Zadnji komentari

Moramo li biti najgora kaljuža?

Pin It

Nekad je bilo uglednih javnih ljudi iza čijeg je ugleda zaista stajala neka vrlina i rad. Danas ih je vrlo malo. Sve manje. Pogledajmo politiku, medije i sve ono što nazivamo javnim prostorom društvenih elita. Puno je uglednika a malo stvarno uglednih. Zašto?

Zato jer u doba kad su mnoge vrednote uvaljane u blato i govna, mnogi uglednici za svoj ugled nemaju velikog pokrića. Često iza njihova javnog značaja stoji samo poza, gluma ili dobra reklama.  

Kad čovjek vidi komunikaciju osoba koje su u Vladi AP-a bile ministrica i državna tajnica, koja je to razina, onda se zaista moramo zabrinuti tko sve može doći na visok i odgovoran položaj u vrhu države. Naravno, ne otkrivam gejzire na Islandu, ali ipak očekuješ da ministri i ministrice nisu baš prostaci i prostakuše na sapuničarskoj razini "urotništva" dvije sponzoruše koje se kikoču na kavi i dogovaraju svoje prljave posliće. 

Nisu one iznimka, ima ih u Vladi misterioznog AP-a već čitav leteći odred, a u prijašnjim Vladama puno onih koji su prošli ispod radara i onih koji su već odradili Remetinec. Sve znamo, korupcija vlada ovim svijetom, ali moramo li mi biti baš najgora kaljuža?

Zoran Vukman