Zadnji komentari

Jurčević: U Hrvatskoj nestaju simboli Domovinskog rata, a oživljavaju se tito i simboli komunizma

Pin It

Josip Jurčević: Smišljenim ubijanjem i zločinima je i nastala demografska  rupa u Hrvata

DP SE BORI ZA ŽURNU LUSTRACIJU I NJEGOVANJE DEMOKRATSKIH I HRVATSKIH VRIJEDNOSTI!

 Josip Jurčević, nacionalni koordinator odbora DP-a, na okruglom stolu DP-a pod nazivom ''Hrvatska - sigurna, pravedna i suverena'' poručio je da nam se Domovina nalazi u teškoj krizi upravo zato što nakon izlaska iz komunizma nije provedena dekomunizacija i lustracija:

''Hrvatska proživljava duboku gospodarsku i demografsku katastrofu, a glavni uzrok svih kriza je vrijednosno-duhovna kriza. Kao i zemlje s istočnog dijela europskog kontinenta, Hrvatska je 1990. iskoračila iz totalitarnog upravljačkog sustava u pluralni demokratski građanski sustav, te je radi hrvatskih nacionalnih interesa bilo potrebno dekomunizirati Hrvatsku. Na to nas obvezuje i nekoliko dokumenta Vijeća Europe i Europske unije.''

'Nažalost, Hrvatska nije ni započela provoditi procese dekomunizacije i lustracije koje provode sve druge bivše komunističke zemlje. Upravo iz toga izviru svi hrvatski problemi. Okrugli stol DP-a za svrhu ima potaknuti i ukazati na taj problem, kako bi se napokon počeo rješavati i u Hrvatskoj. Proces dekomunizacije znači uklanjanje iz javnog sustava svih komunističkih prijevara koje se odnose na znanja o povijesti, sadašnjosti, budućnosti, kulturi, ekonomiji i pravu''.

''Naročito je u kulturi, obrazovanju, medijima i javnom životu još uvijek opstao komunizirani sustav, a ključno je da u tim područjima budu posve drugačiji vrijednosni temelji. U Hrvatskoj, ne samo da se ne događaju postupna dekomunizacija i lustracija, nego se zapravo događa obrnuta lustracija – iz javnog se sustava miču i kriminaliziraju vrijednosti, osobe i simboli Domovinskog rata, a sve intenzivnije se oživljavaju Josip Broz Tito i drugi simboli jugokomunističkog totalitarizma. To je nakaradno i šizofreno, a gospodarsko propadanje i demografsko izumiranje Hrvatske su rezultat upravo te vrijednosne krize''.