu za zrakoplovnu medicinu.

Dr. Vukušić je u bolničkoj sobi počeo pisati svoj ''KORONA DNEVNIK'', opisujući što se događa i kakvo je stanje u toj zdravstvenoj ustanovi. 

Objavu koju je napisao u srijedu na svojem Facebook profilu, a koja odiše posebnom emotivnošću čovjeka iz bolesničke postelje, prenosimo u cijelosti:

''KORONA DNEVNICI (II)

Prvo, dozvolite mi da se zahvalim svima koji ovih dana brinu za mene i šalju mi poruke potpore i svoje molitve.

U tamnoj noći duše koju bolest nosi takva podrška puno znači, a nekada je i od presudne važnosti.

Kako je Hipokrat davno rekao: "Od lijeka je često važnija ruka koja lijek daje", a to ja svaki dan imam priliku iskusiti od strane divnog osoblja Instituta za zrakoplovnu medicinu gdje trenutno ležim.

Ako mi Bog da snage da prebrodim ovu bolest, imati ću puno toga za reći o tome kako je samopožrtvovnost i nesebično davanje hrvatskih medicinskih djelatnika najzaslužnije za mnoge spašene živote.

Ali, kao javno-zdravstveni djelatnik sa 30 godina radnog staža, ukoliko sve ovo prođe, reći ću i šta mislim o našim "velikim vođama" i njihovim "upravljanju" ovom krizom

Sada sam ja samo jedan običan mali pacijent, koji svaki dan u svojoj bolesničkoj sobi ima priliku osjetiti svu mudrost naših velikih stratega, a ta je mudrost, vjerujte mi, podosta daleko od stvarnih potreba pacijenta''.

Vukušićev post pročitajte OVDJE:

A prvi dio njegovog KORONA DNEVNIKA možete pročitati OVDJE:

''KORONA DNEVNICI (I)

Nekako je vijest o mojoj hospitalizaciji u Dubravi zbog težeg oblika korone dospijela u javnost, pa da se i sam obratim sa par riječi.

Prvo, ja sam bolesnik sa komorbiditetom i alteriranim imunitetom: u prijevodu imam kroničnu leukemiju, pa ako je strefilo mene, ne mora i vas, dragi FB prijatelji.

Drugo, od samog prijema na hitnom odjelu (upoznao "tamburaša" Damira, krasan momak) pa do Instituta za zrakoplovnu medicinu gdje sada ležim, medicinsko osoblje, od sestara do liječnika je u jednoj riječi - fantastično!

Koliko god sam mislio da nakon Domovinskog rata znam o mukama koje može vidjeti moja struka i koliko zdravstveni djelatnici mogu biti požrtvovni i nesebični - prevario sam se.

Ovi ljudi, moje kolegice i kolege u prvim rovovima Korona rata zaslužuju naše najdublje poštovanje.

Barem to kada im se ne može dati više od 150 kuna dodatka, ili da ih se barem ne prikazuje kao neozbiljnu rulju kada se malo provesele nakon skoro godinu dana brige i borbe za sve nas''.

Andrea Latinović/direktno.hr