Diktatura prol(j)e(v)tarijata! PDF Ispis Unesi e-mail
Utorak, 14 Kolovoz 2012 17:53
Postavi članak na svoj profil

Dograbivši se dugo željene vlasti, Kuku-rikavci su otpočeli s neobično radikalnim 'reformama' koje u mnogo čemu podsjećaju na boljševičke čistke koje je provodio poznati sovjetski drug Džugašvili-odnosno bačuška Josif Visarionović-Staljin.

Pod hitno, bez ikakve najave ili nedajbože dogovora, natječaja ili barem pristojnog razgovora, skinut je preko noći 'respektabilan' broj nepoćudnih glava, što urednika što novinara s HRT-a koja se na taj način definitivno pretvorila u jednostranačku Komunističku Radio-Televiziju, skraćeno KRT, 'etnički' savršeno očišćenu….jasno, to isto vrijedi i za 'sestru' KTV-ejicu, Komunističku Tele-Viziju!

Bartolomejska noć, danas već pokojnoj HRTele-viziji, desila se naprečac, posljednjeg tjedna mjeseca srpnja:

Novo vodstvo te kuće u kojem glavnu riječ vjerojatno vodi iskusna i prezrela komunistkinja, 65-godišnja Mirjana Rakić, donijelo je odluku o smjeni barem četrdesetak viših urednika programskih sekcija, rubrika, odjela i konkretnih emisija. Takva se masovna kadrovska čistka na HRT-u ne pamti tijekom posljednjeg desetljeća, a sudeći prema reakciji smijenjenih, mogla bi završiti novom eskalacijom konflikta na HRT-u.

Nije ni to sasvim točno jer, nova/stara ravnateljica-'princeza Gizela' s Prisavlja, poznata je po svojim temeljitim, komunjarskim čistkama još iz doba Račanove vlade s početka 2000-te. Danas je ona s poodmaklih 65 godina još žešća, arogantnija, prčevitija, još bolja….poput bačve starog vina.

Provodi li ona u sprezi s 'filmašem' Deanom Šošom nekakav revanšizam ili je to tek standardna komunističko-križarska osveta!?

Najviše izmjena događa se i dogodit će se, dakako, u najgledanijem Informativnom programu, u kojem bi bez svojih pozicija trebali ostati ili su definitivno već 'skinuti' brojni poznati novinari, urednici i voditelji kao što su redom:

Siniša Kovačić, Tončica Čeljuska, Sandra Križanec, Mislav Togonal, Ivan Jabuka, Petar Vlahov, Hloverka Novak-Srzić i mnogi drugi.

Gdje je dosadašnji glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević, ta, nije valjda u higijenskom ekipi za čišćenje zahoda nove, restaurirane i ideološki čiste KTV-ejice?

Nema nikakve sumnje da će se već sutra na tv-ekranu takozvane nacionalne televizije pojaviti i neprežaljeni im anacionalni drug Zoran Jovanović, kodnog prezimena ŠPRAJC kao i ćirilični Denis Latin!

Nakon provedene čistke upravo je smiješno čuti novo-postavljenu glavnu urednicu Sanju Mikleušević-Pavić kako licemjerno ali i netočno opravdava ovo 'staljinističko' skidanje glava:

„Za razliku od mojih prethodnika nikoga neću smjenjivati putem novina, niti ću kolege postavljati na taj način. Moja je zadaća vratiti javni sadržaj u udarni termin, iz programskog pritvora vratiti prave ljude(poput Šprajc-Jovanovića i Denisa Latina, op. a.!) koji su se bavili temama s područja civilnog društva, kulture, znanosti i školstva i toga ću se držati“; bravo!

Dakako, Pavićka će postupiti u dlaku jednako kao što to radi i onaj mali zagorski pripizdek, Siniša Hajdaš ženskog prezimena Dončić; ona će najprije ali bez medija, sve kadrovske promjene lijepo dogovoriti i utanačiti pa tek onda, reda i formalne procedure radi, raspisati natječaj.

