U saboru nam sjede antidržavni elementi!

Pin It

U poslijedne vrijeme malo sam se povukao od vanjskg svijeta, života, jer očito su moji živci preslabi za sva ova zbivanja koja se događaju u Lijepoj našoj. Ne mogu vjerovati da se „zaratilo“ u 21. stoljeću, mada žalim što to i nije stvarni rat, očito su nam neke stvari ostale ne rasčišćene. Ne pozivam na nasilje, ali ova doza mržnje koja kreće od lijevog fronta dovoljna je da vam se žuč razlije po utrobi.

Ustaška Vlada, Ustaška stranka, Ustaški dragovoljci, Ustaški Sabor, pa onda ja tu bratimiju pitam tko nas bre zavadi. Što god se dogodi, što god se napravi i iz svaog konteksta vadi se ustaštvo. Ne branim zločine, ali bilo ih je s obje strane i svi odgovorni su nekad trebali biti kažnjavani, ali samo krači kraj izvukli su oni koji nisu shvaćali (?) komunizam ili anti-fašističku borbu. Nisu partizani ni komunisti nisu mogli biti kažnjavani, jer politika druga Tita bila je takva da njima niti dlaka s glave nije smijela pasti. No, muči me neka druga stvar, zašto šutim, makivam se od ovakvih rasprava? II svjetski rat odavno je prošao, pisao sam o sudbini mog djede, te mi teško pada više rasprava o partizanima i ustašama, jer muče me druge stvari. Trenutno stanje u državi, budućnost naših mladih, umjesto da se bave kako izvuči državu iz kolapsa, kao mala djeca igraju se ustaša i partizana.

Mnogo toga se izdogađalo u međuvremenu na političkoj sceni, no nemam više živaca pratiti svađe na relaciji Petrov – Karamarko, te arbitražu Tima Oreškovića, predsjednicu koja je počela lutati također između ustaša i partizana, kao da je to glavni problem ove države. Ustaše i partizani???? Ima jedna usporedba, a tiće se državnog proračuna, koliko je ustaških mirovina, koliko je partizanskih mirovina ili 150 tisuća oficira JNA? Više me još bole ovi oficiri, koji dobivaju hrvatsku kunu i za onaj dio kada su granatirali hrvatske gradova i sela i sijali smrt po Hrvatskoj, a sada, vraćam se na onaj prokleti koeficijent, više su rangirani od običnog hrvatskog branitelja. Osim političke strukture pomoću podložnih medija stvorena je lažna slika o količini i visini braniteljskih mirovina, a zbog toga je i komisiji EU zapelo za oko. Što se javno ne prikaže podatak o oficirima JNA?

Što danas nije aktualno, a da se o tome ne bi moglo pisati? No puno je toga i teško je obuhvatiti sve. Jedan događaj ipak me natjerao da reagiram. Kako doći u hrvatski Sabor? Normalno, parlamentarnim izborima, a prema postojećem izbornom zakonu, nekima je potrebno svega i nešto više od stotinu glasova da naredne četiri godine svoju debelu guzicu ne moraju niti maknuti iz kuće, ali će redoviti dobivati svoja primanja. Na izbore idu stranke, sa svojima perjanicama, osim što bi trebali sjediti u Saboru, prije svega moraju učiniti ovo: »Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.«

Tko nakon date prisege više drži do časti i dužnosti? Slobodno mogu reči, ama nitko. Ima razlog zašto sam ovo stavio, a posebno ustavni i pravni poredak, a u Ustavu stoji da su temelji ove države na pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu. Tko se ovog ne pridržava, kakve sankcije snosi? Kad bi se mene pitalo, taj više ne bi sjedio u hrvatskom Saboru, jer ne poštuje ustavni i pravni poredak ove države, a time ne poštuje niti ovu krvlju napaćenu zemlju. Ne poštuju državnu instituciju, ne poštuju volju građana kojom su izabrani u Sabor ili ipak postoje oni koji bi više volje poredak ex Yugo-komunizama. U svu dozu tolerantnosti, ipak drugovi radite protiv ove države, što ste radili četiri godine ranije, no moram reči pobratimije sa Srbijom neće biti. Nije to niti mržnja niti osveta, ali dok Šešelj četnikuje, a Pupovac i ostala u tome ne vide ništa loše, jer nije u pitanju ustaštvo, ima još ljudi koji će ako treba ponovo braniti svoje domove i biti spremni i umrijeti.

Napad na Policijsku postaju Pakrac, početkom ožujka, Plitvice – „Krvavi Uskrs“, Borovo Selo, 02. 05. 1991. poginulo 12 hrvatskih redarstvenika. Drugovi, bitno da ste vi ugrožena vrsta, barem se tako želite prikazati, a imate više prava od hrvatskog naroda. Zar ima išta u vama ljudskog, zar vam ona dana zakletva ne daje obvezu pokloniti se žrtvama srbočetničkog napada na policajce u Borovom selu? Zar vam je teško iz pristojnosti odati počast minutom šutnje 12-torici hrvatskih redarstvenika koji su položili život, da bi vi sada na temeljima tih žrtava pljuvali i sramotili sve što je svehrvatsko. Nije tu u pitanju opća kultura, pristojnost, to vam je dužnost i obveza. Pokloniti se svakoj žrtvi Domovinskog rata, jer ti su vam omogućili da ne dobijete hemeroide od stresa, već od dugog sjedenja po raznim partijskim kružocima, ne od sjedenja previše niti u Saboru. Sramota, pristojnost, odanost, čestitost, a što vi znate o tome? Niste u hrvatskome Saboru, a što vam je dužnost, odali počast poginulima policajcima u Borovom Selu, već ste se kao štakori sakrivali pa saborskim prostorijama i hodnicima. Da vam napišem, sramite se, kao da pišam u vjetar. Drugovi ljevičari, nećete otići niti u Borovo Selo odati počast, jer tamo je poginulo 12 ustaša, ali znam da ćete sigurno otići 25. 05. u Kumrovac, odati počast ratnom zločincu drugu Titu, vašem ideološkom vođi. Stazić, Pusićka, Milanović među prvima. Biti će to veselica za ubojicu velikog broja protivnika njegovog režima, neki čak nisu bili ni to, ali što smeta jedan ili sto ili tisuće više nevino ubijenih ljudi.

Ne poštivanje hrvatskog Ustava i pravnog poretka, nisam pravnik, a što ste učinili ne dolaskom na sjednicu Sabora sa čvrstim ciljem ignoriranje nastanka hrvatske države, trebalo bi zabrinuti hrvatske građane. I da podsjetim, ugroženost, provociranje, veličanje totalitarističkog režima Josipa Broza Tita, slavlje četničkog derneka u Srbu, kao ustanak Hrvata, govori samo jedno da bi rađe ovu državu vidjeli u sastavu bivše Yuge, nego kao samostalnu državu. Svojim ponašanjem, načinom i prozivanjem svega što vam se ne čini po vašoj volji, da je ustaštvo, dovodi samo do zaključka da ste antidržavni elementi sa ciljem rušenja ustavnog poretka RH-a. Je li vama mjesto u državotvornom tijelu, hrvatskom Saboru?

 

Dražen Šemovčan - Šeki