Zadnji komentari

Milanović: Hrvatska ne može dopustiti da se BiH izostavi kao kandidat za EU

Pin It

Milanović se žestoko obrušio na Ustavni sud: "Politički otpad, možemo ga i  ukinuti"

Finska premijerka dolazi sutra u posjet Hrvatskoj, predsjednik Zoran Milanović je rekao da je to dobra prilika “da se priča koja je krenula s Ukrajinom i Moldavijom da im se da status kandidata za EU, što je jedna nada, da se to dodijeli i BiH jer o tome opet nitko ne govori, kao da ta država ne postoji“.

– Ja sam za to da se cijeloj BiH da taj signal da su dobrodošli, jer će biti jako teško, gotovo nemoguće objasniti kako to da Ukrajina i Moldavija mogu biti kandidati, a BiH ne može. Priče da je Komisija nešto predložila, to mačku o rep, Komisiji uvijek netko namigne, ona u takvim stvarima nije autonomna, rekao je Milanović, prenosi HRT.

Netko drugi je odlučio ili su se uskladili, smatra, da se prijateljski nastupi prema Ukrajini i Moldaviji.

– To je u redu, ali Hrvatska ne može dopustiti da se iz tog kruga izostavi BiH kao kandidat, dodao.

“Ako ne damo BiH status kandidata, praktički ih ne priznajemo kao državu”

Milanović kaže da ako im se ne da status kandidata, praktički ih ne priznajemo kao državu. Njih preskočiti, to bi nalikovalo sadizmu.

– Oni su Europa, ali oni su i naši susjedi, tu se malo našpanaš i već si u BiH. To je država s kojom imamo 1000 kn granice, rekao je.

Od hrvatske Vlade i premijera očekuje da se zauzmu za to.

Što se tiče fiksiranja cijene goriva, predsjednik je rekao “bolje ikada, nego nikada”.

– Vlada je to mogla napraviti i ranije, ali bili su neki razlozi radi kojih bi i ja, da sam na njihovom mjestu, kalkulirao. Sada ih više nema, euro je manje-više siguran, kako god se bude djelovalo, dobro je dok ne prođe ovaj val skupoće, rekao je.

Izvor: narod.hr