A evo kako to rade raspamećene KUKURIKU-komunjare:

Jedna naša tiskovina objavila je kompromitirajuće mail-ove koji nesporno dokazuju kako je Hajdaš-Dončićev favorit Krunoslav Šams, zaposlenik u Upravi za prometnu infrastrukturu Ministarstva prometa, već u lipnju ove godine 'izabran' za mjesto zamjenika direktora Zračne luke Zagreb - iako je natječaj za to radno mjesto otvoren sve do 16. kolovoza.

Prije su stari komunisti služili dekretom a danas su se 'sofisticirali' pa se koriste elektroničkom tehnikom, mail-ovima!

Daleko bi došli nabrajajući sve 'kadrovske reforme' nove vlade, primjerice ministra Ranka Ostojića koji ubrzano 'kadrovira' policijske snage pretvarajući ih u 'Narodnu miliciju' ili protuhrvatsku djelatnost onog ministra (bez-)obrazovanja kojeg od milja zovu 'čika Zmaj'!

Pa, zadržimo se malo na njemu….

Željko Jovanović, prvo što je napravio bilo je ukidanje 'Vijeća za normu hrvatskog standardnog jezika' a time i 'skidanje glave' Akademiku Radoslavu Katičiću.

O tome ih je obavijestio pismeno ali onako blesav kakvim ga je bog stvorio jedno pismo poslao je čak i pokojnom Tomislavu Ladanu(valjda na 'poste restante' preko svetog Petra?) umrlom prije četiri godine; da ne bi slučajno falio u svojoj anti-hrvatskoj akciji!?

Razloge ukidanju tog nacionalnog Vijeća nije teško dokučiti:

„Stavovi koje je Vijeće zastupalo mnogima su bili problem. A takva situacija, da se razumijemo, nije od jučer.

Duh hrvatskoga jezika koji smo zagovarali očito im nije odgovarao, bio im je smetnja, pa su nas onda i raspustili.

Naravno, to je njihovo pravo, ali minimum korektnosti smo valjda zaslužili, pa su nas o svom naumu mogli i usmeno obavijestiti“ - smireno je medijima objasnio Akademik Katičić.

Cijela ta 'kadrovska smjena' nije nimalo bezazlena, jer:

„Zanimljivo, iz ('čika Zmajevog', op. a.)Ministarstva su, odmah nakon preuzimanja obrazovanja naše djece u svoje ruke, najavili novi pravopis jer im sadašnji, koji je napisan prema načelima (hrvatskog)Vijeća, nije po volji.

Treba li naglasiti da je ministrov savjetnik za pravopisna pitanja (svršeni bibliotekar, Slavko Goldstein, op. a.) osoba koja je izdavač i koja je 2001. godine, nakon ukidanja prvoga Vijeća, na tržište izbacila Anić-Silićev pravopis koji je javnost prepoznala kao odvjetak novosadskog pravopisa iz 1960. godine“ – izjavila to za medije ugledna prof. dr. sc. Sanda Ham iz Osijeka.

Moglo bi se još puno toga napisati o ovoj diktaturi prol(j)e(v)-tarijata, ali vratimo se na KTV-ejicu koja je zapela u dugovima neplaćenog PDV-a, u iznosu od kojih 300 milijuna kunića; kako to riješiti?

Evo prijedloga…

Onaj bolesno-strogi 'ministar zdravljstva' pojavljuje se svako malo na KTV-ejici, češći je gost na ekranu čak i od našeg tv-manekena Žare Puhovskog a još češća od njih obadvojice zajedno je PP-reklama za onaj efikasni, njemački preparat za promptno dizanje…. potencije, za stare i mlade, naziva L-direct.

To su, piše na reklami, ugodno šumeće tablete za mušku erekciju tvrdu kao kamen; super!

Novo-reformirana KTV-ejica trebala bi još samo organizirati dva 'animatora' koji bi 'in vivo' demonstrirali efikasnost tog, za puteni užitak dragocjenog preparata, primjerice uvijek namrštenog Rajka i 'prezrelu' tv-Gizelu.

Gledanost KTV-ejice nakon toga bi 'narasla' puno brže od erekcije pa bi iz pozamašnog prihoda od te bizarne reklame osiromašena dalekovidnica veoma brzo podmirila nabujale troškove PDV-a!

