Zadnji komentari

Akademik Pečarić vladajućima: Lijepo je vidjeti kako je i Porfirije konačno shvatio koliko je velika vaša ljubav, zar ne?

Pin It

Plenković i mitropolit Porfirije za nastavak dijaloga i partnerstva -  P-portal

Pozdrav “Za dom spremni” tijekom Domovinskog rata bio je sastavni dio znakovlja braniteljskih Hrvatskih obrambenih snaga. HOS-ove jedinice dale su velik doprinos obrani i oslobađanju Hrvatske. Godine 1992. integrirane su u Hrvatsku vojsku.

Moram priznati da me je iznenadio naslov s portala narod.hr od 12. rujna 2021; CRNOGORSKI BORAC NAPADA: CROATA JE POBIJEDIO UZ POKLIČ “ZA DOM SPREMAN”.

https://narod.hr/sport/crnogorski-borac-napada-croata-je-urlao-za-dom-spreman

Mislio sam da se radi o prosrpskom orjentiranom Crnogorcu, jer danas kada je Crna Gora u mnogo goroj situaciji od Hrvatske prije 30 godina i pravi Crnogorci pjevaju Thompsona i “Bojnu Čavoglave”. I oni pokazuju da su ZA DOM SPREMNI. 

O čemu se radi?

Hrvatsko-argentinski borac Francisco “Croata” Barri borio se s crnogorskim borcem Vasom “Psihopata” Bakočevićem, a borba je završila pobjedom Croate.

On se u jednom trenutku posvađao s Bakočevićevim kutom pa je, tvrde Crnogorci, da bi ih isprovocirao, vikao “Za dom spreman”.

Međutim, reakcija Crnogorca pokazuje da, iako je povjerovao i u vaše laži o ZDS, ipak je mnogo iznad vas:

“Kad god mislim da smo svi prerasli nacionalizam i fašizam, us*ani ljudi me uvjere u suprotno. Ove majmunčine koje su mi je**le majku srpsku nikad neće uništiti moju sliku o ljudima iz Hrvatske, sliku na KSW u Zagrebu gdje smo se osjećali kao kod kuće. Croatinu reakciju razumijem i nisam zamjerio urlanje “Za dom spreman”, razumijem emocije. Ako njemu nije glupo, meni je još manje. Ja odavno ljude dijelim na ljude i neljude”, poručio je 32-godišnji Crnogorac.

On razumije, a vi ne razumijete. Tko može povjerovati u tako nešto kada ste vi u pitanju?

Pokušao sam naći nekakvo opravdanje takvog vašeg ponašanja, a da ne spominje ‘srpske sluge’ i slično.

Na žalost jedino što bi vas moglo opravdati je sadržano u jednom mom razgovoru s prof. Tomcem. koji možete naći u knjigama:

J. Pečarić i M. Kovačević, Kraj vremena veleizdajnika?, Zagreb, 2009.

J. Pečarić, Prof. dr. sc. Zdravko Tomac, Portal dragovoljac.com:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/TOMAC.pdf

Razgovarali smo o predstavljanju u Puli knjige:

M. Kovačević i J. Pečarić, Thompson u očima hrvatskih intelektualaca – Bilo je i to jednom u Hrvatskoj, Fortuna, Zagreb, 2008.

Evo tog dijela razgovora:

Pečarić:… Meni je možda zanimljivije reći da sam ja poslije toga išao u Beč.

Tomac: Da?

Pečarić: I jako mi je drago zbog toga. Na Thompsonovim koncertima, i u Beču, ali i u cijeloj Njemačkoj, više nema protesta židovskih organizacija.

Tomac: To je, zaista, zanimljivo.

Pečarić: Sad protestiraju samo Srbi, što je meni sasvim razumljivo. Rekao sam tamo našim ljudima:

„Nemojte se ljutiti na Srbe. Morate im iskazati svoju sućut... Pa ipak su oni  izgubili rat, a to što se oni boje i danas…“.

Tomac: Jesu li izgubili rat ili nisu?

Pečarić: Rat jesu, ali ovo poslije… to je druga stvar. Oni su uvijek dobitnici u miru, a gubitnici u ratu. I obrnuto.

Tomac: Obrnuto od onog što je Milošević govorio.

Pečarić: Pa, Srbin je. Uvijek obrnete što Srbin kaže i doći ćete do istine.

Tomac: On je govorio da su oni pobjednici u ratu, a gubitnici u miru.

Pečarić: Pobjednici su samo onda, kada netko drugi ratuje za njih. Zato sam i rekao našima:

„Iskažete Srbima sućut i kažite da Vi u potpunosti razumijete njihov strah. Jer doista, to je Bojna Čavoglave!“

Dok su je slušali, sigurno im se ledila krv u žilama. Oni se i dan- danas boje kada čuju tu pjesmu, pa je normalno i da pišu proteste. Ali nije normalno, kada to rade ovi iz Hrvatske. Novinari?!

Na  Thompsonovom portalu spominju tko je pisao Beču iz hrvatskih novina, i tko je tražio zabranu njegovog koncerta. Tako da danas vani, protiv Thompsona protestiraju samo Srbi i Jugoslaveni iz Hrvatske.

