Zadnji komentari

Hrvatska stranka prava priključuje se referendumskoj inicijativi 'Zaštitimo hrvatsku kunu'

Pin It

Hrvatski suverenisti i Hrvatska stranka prava1. rujna ispred Hrvatskoga sabora održali su tiskovnu konferenciju povodom priključenja Hrvatske stranke prava referendumskoj inicijativi Zaštitimo hrvatsku kunu. Medijima su se obratili supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček i predsjednik Hrvatske stranke prava Nikica Augustinović, a konferenciji je prisustvovao i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić.

Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo priključenjem Hrvatske stranke prava referendumskoj inicijativi Zaštitimo hrvatsku kunu, nakon što su se inicijativi prethodno priključili Generacija obnove i Neovisni za Hrvatsku.

„Hrvatska nije spremna na euro. Svi ekonomski pokazatelji govore da se Hrvatska nalazi na samom začelju ekonomskog razvoja u Europskoj uniji“, govori Pavliček.

„Ugledajmo se na neke države koje su prije nas ušle u Europsku uniju, kao što su Češka, Poljska i Mađarska, čija su gospodarstva jača od hrvatskoga gospodarstva, koja ni dan danas ne razmišljaju o uvođenju eura jer žele zaštititi standard svojih građana. Nažalost, kod naših vladajućih gleda se prvenstveno mišljenje Brisela, a tek onda mišljenje hrvatskoga naroda“, kazao je Marijan Pavliček.

Nikica Augustinović istaknuo je kako je Hrvatska stranka prava među jedinima pri ulasku Hrvatske u Europsku uniju govorila da je za to prerano. Smatraju da je sada prerano za ulazak Hrvatske u europski monetarni sustav.

„Nisu u pitanjusamo hrvatski umirovljenici, u pitanju su radnici, mali poduzetnici i obrtnici, koji će sasustavom Europskoga monetarnoga fonda ponovno biti na gubitku iosiromašeni.“

„Nedvojbeno, hrvatski narod mora odlučivati o stvarima koje se tiču njegove budućnosti. Hrvatska kuna mora ostati u zaštiti suvereniteta Republike Hrvatske“, rekao je Nikica Augustinović i pozvao građane Republike Hrvatske da podrže referendumsku inicijativu Zaštitimo hrvatsku kunu.