Zadnji komentari

Pupovac nije došao u Sabor, vladajućima većinu osigurao Prkačin

Pin It

Skandal: Prkačin snimljen dok pjeva ustašku pjesmu u društvu bivše misice

U dopuni dnevnog reda zastupnik Ante Prkačin dao je ruku vladajućima i nadoknadio jedan glas koji nisu imali zbog nedolaska Pupovca. Prkačin je u travnju otišao iz Domovinskog pokreta, a Pupovac je zbog neslaganja sa Željkom Sačićem u srijedu rekao da ne zna kad će doći u sabornicu.

Nakon što je u srijedu demonstrativno napustio sabornicu uz napomenu da “ne zna kad će doći više u ovu dvoranu”, zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u petak nije nazočio glasovanju.

U dopuni dnevnog reda zastupnik Ante Prkačin dao je ruku vladajućima i nadoknadio jedan glas koji nisu imali zbog nedolaska Pupovca.

Prkačin je u travnju otišao iz Domovinskog pokreta, a Pupovac je zbog neslaganja sa Željkom Sačićem u srijedu rekao da ne zna kad će doći u sabornicu.

“Optuživati srpsku manjinu da radi protiv hrvatske države i to tolerirati ovdje, pred vama gospodine potpredsjedniče Reiner, pred vama kolege zastupnici iz kluba manjina, a da nitko nema potrebu reći da je to opasna rabota, to je sramota.

Ne znam kad ću doći više u ovu dvoranu”, rekao je Pupovac i napustio sabornicu tijekom rasprave o Izvješću o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku novca iz državnog proračuna za potrebe nacionalnih manjina, za 2021.

Pupovac je time reagirao na govor zastupnika Željka Sačića iz Hrvatskih suverenista koji je tjednik Novosti, čiji je nakladnik Srpsko narodno vijeće, optužio za “širenje protuhrvatske propagande”.

maxportal