Zadnji komentari

SSMH otvorio prijave za književno-edukativne radionice “Lanterna: knjiga mrak rastjeruje”.

Pin It

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 200članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Više o SSMH možete pročitati ovdje.

“Lanterna: knjiga mrak rastjeruje” je besplatna  edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se održava drugi put u Zagrebu, a ove godine mladi imaju priliku sudjelovati u edukaciji i online putem. 

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem obrasca na poveznici. Prijave su otvorene do subote, 17. travnja 2021. 

Tijekom 6 književno-edukativnih radionica mladi će se susretati s hrvatskim književnicima, među kojima su i Siniša Glavašević, Ivan Golub, Ivo Andrić, Ivana Šojat, Silvije Strahimir Kranjčević i drugi, te njihovim literarnim postignućima. Mladi će tako imati prilike u grupama raspravljati o idejama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, univerzalna ljepota i kultura.  Rasprave će moderirati educirani članovi Svjetskog saveza mladih, a ograničen broj sudionika omogućava rast u argumentiranoj raspravi, kritičkom promišljanju o svijetu i idejama te produbljivanju osobnog iskustva dostojanstva.

Cilj je Lanterne osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti i važnosti hrvatskih književnih tekstova za osobni razvitak te educirati ih o temeljnim ljudskim vrijednostima. Jednostavno, ovaj projekt dopušta mladoj osobi ostati oduševljen ljepotom i istinom što nam ih pisana riječ razotkriva. Neizvjesnu čar sadrži razlaganje vlastitih misli i spoznaja, dobivenih na putu čitanja, s drugima. Jedina nuspojava kritičkog promišljanja o tekstovima je metastazirana egzegeza koju preventivno liječimo kvalitetno moderiranim raspravama u trajanju od 2 sata.

Također, informacije o navedenoj edukaciji nalaze se i na društvenim mrežama: Facebook,Instagram iLinkedIn.

LUKA POSLON

Programs Director

World Youth Alliance Croatia