Zadnji komentari

Meloni 2019. Macronovoj Francuskoj: Prestanite iskorištavati Afriku i time poticati migracije!

Pin It

giorgia-meloni-burkina-faso

Nakon što se društvenim mrežama proširio govor talijanske premijerke Meloni sa Svjetskog kongresa obitelji 2019., pojavio se novi zanimljiv video koji na neki način objašnjava aktualne političke odnose Italije i Francuske što se tiče migranata.

Video sadrži šokantan govor sadašnje talijanske premijerke Giorgie Meloni iz 2019. godine, kao odgovor predsjedniku Emmanuelu Macronu, o modernom neokolonijalizmu. Meloni to smatra jednim od uzroka siromaštva Afrike, iskorištavanja djece i masovnih migracija s tog kontinenta u Europu.

“Ovo se zove CFA franak, to je kolonijalna valuta koju Francuska tiska za 14 afričkih nacija, na koje primjenjuje seigniorage (dobit koju država ostvaruje izdavanjem valute op.) , na temelju koje iskorištava resurse ove nacije“, rekla je Meloni. Ona to smatra dijelom iskorištavanja afričkih nacija od Macronove Francuske.

Nakon toga Meloni opisuje život malenog afričkog djeteta uz fotografiju i kaže:

“Ovo je dijete koje radi u rudniku zlata u Burkini Faso. Burkina Faso jedna je od najsiromašnijih zemalja na svijetu. Za Burkinu Faso, kojoj Francuska u zamjenu tiska kolonijalnu valutu, Francuska traži da 50 posto svega završi u blagajni francuske riznice“.

I nastavlja:  “Rješenje nije Afrikance preseliti u Europu. Rješenje je osloboditi Afriku od određenih Europljana koji je iskorištavaju!”

O tome problemu upozoravala je i na skupovima.

Podsjetimo se, nakon premoćne pobjede Giorgie Meloni na talijanskim izborima, društvenim mrežama širi se njezin snažan govor 2019. održan na Svjetskom kongresu obitelji u Veroni u kojem je jasno istaknula zašto je obitelj na meti. Na tom je kongresu sudjelovala i dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

”Zašto je obitelj neprijatelj? Zašto je obitelj toliko zastrašujuća? Postoji samo jedan odgovor na ova pitanja. Zato što nas obitelj definira, ona je naš identitet. Sve što nas definira postaje neprijateljem onih koji žele da više nemamo identitet i da budemo savršeni konzumeristički robovi.

Tako napadaju nacionalni identitet, napadaju vjerski identitet, napadaju spolni identitet, napadaju obiteljski identitet… Ne bih se smjela definirati kao Talijanka, kršćanka, žena ili majka. Ne! Moram biti građanka X, spol mi treba biti X, tu je roditelj 1 i roditelj 2… Moram biti broj! Jer kada sam smo broj, kada više nemam identitet niti korijene bit ću savršeni rob koji ovisi o milost financijskih špekulanata. Savršeni konzument!”, rekla je Meloni.

Izvor: narod.hr