Ma ovi Jugoslaveni…?! Jesam li Vam ikad ispričao jednu moju pitalicu o njima?

Tomac: Ne, recite!

Pečarić: Znate li koja je razlika između Jugoslavena i četnika? Pa četnik je pošteni četnik, a Jugoslaven je pokvareni četnik.

Tomac: Aha, dobra je ta… (Ha, ha, ha!)

Pečarić: Prema tomu, mene ne čudi…

Tomac: Nisam znao za to! Duhovito je… Duhovito!

Da, poštovani predsjednici. Jasno je da vi Kojima je matematika egzatna znanost i pozivate Hrvate da ako ne vjeruju vama vjeruju matematici, sigurno znate i što sam ja – matematičar – pisao i o ZDS.

Kako ipak niste promijenili svoj odnos prema ZDS jedino logično objašnjenje je da pomažete i sudjelujete i u toj laži jesu humanitarni razlozi o Kojima sam i sam govorio u tom davnom razgovoru s prof. Tomcem i koje sam vam u gornjem tekstu i podcrtao.

Istina, vi ste to i usavršili pa ste u tom humanitarnom cilju iskoristili ono poznato veelikog humanitarca JB Tita o sudcima koji se drže zakona kao pjani plota.

Za svaki slučaj navešt ću i dio teksta iz spomenutog teksta iz norod.hr

Pozdrav “Za dom spremni” branitelji su koristili tijekom Domovinskog rata u kome i vas podsjećaju na neke moje konstatacije:

Pozdrav “Za dom spremni” tijekom Domovinskog rata bio je sastavni dio znakovlja braniteljskih Hrvatskih obrambenih snaga. HOS-ove jedinice dale su velik doprinos obrani i oslobađanju Hrvatske. Godine 1992. integrirane su u Hrvatsku vojsku.

Osim HOS-ovaca, ovaj pozdrav koristili su i pripadnici gardijskih brigada. Tako u pjesmi 1. gardijske brigade – Tigrovi, “Pjesma nastavnog tima 2” na kraju dolazi uzvik: Za dom spremni. Isti pozdrav rabila je i druga gardijska brigada – Gromovi. Podsjetimo i na posebnost 1. bojne 2. GBR, Crnih mambi – njihovi pripadnici sudjelovali su baš na svim hrvatskim ratištima; od Banovine do Dubrovnika, a branile su prodor Mladićevim silama i u svim graničnim prostorima Bosne i Hercegovine: Bosanskoj Posavini, Hercegovini i Livnu.

“Nedavno pronalaženje činjenica i fakata da je pozdrav Za dom spremni bio dio borbenih i domoljubnih pjesama elitnih postrojbi Hrvatske vojske, naših slavnih gardijskih brigada Tigrova i Gromova koji su iznijeli Domovinski rat od prvog do posljednjeg dana svojom hrabrošću i životima – baca novo svjetlo na cijeli slučaj. Degutantno inzistiranje HDZ-a i njegovog koalicijskog partnera Pupovca o tome da znakovlje poginulih vojnika Hrvatske vojske nije poželjno u mjestu Jasenovac, razorenom od srpskih snaga praćenih zločinima nad zarobljenim hrvatskim vojnicima HOS-a, što je prvorazredan državni skandal u svojoj biti u svakoj normalnoj državi koja drži do sebe i svojih pokojnih junaka”, poručio je povodom premiještanja ploče akademik Josip Pečarić.

“Sada kada stvari konačno izlaze na vidjelo i svjetlo dana, valja znati istinu: nisu samo postrojbe HOS-a koristile pozdrav Za dom spremni u borbi protiv brutalnog srpskog agresora, već je pozdrav Za dom spremni bio dio ratne povijesti i drugih brigada Hrvatske vojske. Naime, pozdrav Za dom spremni korišten je u Domovinskom ratu i u drugim ratnim jedinicama i budnicama koje su poticale hrvatske vojnike na obranu zemlje i života Hrvata od poludjelih četnika i drugih zločinaca koji su kao pobješnjela horda 1991. sve ubijali, palili i uništavali pred sobom. Ne samo Vukovar, kao tipski primjer udruženog velikosrpskog i jugoslavensko-komunističkog ludila i zločina, već i Tordinci, Baćin, Saborsko, Jasenice, Ervenik, Škabrnja, Ćetekovci, Bokšić, Hrvatska Dubica, Kukuruzari, Skela, Kusonje, Dalj i sva druga mjesta svjedoče o, u Europi, neviđenom barbarstvu i nepoznatoj mržnji na sve hrvatsko, sve u režiji srbijanskog imperijalizma.” – istaknuo je Pečarić.

Da, dirljivo je vidjeti ovakav vaš odnos prema hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život da bi vi vladali u RH, a vi brinete o onima kojima se i danas ledi krv u žilama kada čuju ZA DOM SPREMNI, zar ne? S pravom i njihov Patrijarh Porfirije poslije “desanta” na Cetinje kaže u Jasenovcu u kome ste vi skinuli ploče hrvatskih junaka i mučenika:

Hrvatska i ja se volimo javno!

Lijepo je vidjeti kako je i on konačno shvatio koliko je velika vaša ljubav, zar ne?

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić