Vera Primorac: Zagreb je naš oduvijek bio i bit će naš zauvijek 2.dio

Pin It

No, to nikako, 'nikako ne spada u sferu populizma, što više to je anti-populistički potez'. 

Te, 'tko drugačije kaže taj kleveće i laže!' Pjevali su nekada davno, njihove drugarice i njihovi drugovi antife. 

'Jupi-i-i-iiiiii! Jupi!!! Blago, blago meni!', vičem ja ushićeno. 

‒ Što se to s tobom događa, moja Lucija? Majke mi moje, ti kao da si poludjela! 

‒ Povećala mi se, povećala mirovina, draga moja neznalice! Nisi za ovo znala, je l' da?', obraćam se Moniki, svojoj staroj prijateljici.

‒ Ma, kako ću ja znati, Bog bio s tom!? 

‒ Vidiš, moja Monika! Konačno sam i ja prešla tu crtu zabetoniranog čekanja od 22 duge godine i prešla 2000 kuna. A  znaš li za koliko? Pa, milošću našega velikoga vođe, za cijelih 22,66 kn.

Ipak, unatoč svemu tome, nas ćemo se dvije počastiti, odlaskom na kavu i sladoled. Pa kud puklo da puklo! Naravno, ako mi ova 'ogromna suma novaca' od povećanja, bude dostatna za jedan takav veliki luksuz!' 

Sve za fotelju, a fotelju nizašto!!!

Zato, neka se nitko ne nada da će tim providnim potezima  nešto dobiti. Ni oni vladajući, ni oni iz opozicije, niti oni već istrošeni, niti oni već otpisani, niti oni koji mijenjaju svoja uvjerenja prema potrebi, niti oni koji nam obećavaju brda i doline, a posebice oni koji svoje neuspjehe, svoje promašaje i svoje neznanje, uvijek u vrijeme izbora, podastiru, kao svoje pobjede i kao rad za dobrobit svih nas zajedno.  

Naslušali smo se mi i nagledali dosad, sam Bog zna koliko puta, ovakvih ili sličnih igrokaza, 

Ali, obećanja su uvijek, bila i ostala… obećanja.       

ISKRENO, SVE MI JE OVO ČUDNO!!!

A još mi je čudnija ova skupina boraca i borkinja koji su se pojavili ni od kud, a koji su podržani od svih medija, i kojima novčana potpora kapa sa svih strana. Te ih pored  Soroša, financira još i neka udruga tzv. Zelenih, tj. nekih lijevih iz Njemačke, te razna veleposlanstva (a zna se i čija), koja djeluju ovdje kod nas…te ovi, te oni iz bijeloga svijeta. 

Pa, tko su ti likovi koji bi sada da Zagreb postane njihov? Što nam to oni nude?

'Provodit ćemo rodnu analizu programa izgradnje parkova, pješačkih i biciklističkih staza, javnog prijevoza i izgradnje javne rasvjete kako bi odgovarali potrebama žena i LGBTIQ osoba, a u  državni proračun ubacit ćemo i stavku: “rodni proračun ili rodno osjetljivi proračun”.

Lijepa, lijepa pameti!!!

U situaciji u kakvoj jesmo, kada građani Zagreba, nakon više od godinu dana, još uvijek hodaju ulicama strahujući da im nešto ne padne na glavu, u situaciji kada se za godinu dana nije nigdje ništa saniralo, kada je Petrinja, Sisak i Glina na samom rubu izdržljivosti, oni nam u Zagrebu nude neke posebne pješačke i biciklističke staze, parkove i rasvjetu za potrebe nekakvih  LGBTQ osoba i  “rodni proračun ili rodno osjetljivi proračun”. 

Pa što je s tim ljudima? Imaju li oni i zrnce pameti ili im je pamet totalno isparila? 

Zato, svi bukači i svi prodavači magle, STOJ! 

Ostali NAPRIJED!!! 

A, tko su ti likovi koji bi da i Zagreb i Hrvatska postanu njihovi?

To su Tomislav Tomašević, Sandra Benčić, Damir Bakić, Vilim Matula, Rada Borić, Katarina Peović, Urša Raukar. Ali, tu u tom kolu vrte se još, pored ovih već nabrojanih, i naši stari znanci, od kojih su se neki našli a neki i nisu, na njihovim izbornim listama.

Idemo ispočetka! 

Tu je Nadežda Čačinovič , Zorislav Antun Petrović ,  Vesna Mihoković Puhovski,  Zoran Pusić , Danijela Dolenec, Bojan Glavašević, Ivana Kekin, Milan Mile Kekin, Nebojša  Zelić, Katarina Peović, Mate Kapović, Vesna Kesić, Dragan Markovina… 

I još duga, duga kolona znanih i neznanih tzv. boraca za ljudska i radnička prava.

Bome, bome, lijepa i šarolika ekipica, nema što!!! 

Ali, Tomislav Tomašević, iako mu je popularnost među biračima nešto opala, sa 31,06 na 30,72% , vodi i dalje u utrci za gradonačelnika Zagreba, pa je kako pišu naši 'neovisni mediji', još uvijek favorit u ovoj utrci Zeleno-lijeve koalicije. 

'Nema mjesta tu za nikakav trijumfalizam, ali mi ćemo se boriti', kazao je Tomašević za Zagreb.

O, kako će nam, s njima i uz njih, biti lijepo! 