Bio bi to atraktivni 'zdravljstveno'-propagandni performans, režiju kojega bi savršeno mogao obaviti filmski kritičar iz požutjelog 'Globusa' koji se uskoro gasi i već ugašenog 'Nacionala', Dean Šoša.

Valjda zbog zasluga minulog rada u propalim tjednicima KUKURIKAVCI ga partijskim dekretom postaviše za vd. glavnog urednika KTV-ejice!

Lijepo, humano i partijski solidarno, inače bi gašenjem 'nacionalnih tabloida', EPH-'Globusa' i ex-Pukanićeva 'Nacionala' vjerojatno izgubio hvalevrijedno radno mjesto filmskog kritičara!?

 

damir kalafatić

 

Komentari  

 
+1 #7 Krešimir Duvnjak 2012-08-16 13:57
Nsvodno su Vlahova, Hloverku i Šprajca maknuli zbog kriminalnih djelatnosti tj. izvlačenja novca iz nekih crnih fondova

Ha, ha, ha, ako je tako odoše oni na dugotrajni tečaj iz klavira.
Citat
 
 
+2 #6 MIJO F 2012-08-15 17:09
Meni je TA Šanja,Denis Ćirila 'seka' zgodna, pa bi volio da mi kupi taj L-direct..al' da 'braco' Ćiril ne znade..U onomad smo znali 'rimovat' poslovice napr.Iz Mire, tri vraga vire, a kako g.Kalafatiću ovđe 'rimovat'?..et' ja prob'o i nisan se zasra?..il'jesan? Iz lipote lipe viđuh oči, kad me Šanja šumečom L-directom napoji, ondak more bit' kojeg urednika i priskoči??..po godinama mi paše, pa se griha neb'tu puno 'šlo, a more bit' bi se titos-egzekutor'ca Šanja i priobratila, i bar malo smijati počela..e, Paviću, Paviću..da TI probaš taj L-direct, pa da lipoticu malo primiriš..haha :-) ;-) MFP!
Citat
 
 
+9 #5 kalfa 2012-08-15 13:34
Hrvatska je u Preambuli Ustava definirana kao Država hrvatskog naroda i svih njenih građana.
U stvarnosti,Hrva tska je država kojom vladaju manjine;ideološ ke,etničke,spol ne i ine.
Neobjašnjivo i nepoznato u svjetu!
Citat
 
 
+4 #4 hrvatica 2012-08-15 10:43
ne stanu svi ni u deset, a kamoli u jedan članak
Citat
 
 
+7 #3 Andjelko 2012-08-14 23:16
Ne znam zašto je štovani g. D.Kalafatić zaboravio spomenuti i druga Novokmeta i njegove ideje i zasluge i koji je, usput budi rečeno, vrlo blizak rod druga Manolića?
Citat
 
 
+10 #2 hrvatica 2012-08-14 18:53
oni nas se boje, od uvijek je tako. nismo mi bez razloga imali miliciju u ex jugoslaviji i ne pretvara se policija u miliciju bez razloga. pa prvo što je mesić napravio je bilo da iz vojske izbaci sve one hrvate za koje je mislio da bi stali uz narod. crveni to danas rade u svim strukturama, oni hoće samo provjerene jugo kadrove u koje se mogu pouzdati.
tješim se kada vidim kako mi nismo jedini koji nismo ništa naučili iz povijesti. nisu ni oni
Citat
 
 
+8 #1 Krešimir Duvnjak 2012-08-14 18:24
Kao što rekoh jedanput, u zadnjih 14 godina novinari i u zadnjih 12 političari na vlasti (uz policiju i pravosuđe tj. krivosuđe) su isključivi krivci za današnje stanje. Danas je za Hrvate vrijeme strpljenja, trpljenja i PAMĆENJA!

Ove likove bih i ja maknuo: Ivan Jabuka, Petar Vlahov, Hloverka Novak-Srzić jer su neki, ako ne i svi počinili i neka kaznena djela.

A ovi: "...drug Zoran Jovanović, kodnog prezimena ŠPRAJC kao i ćirilični Denis Latin" su 100% počinili višestruka kaznena djela.
Citat
 

Dodaj komentar

Neregistrirani korisnici moraju proći vizualnu provjeru identiteta.


Sigurnosni kod
Osvježi