Zadnji komentari

Analiza kaosa u Holdingu

Pin It

Iako se gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prije nekoliko dana hvalio time kako šef uprave Holdinga ima manju plaću od svoje prethodnice, u proteklih nekoliko tjedana smo se uvjerili kako aneksima ugovora gradonačelnik troši na dodatke plaća i prijevoze članova uprave puno više nego što dobivaju čaki i saborski zastupnici. 

Manjak radnika na operativnim radnim mjestima, trošenje novca na prijevoz članova uprave, manjak autobusa...

Portal Direktno dobio je neslužbenu informaciju kako kreću otkazi u Zagrebačkom holdingu koji radnicima nisu najavljeni te da dva zaposlenika Holdinga hodaju po uredima i traže od zaposlenika da raščiste stolove. Sindikat Holdinga je rekao kako nema informacije o navedenom događaju, ali naglašavaju kako situacija u zagrebačkoj megatvrtki nije dobra te da je veliki manjak radnika.

Iako se gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prije nekoliko dana hvalio time kako šef uprave Holdinga ima manju plaću od svoje prethodnice, u proteklih nekoliko tjedana smo se uvjerili kako aneksima ugovora gradonačelnik troši na dodatke plaća i prijevoze članova uprave puno više nego što dobivaju čaki i saborski zastupnici.  

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mario Župan rekao je kako  u četiri godine koliko je bio u Nadzornom odboru Holdinga nikad članovima Uprave nisu davali privatni automobile za korištenje, a da je Tomašević omogućio članu uprave Borisu Sesaru da "za privatni auto dobiva devet tisuća kuna mjesečno, dolazi privatnim autom na posao, vozi ga službeno šofer i ide kući". 

"Znate koji je to auto? Tesla! Gospodin Tomašević je omogućio članu Uprave kupiti Teslu. Devet tisuća kuna puta četiri godine mandata - 439 tisuća", rekao je Župan. 

Tomašević je tu situaciju i potvrdio na posljednjoj sjednici skupštine, a oporba je bila složna u jednome - Holding treba temeljito restrukturiranje, ali da je problem u tome što trenutna gradska vlast po tom pitanju nije napravila apsolutno ništa.

Iz sindikata Holdinga su nam rekli kako je veliki nedostatak  radnika na skoro svim operativnim radnim mjestima. 

"Najveći  problemi su vezani uz skoro 'zaustavljen proces' nabave što se reflektira na sva trgovačka društva i u konačnici na lošiju uslugu koju pružamo našim korisnicima. Nema uredne usluge javnog prijevoza, odvoza smeća, održavanja zelenih površina i slično. Problem nabave prati jednako veliki problem vezan uz nedostatak radnika na skoro svim operativnim radnim mjestima, jer se ne primaju radnici", rekao je za Direktno predsjednik sindikata Zagrebačkog Holdinga Dražen Jović. 

Najmlađa zastupnica u Gradskoj skupštini Lucija Topolovec rekla nam je kako je sve što sindikat navodi istina te da oporba, uključujući i njezin klub BM365, konstantno upozorava na kolaps koji nastaje u Gradu Zagrebu. 

"Pozicija konstantno gura pod tepih istinu. Održavanje Zagreba je važno, održavanje svake gradske četvrti i svakog mjesnog odbora je važno, a oni uopće ne provode male komunalne akcije i na koncu naši radnici i građani su važni", kaže. 

Lovro Marković iz Mosta kaže kako Tomašević paranoično nevjeruje nikome te to je sve popraćeno manjkom vlastitog kadra koji bi mogao osigurati kvalitetnu kontrolu nad procesom javne nabave.

"To je dovelo do dramatičnog usporavanja svih procesa u gradu. Čistoća nema rezervnih dijelova za redovito održavanje vozila, Zagrebačke ceste nemaju bitumena za asfalterski program, a Vodovod i odvodnja nemaju vodomjernih brojila za ugradnju na nova priključna mjesta što je dovelo do višemjesečnih zastoja i stvaranja redova čekanja", kaže. 

Otkazi u Holdingu 

Prije nekoliko dana portal Direktno je od zastupnika iz skupštine dobio dojavu kako kreću otkazi u Zagrebačkom Holdingu koji radnicima nisu najavljeni te da dva zaposlenika Holdinga hodaju po uredima i traže od zaposlenika ra raščiste stolove.

"Sindikalisti im šuškaju da budu spremni, a kada su dvojicu koja hodaju po uredima pitali tko su, napuhano im je odgovoreno iz Holdinga i rečeno im da očiste stolove", rečeno je u anonimnoj dojavi. 