O, kako ćemo i svi mi biti zaštićeni od svih krvožednih bogatuna!

O, kako će nas tada obasjati, u ovome mraku, to novo svjetlo u hrvatskoj politici!

Život će nam biti pjesma nad pjesmama.

Imat ćemo Uršu Raukar za ministricu kulture,  Sandra Benčić za ministricu pravosuđa, Vili Matulu za ministra prosvjete i športa,, Radu Borić kao ministricu za okoliš… i sve tako redom. A za Katu Peović trebat ćemo uspostaviti novo ministarstvo koje će nositi ime „ministarstvo radničkih prava'.

‒ Nikad ne reci nikad, moja Lucija! Tomašević mudro i iz prikrajka 'čeki' . Pa, sad-zasad ima, ili je nabildano, najveći postotak potpore, te je i dalje favorit u utrci za Zagreb.

'Nema mjesta tu za nikakav trijumfalizam, ali mi ćemo se boriti. Crni mrak se nadvija nad nama, ali mi smo novo svjetlo u hrvatskoj politici i vjerujte nam, kad kažem, ugasit ćemo taj mrak', kazao je  ne tako davno Tomašević. 

'Crni mrak se nadvija nad nama, ali mi smo novo svjetlo u hrvatskoj politici', kaže čovjek koji 'nikada nije imao osmosatno radno vrijeme', kaže čovjek koji će podržati povratak Titova trga u Zagreb, kaže čojek koji će graditi nogostupe za LGBTQ manjinu, kaže čovjek koji će za te iste, predvidjeti novi 'rodno osjetljivi proračun'. 

„I Mussolini je najprije bio radikalni socijalist, Hitler je imao NSDAP ‒ Nacional-socijalističku radničku partiju.  A o Ma Zedongu, Staljinu, Pol Potu i drugim komunistima, suvišno je i raspravljati. Ta radikalna ljevičarska ideologija – taj monstrum koji se hrani ljudskom krvlju (čak i vlastitih „odmetnutih“ sinova), 

sumrak je zdravog razuma i otklon od svega ljudskog“, nepoznat autor.

'ČOVJEK NE MOŽE  BITI ISKRENI ANTIFAŠIST AKO ISTODOBNO NIJE I ANTIKOMUNIST', 

Piše i Hannah Arendt.

Dok je Ivan  Šibl, koji je bio  politički komesar  10-tog zagrebačkog partizanskog korpusa, kasnije razočaran izjavio: 

'PROŠLOSTI SE STIDIM, SADAŠNJOST MI JE STRAŠNA, A BUDUĆNOST NEIZVJESNA'.

Uzalud dokazi, uzalud i povijesne istine!!! Naše antife to ne priznaju. Njihov mentalni sklop, još je uvijek, na razini 45-te. Za sve drugo nema mjesta. Niti za sve drugo postoji razumijevanje i tolerancija.

'Izgleda da će uskoro tolerancija stići do tog nivoa da će pametnima biti zabranjeno razmišljati, zato jer to ponižava osjećaje glupih', Mihail Bulgakov, autor djela  Majstor i Margarita .

'I tu je taj kompleks, tu je ta frustracija, tu su korijeni ovoga apsolutno neprimjerenoga ponašanja'.

Zato, bukači i prodavači magle, STOJ! 

Ostali NAPRIJED!!!

Vrijeme nam je za suverenu Hrvatsku.

Vrijeme nam je za „retuđmanizaciju“  Hrvatske! 

Vrijeme je za lustraciju!!!

Dok ne bude kasno.

Dok nam vrijeme ne  isteče…

A na tom putu, neki će ostati, a neki pasti. I tek će se tada moći… i magla rastjerati.  

No, na našu veliku žalost, a na nečiju radost, zastori se još nisu spustili. Predstava i dalje traje… 

Dok naši glavni protagonisti, nastavljaju i dalje zborno šutjeti.

 Pa, što je to s nama Hrvatima? Jesmo li glupi, slijepi, nepismeni, znamo li čitati, pročitati, razmišljati, pa onda i zaključiti što se iza svega krije? 

Ili smo toliko otupjeli da nas nizašto nije briga, 

Ili smo se u svemu ovome pogubili, 

Ili smo se svi redom pretvorili u jata gusaka u magli.

'Tomašević bi Zagrebu bio kao Mesić Hrvatskoj!', Zvonimir Hodak.

Probudimo se, ljudi moji dragi, dok još ima vremena! Jer u suprotnom, progutat će nas mrak koji se nad nas nadvio.

ALI, MOŽDA JOŠ UVIJEK IMA NADE!!!

 „Postoje i uvijek će postojati oni koji se hrane razdorom, lažima, podmetanjima, provokacijama i mržnjom, no to nas ne smije a niti može smesti. Mi Hrvati znamo tko smo i čija krv teče našim venama. Mi znamo tko su naši ljudi, a tko izdajnici. Mi znamo tko je žrtva, a tko agresor i isto tako jako dobro znamo tko su zločinci, a tko patnici. I zbog toga, zbog te vječne spoznaje, Hrvati dišu i dan danas, usprkos željama svih onih koji mrze Boga i hrvatskog čovjeka. Njihove želje uvijek su bile, ali će i ostati neispunjene, bijedne i huškačke dok će hrvatski narod nastaviti rasti, uz Boga i za Boga“, nepoznat autor.

Vera Primorac