Iz Sindikata su nam poručili kako nemaju takve informacije. 

"Cijeli proces vezan uz najavljenu reorganizaciju je i dalje u tijeku i može trajati do maksimalno šest mjeseci, što ovisi o trajanju otkaznih rokova za pojedine radnike, a to opet ovisi o dužini radnoga staža (točnije: odredbe Zakona o radu i Kolektivnog ugovora). Svi radnici koji se nalaze u programu 'zbrinjavanja' su trebali biti upoznati da se nalaze u navedenom programu i ne bi trebalo biti nikakvih dodatnih iznenađenja", rekli su. 

Topolovec kaže kako je sramotno da umjesto da se otvaraju nova radna mjesta, Grad reže bez sistematizacije. 

"Normalno je onda da se Zagrebu, tj. novoj gradskoj vlasti obijaju o glavu 'nezakoniti' otkazi", dodaje. 

Manjak radnika - kaos na ulicama 

Dakle, najveći problem Holdinga trenutno je manjak radnika što građani i krajnji korisnici mogu osjetiti po reduciranom voznom redu tramvaja  i autobusa, smeću koje se nakuplja ispred njihovih zgrada te nepokošena trava na zelenim površinama. 

"Problem je što je zamijećeno povećanje izvanrednih otkaza samih radnika, koji zbog ekonomske situacije napuštaju trgovačka društva i odlaze u zapadne europske zemlje. Problema je mnogo i ne rješavaju se unatoč promjeni vlasti u Zagrebu", kažu iz Sindikata. 

Dodali su i kako ZET u ovome trenutku obavlja djelatnost usluge prijevoza po "reduciranom voznom redu" i opet svakodnevno ne izlazi 10-ak i više tramvaja.

"Nedostatak radnika na poslovima servisiranja i održavanja vozila (električara, bravara, pomoćnog osoblja i sl.), dakle jednostavno fizički ne postoje ti radnici i pod žurno treba primiti takvu strukturu radnika kako bi građanima mogli pružiti primjerenu i adekvatnu uslugu. Slična stvar je u svim ostalim gradskim tvrtkama od Zrinjevca, Zagrebačkih cesta, Čistoce ili Zagrebparkinga", navode iz sindikata. 

Mario Župan naglašava kako je u svim gradskim tvrtkama situacija slična te da se ne popravljaju ni klupice, osim one 'sporne' od prije nekoliko tjedana u centru grada, a male komunalne akcije više ne postoje. 

"Rezultat toga je kompletna cenzura od strane gradonačelnika i uprave Holdinga i to od vrha do najnižeg radnog mjesta. Radnici su vrijedni i marljivi i rade odgovoran posao, ali nemaju sredstva za rad i zaustavljene su sve nabave u gradu i to je plod neefikasnosti trgovačkih društava u Gradu Zagrebu", kaže. 

Dodao je kako minimalno jednom tjedno u jednom tjednu ne ide odvoz miješanog komunalnog otpada, da ne govorimo o zelenim otocima, papiru i plastici jer je to "ironično i žalosno".

"Gradonačelnik se treba prestati baviti ideologijom i lošim kadroviranjem, treba prestati pogodovati članovima uprave Holdinga i voditeljima podružnica, treba prestati plakati da su oni došli na male plaće jer su se javili na natječaj koji je on raspisao, nitko ih na to nije tjerao. O njihovoj sposobnosti ne treba pričati jer o tome govori stanje na terenu", kaže nam Župan. 

Kraj kaosu u Holdingu se ne nazire, a svakoga dana možemo vidjeti sve više priča o prekomjernom trošenju novca na dodatne na plaćama članova uprave.

"Gradonačelnik treba prestati biti aktivist Platforme Možemo! i mora raditi posao gradonačelnika svih građana Grada Zagreba", kaže Župan. 

Zagrebački Holding prvo treba plan restrukturiranja, odluku o novoj sistematizaciji radnih mjesta i kvalitetno postavljen sustav za unutrašnje vrednovanje i kontrolu.

"Uz potonje kao preduvjet, potrebno je krenuti ka decentralizaciji procesa nabave potrošnje opreme, u svrhu osiguravanja efikasnijeg i ekonomičnijeg obavljanja javne usluge. Za sada, gradonačelnik i njegova uprava rade sasvim suprotno", kaže Marković. 

Upit oko manjka radnika te kakva rješenja imaju da se kaos u Holdingu riješi poslan je upravi kao i gradonačelniku, ali na njega nam nikada nije odgovoreno. 

direktno.hr